Is er een manier om ontvankelijker te worden voor het paranormale?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt wel de 'gave' die jij van nature bezit ontwaken. Dit is echter een proces die vele jaren kan duren. Omdat we tot onze 6e jaar allemaal nog vrij onbevangen zijn, zijn die eigenschappen nog eenvoudiger aan te roepen. Daarna raken we onder invloed van 'het leven' en de stress. Hierdoor raken we meer en meer geblokkeerd en zullen ook die gaven geblokkeerd raken. Als je nu dus 40 bent, heb je zo een 34 jaar achter de rug waarin je steeds meer en meer geblokkeerd bent geraakt. Dit kan je niet binnen een korte tijd weer terugdraaien. Dit zal zeker dus een aantal jaren duren. Het doel van de methoden is om je weer terug te brengen in je gevoeligheid. Dit kan gedaan worden via meditatie en voor mij ook TaiChi en vooral ook QiGong. Je weer dicht bij je zelf brengen en ook de diepere lagen in jezelf te kunnen raken. Gevoel opnieuw te ontwikkelen voor je intuïtie.

's Nachts een doorgesneden ui naast je bed.

Je laten manipuleren of indoctrineren door een helderziende of iemand met zogenaamde paranormale krachten. Als ze het maar vaak genoeg tegen je zeggen ga je er vanzelf in geloven, ben je wel bewust dat er niemand op deze wereld is met paranormale krachten.

Dat kan je niet, dat beslis jij niet. Wees een behulpzaam en aardig mens. Vooral geduldig en tevreden. Misschien dat het dan komt. Je kunt het niet even leren, of cursus volgen. Niet afdwingen, niet kopen. Leef in liefde voor je naaste. Wees tevreden met wie je bent. Paranormaal zijn, kent ook veel beslist niet leuke ervaringen en is een hele verantwoording. Je moet het verdriet leren dragen van de ander. De ellende van de wereld. De hardheid van de maatschappij. De kritiek als je het bent.

Je zou het kunnen proberen met meditatieve (of new age) muziek. Maar wat is paranormaal nou eigenlijk??

Je kan niet ontvankelijker worden voor het paranormale. Zoals met elke gave zijn ook paranormale gaven meestal aangeboren. Maar het kan zich pas ontwikkelen op latere leeftijd. Wie werkelijk paranormaal begaafd is, krijgt hier in zijn leven vanzelf mee te maken. Wie het tegenkomt kan er niet of nauwelijks omheen.

Als je ophoudt met het stellen van kritische vragen , bereid bent om zaken die onmogelijk zijn te accepteren en kennis die je hebt opgedaan kunt negeren dan ben je meer ontvankelijk voor het paranormale dan rationele mensen.

Door er in te gaan geloven, zul je wel ontvankelijker worden, maar dat wil absoluut niet zeggen, dat het ook gebeurt, dat je zo'n ervaring zult krijgen! Sterker nog als je er voor zorgt je eigen nuchtere zelf te blijven,zul je nooit een paranormale ervaring hebben, gewoon omdat je op deze aardkloot geboren wordt, je leeft je leven en gaat dood en that's it! Er zijn veel mensen die dat maar een saaie bedoening vinden en daarom allerlei dingen gaan verzinnen,zoals godsdienst (daar komen de minnetjes) en paranormale ervaringen. Zij vragen zich constant af: Is dit nu alles? Ja, mensen dit is alles we zijn (net zo als alles wat leeft) op aarde om de soort in stand te houden en nooit, nee nooit is er ook maar enig bewijs voor het bestaan van een opperwezen of paranormale verschijnselen.

Bij iedereen zijn paranormale vermogens latent aanwezig. Uit de wijze waarop (en dat) jij deze vraag stelt, blijkt ook al dat je er zelf ontvankelijk voor bent. Er zijn wel degelijk mogelijkheden om nog ontvankelijker te worden door middel van oefeningen en experimenten. Deze lopen uiteen van het 'luisteren naar de intuïtieve stem – aanwijzingen van het ‘Hoogste Ego’ en 'Visualiseren – het doen ontwaken van psychische centra' tot oefeningen als 'Het beheersen van de 7 lichamen – het vergroten van de wilskracht'. Echter de mate waarop wij onze paranormale vermogens kunnen ontwikkelen en kunnen (leren) beheersen, zijn voor iedereen anders. Niet alleen de intentie, maar ook de mate van inzet van de mens zal bepalend zijn tot het uitbloeien en bereiken van het Licht dat er is. Belangrijk is in ieder geval een 'open mind' te houden, zowel letterlijk als figuurlijk.

Er is maar een manier om gevoeliger te worden voor het paranormale, en dat is liefde toe te laten in je leven. De liefde vormt een sleutel om de deur op een kier te zetten, net genoeg om verlicht te worden. Bedenk wel dat niet het paranormale het doel moet zijn, want dat kan alleen egostrelend zijn, maar wees oprecht een lief mens open en eerlijk, met een luisterend oor voor je medemens, en bereid om te leren.

Iedereen bezit in potentie de gave om boodschappen vanuit het energetische, het fijnstoffelijke, op te vangen. Zo 'para'normaal is het dus niet, eigenlijk is het heel 'normaal'. Alleen niet iedereen is zich ervan bewust dat ze deze vaardigheid hebben of kunnen trainen. Dat lukt ook niet zomaar. Er zijn allerlei cursussen en boeken voor intuïtieve ontwikkeling, ook op creatief vlak. Dit kan ervoor zorgen dat je je meer open kunt stellen. Maar zoals hiervoor al gezegd is, het is niet altijd even leuk. Je staat niet alleen open voor positieve zaken, maar ook het verdriet en de pijn van anderen komen op je pad, waarbij je moet leren wat van een ander is, wat van jou. Je kunt er veel mensen mee helpen, maar eenmaal het luikie open en je sluit het niet makkelijk meer af als je het allemaal toch wel erg zwaar vindt. Dus denk er goed over na voor je eraan begint. Je intuïtie gebruiken is een mooi iets en voor iedereen tot op zekere hoogte erg fijn om te mogen gebruiken, waardoor je meer begrip voor anderen en hun motivaties kunt verkrijgen. Begripvol en vol liefde met anderen omgaan is sowieso een pré voor een mooiere wereld. Afijn, je weet zelf wel of je er aan toe bent of niet. Warme hartegroet, Angelique

Ja. Er voor open staan, voor geesten en zo. En elke keer als je een voorspelling wil doen, denk zelf niet, maar laat je gedachte of intuïete gaan. Meestal lukt het dan, als je gewoon zelf wat bedenkt. In je gedachte. Moeilijk uit te leggen, maar ik probeer het goed uit te leggen: Doe niks, je krijgt vanzelf iets binnen, wat van jezelf is maar toch heb je niks gedaan. Zo iets.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100