Hoeveel goden zijn er?En hoeveel geloven zijn er op aarde .

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat kan je niet zo eenduidig benantwoorden. Daarvoor zou je een veel specifiekere vraag moeten stellen. Je vraag gaat nu over religie in het algemeen. In monotheistische religisch gaat het om één god, in andere om meerdere goden. Als je Religie ziet als zinnegeving hoeft er niet persé een God te zijn. Wikipedia spreekt van 11 hoofdreligies. In bijgaande link staat ook een lijst met een groot aantal religies en kenmerken.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_religies
http://nl.wikipedia.org/wiki/Religie
http://www.adherents.com/
http://www.adherents.com/Religions_By_Adhe...

Hoeveel goden? De link hieronder noemt er 4.985, maar zal waarschijnlijk verre van compleet zijn. Het aantal geloven is ook maar de vraag hoe je dit precies bedoelt, omdat binnen iedere hoofdstroom vele kleinere stromingen zitten die allemaal van elkaar verschillen. Bovendien zijn er ook een hoop mensen die zelf een invulling hieraan geven, waardoor de resultaten van tellingen nooit een correct beeld zullen geven.

Bronnen:
http://www.godfinder.org/

Verdeeld over 5 Pantheons zijn er (zojuist geteld) 378 Goden en Godinnen. En dan heb ik het expliciet niet over de algemeen bekende religies...

Zo een vraag is niet te beantwoorden, omdat 'god' sowieso al voor iedereen hetzelfde is. Voor mij bestaat 'ie niet, een psychopatische gek heeft er misschien wel 10.000. Dat krikt het gemiddelde aardig omhoog. en aangezien er meer dan 6 milard mensen zijn, waarvan sommige groepen nog niet eens ontdekt, kun je dit nooit weten. Maar voor mij zijn er nul goden.

er is er maar 1 volgens vele geloven . volgens Spinzoa is het de optelling van alles, mensen, natuur, heelal, en het wordingsproces daarin. Alle religies hebben hun eigen 'projectie' of afspiegeling ervan, geven het woorden Waar niks mis mee is *Totdat* iemand zegt dat ZIJN menselijke versie van die afspiegeling de enige juiste is en dat inzicht af gaat dwingen bij anderen, dan wordt het altijd hommeles.