Waar komt de behoefte vandaan om tegenwoordig films te maken zoals: 'What the bleep do we know' - 'Down the rabbits hole' en 'One'?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De verdienste van dit soort films is , dat ze MOGELIJKE kwantumeffecten leuk uitfilmen en dingen wat toegankelijker uitleggen. Dat ze doorschieten naar een meer esoterische beleving zal wel vanuit een new age achtige manier van denken komen. Toch hebben ze dingen als superpositie en de golf/deeltjesdualiteit leuk weten te presenteren. Dat je met gedachten materie op kwantumniveau beïnvloedt is met de terugwaartse causaliteit recentelijk bewezen met een zwakke meetmethode (dat is een methode die een foton NIET uit superpositie brengt) en heeft men vast kunnen stellen dat deze deeltjes zich al VOORDAT je een aanzet tot een meting geeft de juiste vorm voor het waarnemen als gekozen hebben en zelfs hun doorschietgedrag om op het juiste moment op de juiste plaats te zijn, is vastgesteld. Of je met gedachten wel of geen mooie ijskristallen kunt maken en achter de kwantummechanica een hele metafysische wereld ligt, ach , het magisch denken nis een fase van de kleutertijd en wat ontwikkeling op het gebied van materie zitten we ook nog in de kleutertijd , misschien vandaar dit soort films.

Volgens mij simpelweg om er geld mee te maken. Ik vermoed dat de films een publiek aanspreken dat de moderne tijd niet zo goed kan bijbenen. Als je maar genoeg van die films op zo'n publiek los laat kweek je een groep gelovigen die een gewillige markt vormt voor elk vervolg. Ik ben me er van bewust dat dit nogal cynisch klinkt maar meer kan ik er niet van maken.