Wat kun je eraan doen als je elke ochtend, veel te vroeg, heel geprikkeld wakker wordt met negatieve gedachten in je hoofd?

Hoe krijg je dit weg als je daardoor niet eens de energie hebt van de slaap om ontspannen te worden>. Wat kan ik hieraan doen>? Komt dit door een nachtmerrie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat is lastig en ik ken het. Het heeft me langzaam aan wel een jaar of 1,5 geduurd voordat ik er grip op heb gekregen. Ten eerste moet je wat rustiger worden. Dat wil zeggen dat je uit de energie moet stappen van het slapen gaan, je bed. Zoek daarmee een andere energie op en ga eerst even naar het toilet, maak een kopje met rustgevende thee (jij weet beter welke thee dat moet zijn dan ik:-). En ga dan even op een plek zitten waar jij je lekker kunt vertoeven. Ik vermoed dat je wel even alleen wilt zijn. Ga hier zitten en zip van je thee. Ga langzaam aan naar de meditatie toe. Laat die gedachten allemaal ook maar komen en verdruk NIETS. Maar hou die gedachten niet vast, laat ze los om plaats te maken voor de volgende gedachten. Als dit moeilijk voor je is, schrijf dan de gedachten op in je dagboek. Ook hier moet je niet te lang blijven 'hangen' en 'malen'. Zeg zo nodig STOP! Dit kan best een half uur duren. Je hebt een hoop zitten te verwerken in je slaap en daarbij heb je een hoop nieuwe prikkels opgedaan. Dit zal waarschijnlijk ook komen doordat je onder behandeling bent en die emoties/energieën losser komen te zitten. (bespreek dit ook met je behandelaar!!!) Op een gegeven moment wordt het tijd om je nog meer dieper te focussen op de volgende laag met blokkades. Als een ui welke je lospelt zitten er vele lagen in je vast. Elke diepere laag is moeilijker om te verwerken, omdat je die het vaste en als eerste heb moeten verdrukken in je leven. Vul je hart met licht, laat dat licht via je hart dieper gaan naar je ziel. Je hart is een poort naar de ziel toe, zowel je ziel, jij en je innerlijk klein kindje hebben licht nodig, steun en geborgenheid. Jij heb dit al in je en jij kunt jezelf, je kindje en je ziel knuffelen. Jij kunt het licht aandoen. Dat is ook nodig in deze donkere tijden voor je. Stel vooral meer vragen, ze zullen je helpen door deze periode heen te komen. Er zijn er velen die je zullen helpen. Heel veel liefde en doe het licht aan in deze donkere tijden. Ook het innerlijke licht! gdanonym

Kijk eens goed naar het plaatje dat je gebruikt als schermafbeelding: Ying - Yang, probeer tot je zelf te komen en je gedachten te ordenen. Zet een rustgevende cd op die je meeneemt buiten je lichaam, zelf heb ik hier ervaring mee en vond het behoorlijk prettig. hierin kwam de volgende tip voor: zeg tegen iedere gedachte: straks heb ik tijd voor je, nu even niet.

Je zal eerst moeten weten waar het vandaan komt... Mischien is het somatisch,lichamelijk.. mischien is psygische.. Pneuma..geestelijk.. Moet je eerst naar de dokter gaan... Ik kan het zo niet beoordelen,ik ben ook geen psycholoog.. Ik ken je verleden niet, ik weet niet hoe erg het is... Ik weet niet wat voor werk je doet.. Ik weet niks dus...erg moeilijk wat ik wel kan zeggen Bid er eens voor...

Rustgevend pilletje slikken. Valeriaan met wat andere kruiden erin. Of theanine. Bij mij geeft theanine een heerlijke rustgevende slaap gedurende de laatste uren van de nacht . http://nl.wikipedia.org/wiki/theanine Toegevoegd na 2 minuten: slik het rustgevende pilletje pas als je - veel te vroeg- uit jezelf wakker wordt . Succezzzzzz. Toegevoegd na 6 uur: Ik snap nu dat je een wat meer spiritueel antwoord wil. Doe een wens , een echte wens , doe de wens hardop en serieus , en stuur de wens meerdere malen per dag het universum in . ( Tegelijk programmeer je ook jezelf met de wens langer en beter te willen slapen) . Als jij het echt wilt , dan kun jij doorslapen. Ik stem in met de suggestie van EvaMaria dat je tijdelijk steun kan vinden aan rode valeriaan. ( of andere kruiden).

Ken je de mogelijkheid om te ontgiften? Te ontzuren ? Ben je op de hoogte van de inhoud van het boek van Peter Jentschura & Josef Lohkämper ? Als je wil weten waar je het kunt bestellen kan ik dat voor je nagaan. Je hele situatie verbert, als je er je best voor wil doen..en je energie neemt (enorm) toe en je goeie humeur ook !! Toegevoegd na 3 minuten: Op korte termijn kan een combinatie van Rode Valeriaan tabletten samen met Melatonine je ook helpen.

Ik denk dat het heel belangrijk is voordat je gaat slapen je gedachten te zuiveren. Neem afstand van de dag met al zijn uitdagingen, moeite en negatieve ervaringen. Kijk er met een liefdevolle blik naar, en zeg het is goed zo als het is, en doe er afstand van. Vul je hoofd met liefdevolle gedachten, zacht warm en liefelijk. Voel je dan warm, behaaglijk en soezerig worden, en ga zo de nacht in. Je bed is je vriend, uitnodigend om er plaats in te nemen, en laat je langzaam wegglijden in de slaap. Voer dit ritueel dagelijks uit, en je zult merken dat je uitgeruster wakker wordt, blij om de nieuwe dag te begroeten.

Mogelijk helpt een betere slaaphygiene en voor het slapen gaan een langere ontspanningsperiode. Als je goed inslaapt gaat het doorslapen vaak ook beter. Vooral nachtbraken en games doen voor het slapen gaan , breekt veel mensen op, hun geest is datn nog te actief. Door langere tijd voor het slapen gaan te ontspannen, stelt je lichaam zich beter in op het rustmoment en weet dit voor de recuperatie ook beter te benutten. Zoals je misschien weet, zijn de hersenen in de remslaapfase met verwerking en reorganisatie bezig, slaap je te kort of niet goed, dan kom je vooral ontspannende en helende diepe slaap tekort. Je wordt da vermoeid en geirriteerd wakker. Dat is geen wonder, de soort slaap die je het hardst nodig had heb je dan te weinig gehad. Je hebt dan het idee dat je nog verder moet slapen en eigenlijk is dat waarschijnlijk ook zo. Ik wens je goede nachtrust.

Ik herken je vraag heel goed en had er ook jaren last van. Slaap en emoties zijn heel persoonlijk dus ik kan alleen vertellen wat bij mij geholpen heeft. Ik werd steeds rond 5 uur wakker, gespannen, boos, negatief, malende gedachten die met geen mogelijkheid te stoppen waren. Wat ik de avond ervoor ook probeerde, in de ochtend was het er weer. De eerste stap was te zoeken naar een thema in al die gedachten, bij mij boosheid. Toen ben ik op zoek gegaan naar waar ik boos over was. Ik kwam er op dat ik mij in veel situaties machteloos voel en dan - bij gebrek aan beter - tot woede overging. In gedachten wel te verstaan, als een poging toch nog wat greep op de situatie te hebben. Met behulp van een goede psycholoog [ze bestaan] ben ik hiermee verder aan de slag gegaan. Zo ontdekte ik de oorzaak van die machteloosheid gevoelens. Die lag, heel klassiek maar daardoor niet minder waar, in mn vroege jeugd. Ik ben daarmee aan de slag gegaan en daarmee verdween het gespannen en boos wakker worden. Nu wordt ik ook nog wel vroeg wakker, maar dan uitgerust en als het lekker weer was in de zomer ging ik lekker in mn eentje in de natuur wandelen. Het was een heel proces, en zeker niet altijd gemakkelijk. Slaap is moeilijk te (be)grijpen. Je bent er niet bewust bij... en als je het wel bent, slaap je niet. Mijn antwoord is niet echt een oplossing van "doe dit en het is weg" maar het heeft me veel gebracht. Een slaapverstoring kan je leven echt helemaal in zijn greep krijgen; je komt dan niet tot je werkelijke potentieel. Het loonde voor mij de moeite om het tot op de bodem uit te zoeken. Na vele jaren malend, gespannen en vooral doodmoe wakker worden, kan ik eindelijk "lekker naar bed en er weer lekker uit". Ik wens je oprecht veel succes en hoop dat je snel (weer?) goed slaapt!

ik denk dat je het zoeken naar een oplossing voor het slaapprobleem de verkeerde weg is. het probleem is er ook als je wakker bent. zet je problemen eens op een rijtje,kijk of je ze zelf opgelost krijgt,zoniet zoek hulp. het een en ander kan lang duren,maar alleen al het feit dat je op een realistische manier met je problemen omgaat geeft hoop,en zal indirect ook je slaappatroon gunstig beinvloeden. sterkte ermee.

wat bij mij vaak wil helpen naast ontspannen gedurende de dag en postief denken voor het slapen is magic dream thee van de bio winkel en goede nacht rust thee ook an de bio winkel dat drink ik een uurtje voor dat ik naar bed ga en het werkt meestal goed. ik noteer soms ook waar mijn nacht merries over gaan en denk daar op de dag even over na en dat werkt ook wel aardig

Het kan je eigen -onbewuste- verwachtingspatroon zijn, zeker als dit al een tijdje duurt. Zoals je jezelf kunt programmeren om op een bepaalde tijd wakker te worden (en je dan net voor de wekker wakker wordt) kan dit ook werken. Onderzoek jezelf, je gedachten, leefpatroon, je frustraties en verwachtingen. Mens, ken uzelf. Een inkoppertje, maar een waarheid als een koe. Begin een dag (of een nacht)boek en schrijf de hele zaak op. Dat helpt je op gang.

Kleine kinderen nemen vaak afscheid van de dag om ze nog eens door te nemen met mama /papa, zo kunnen ze goed slapen, zodat ze kunnen loslaten.... Vraag me af waarom kunnen wij als volwassenen dat ook niet doen, lijkt mij heerlijk om de dag door te nemen en s'morgens op te staan met een positief goed gevoel, voor een nieuwe dag. Loslaten en gezond weer op...hmmmm wie zei dat ook al weer!! Succes!!

Je innerlijk strijd is nog niet over. Overdag ben je er reredelijk de baas over, als je slaapt gaat de strijd gewoon verder. Voor je zelf toegeven dat er nog een strijd is, het gewoon laten gebeuren, je er aan overgeven Voor je zelf toegeven dat je nog zwak bent, ga terug naar de nullijn. Op die nullijn is er geen strijd, geen spanning, geen negative gedachten, er is niets. De strijd die je nu voert, doe je zelf, laat het los en er zal geen strijd meer zijn.