Heeft iedereen een zesde zintuig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het invoelend veermogen wat een mens (meestal) heeft, bevat componenten die het kennen en kunnen kunnen overstijgen. Soms voel je dingen aankomen waarvan je geen weet hebt of kunt hebben. Omdat dit echter niet op afroep gebeurt, is een dubbel-blind test hierop niet toepasbaar. Het aanvoelen van op handen zijnde of reeds gebeurde voorvallen kent vrijwel iedereen, dus in die zin zou je het een zesde zintuig kunnen noemen. Dit wordt wel eens intuitie genoemd maar is eigenlijk meer dan dat, ons onderbewustzijn is zeer gecomplicerd, vele malen meer dan het bewuste verstand, sommigen noemen een factor 100 en zelfs 1000X in vergelijking tot het verstandelijk vermogen. Het sluitend onderzoeken van onbewuste processen staat nog nauwelijks in de kinderschoenen. Ik denk dat over geringe tijd in dit onderzoek doorbraken te verwachten zijn, daar onze hersenen ook met een superpositie-achtige denkversnelling blijken te kunnen werken. In andere antwoorden van mij over dergelijke onderwerpen staat eea. beschreven. Ik ben dus van mening dat haast elk mens een zesde zintuig heeft en wellicht meer dan dat. Ons onderbewustzijn maakt ook het bewustzijn mogelijk, Je zou voorzichtig kunnen stellen dat ons bewustzijn als uitvloeisel meerdere waarnemingsvormen toelaat dan alleen de puur zintuigelijke. Zo zijn er mensen die krachtige magneetvelden kunnen voelen. een verklaring zou zijn dat het bewegen van je hand in een sterk magneetveld microstroompjes in de zenuwen veroorzaakt, waarbij de constatering dan buiten het bereik van onze vijf zintuigen liggen. Ik beschouw het zelf als reductionisme door te stellen dat we het met vijf zintuigen moeten doen. De eerdere antwoorden van mij op aan deze vraag gerelateerde vragen geven een dieper en breder beeld, maar ook de andere antwoorden doen dat. Ik wens je een fantastisch 2011 toe.

Wetenschappelijk gezien misschien niet, maar ik denk van wel. Denk dat het niet bij iedereen evengoed ontwikkeld is. Heb het zelf niet, althans niet bewust. Maar ik geloof dat natuurlijke volken een sterker ontwikkeld zesde zintuig hebben, in vergelijking tot veel mensen in welvaartslanden. Wij hebben een weerbericht nodig om te weten wanneer er regen aankomt. Zij schijnen het op een andere manier te weten of aan te voelen. Hoe kan het dan tweelingen op grote afstand van elkaar kunnen voelen, dat het niet goed gaat met de wederhelft? Ik heb er geen bewijzen voor, maar denk dat er meer is tussen hemel en aarde dan wat wetenschappers kunnen aantonen of bewijzen.

Ja, want je hebt allemaal gevoel en intuïtie. Als je twijfelt volg dan je gevoel.

Misschien heeft iedereen een zesde zintuig, maar hebben we het zo genoemd, en bestaat het ook onder een andere naam, want het is een intuitie/gevoel/waarneming. Het onbewust waarnemen, wat elk mens wel in zich heeft maar niet iedereen gebruikt het intensief.

De vijf klassieke zintuigen zijn zicht, gehoor, reuk, smaak en tast. We hebben echter meer: evenwicht, pijn en temperatuurgevoel. Dus we hebben allemaal een zesde zintuig. (En een zevende, en een achtste ;) )

Als je bedoelt of we een zintuig hebben die buitenzintuigelijke waarnemingen kan doen: nee, die heeft niet iedereen. Sterker nog, niemand heeft die.

Ik denk het wel. Bij de 1 is het beter ontwikkeld dan de ander. Misschien krijg je zelf ook vaak dingen te zien die je dan onbewust af doet als toeval. Mensen met een 6de zintuig worden algemeen niet serieus genomen. Snap ik ook wel want ik kan niet zeggen dat ik mijn zesde zintuig zo kan aanspreken.

Ja, maar niet iedereen heeft de gevoeligheid ontwikkeld of kunnen ontwikkelen om deze 6e zintuig te herkennen en te gebruiken. En sommigen hebben die gevoeligheid al meegekregen vanaf hun geboorte. Maar ook deze mensen kunnen het dan nog versterken of verzwakken in hun leven. De gevoeligheid die kan je wel ontwikkelen.

Zelfs de grootste ontkenners hebben een zesde zintuig, alleen leggen ze dat op hun ( andere) manier uit.

Ja iedereen heeft een zesde zintuig. Alleen sommige mensen ontwikkelen het niet. netzo als ik

Ieder mens heeft vijf zintuigen. We kunnen horen, zien, proeven, voelen en ruiken. Maar soms ‘weten’ we iets, zonder dat we een verklaring kunnen geven. Dat komt door ons zesde zintuig. Velen noemen dit intuïtie, maar er zijn er ook die denken dat het meer is dan dat. Of het nu je intuïtie is of een paranormale gave: een goed ontwikkeld zesde zintuig zorgt ervoor dat je meer weet. Er zijn verschillende manieren om je zesde zintuig te trainen. Het belangrijkste is, dat je er zoveel mogelijk mee doet. Hoe? Bijvoorbeeld door steeds te raden we er belt als je telefoon gaat, of door in elke ruimte waar je binnen gaat aan proberen te voelen hoe de sfeer is. Of vraag je vriendin om een woord op een briefje te schrijven en probeer het woord te raden. Net als bij het trainen van je lichaam of je hersenen gaat het makkelijker als je het vaker doet! Wanneer je je zesde zintuig wilt ontwikkelen, is het een groot voordeel als je gelooft in het bestaan van een zesde zintuig en in je eigen (paranormale) vermogens. Wie zich er namelijk voor openstelt, zal het sneller onder de knie krijgen!

Dat denk ik wel. We luisteren er echter vaak niet naar en dat zouden we maar beter wel kunnen doen.

Ja. Net als de meeste mensen kunnen ruiken, voelen, proeven, kijken en horen, zijn de meeste mensen zich bewust van hun intuïtie. En zoals sommige mensen hun zintuig proeven tot hoog niveau ontwikkelen als bijvoorbeeld wijnproever, of hun ruikzintuig tot ´neus´ van een parfumfabriek, kan je je intuïtie ontwikkelen tot een zeer gevoelige ´antenne´. Heeft niks te maken met ´erin geloven´ maar met oefenen en ontwikkelen, dus ervaring opdoen daarmee.

Ja,maar vertrouw er niet al te veel op, het kan je net als die andere 5 bedriegen.

Het zesde zintuig (gave voor ingewijden) ofwel "intuïtie" voor de mens is hetzelfde als "instinct" voor het dier. Van de hogere ontwikkelde dieren staan wij aan de top en wel zodanig dat wij als superieur denkend mens menen niet meer bij de dieren te horen. De evolutie is in deze heel duidelijk, maar toch vinden wij het aantrekkelijker dat we uit de klei zijn getrokken door een God naar zijn beeld en gelijkenis. Het binnenste del van de hersenen noemen wij de oerhersenen die zelfs al de eerste reptielen zo'n 200 miljoen jaar geleden hadden. Ze regelen de ademhaling, hartslag, slaap en allerlei instincten (ook seksualiteit). Deze regelen voornamelijk dingen waar we zelf geen of nauwelijks invloed op kunnen oefenen, maar wel noodzakelijk zijn om in 't leven te blijven. Afhankelijk van wat de generaties vóór jou hebben beleefd, gevoeld, gedacht en in welke ecologische omstandigheden ze op deze aardkloot hebben geleefd is jouw oerhersentje met zijn instincten anders dan die van je buurman. In deze moderne tijd hebben wij de signalen van dit instinct niet meer zo nodig om steeds maar allert te zijn naar het altijd loerende gevaar. Logisch dat gebieden van de latente oerhersenen die niet of nauwelijks nog gebruikt worden verslappen of verminderen. Het wordt meer als een blinde darm die zijn grootste functie heeft verloren. Het mag dan ook duidelijk zijn dat zij die nog altijd in het oerwoud leven meer gebruik maken van dit oerinstinct (intuïtie, zintuig, gave)dit in hogere mate hebben dan de z.g. moderne mens. Heel kort om over na te denken: Vroeger een arts in Egypte Sinuhe, deed zijn schedelboringen altijd in het bijzijn van een ongeletterde boer. Deze had de gave door alleen al er bij te zijn, dat er geen bloed vloeide. Nu in deze tijd: Mijn vrouw zegt "Nu in de auto stappen, jouw moeder roept ons!" Zonder dat er andere signalen er eerder waren in een spoedrit is enkele uren daarna mijn moeder in ons beider armen gestorven. Zij weet vaak op te merken wie er vandaag waarschijnlijk zal bellen. Ook dat er die of die klant vandaag zal komen terwijl het wel een jaar geleden was dat hij hier was. Dochter leeft in Spanje. Had haar Ierse Setter Ferran toen nog niet mee kunnen nemen. Na 8 maanden Ferran bij ons, was ze in de gelegenheid deze op te halen met de auto vanuit Spanje. Enkele minuten voor dat de auto in onze straat kwam sprong Ferran met de poten op de vensterbank en keek precies in de richting waar later de auto vanaf kwam. Blaft nu Spaans!

volgens mij heeft het te maken met de hemel en de dood in de hemel praat men niet daar gebruiken ze Intuïtie, telepathie want er zijn zoveel talen met Intuïtie, telepathie kunnen mensen in de hemel met een andere taal wel met elkaar communiceren dus dat is een zesde zintuig als je als een ander mens weer naar de aarde komt kan het zijn dat je die talent een beetje houd en dan heb je een zesde zintuig.

Bronnen:
http://www.gedachtelichaam.be/zesdezintuig.html

dat kan bij iedereen verschillend zijn, en als die een zesde zintuig heeft, hoeft dat ook niet allemaal voor hetzelfde te zijn ;)

ja, een soort van wel alleen bij niet veel mensen is deze zintuig goed ontwikkeld. je kunt het zesde zintuig wel trainen door bijvoorbeeld te mediteren of cursussen te volgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100