Waarom kan God de duivel niet vernietigen?

Als God word gezien als de Almachtige?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kan hij wel. Maar dan zou er geen lol meer aan zijn.

Omdat er zowel geen god als duivel bestaan. Mocht dit wel het geval zijn (wat niet zo is) dan is god alles en dus ook de duivel

Goeie vraag! Als God werkelijk bestaat (niemand die het tot op heden kan bewijzen) dan is hij dus niet almachtig...

Als God de almachtige is en alles is... En aub goed lezen, want verwarring is makkelijk... Als God alles is, dan is dat ook de duivel... Dan is dat God-anders, in vermomming, maar wel dezelfde... Als hij ook de duivel is, dan is die nog machtiger, want dan kan hij afbreken ook... En als iets afgebroken kan worden is iets nieuws mogelijk... En dat is normaal in de natuur, een zaadje moet sterven om een boom te worden, dus...

god is de duivel en de duivel is god.. Beide puur een benaming wat ieder anders interpreteert.

God heeft de duivel beloofd dat die tot de dag des oordeel mag leven en alles doen wat die wil. Op die dag is die uitgeschakeld.! Toegevoegd na 2 uur: Het staat ook in saad soera tussen aya 77 en 85 http://nl.wikipedia.org/wiki/Soera_Saad http://www.iqrasearch.com/surah-Sad-translation.html

God is absoluut niet de duivel zelf. Hier een heel kort verhaal hoe ik er over denk: of je je er in kunt vinden is aan jezelf. Er was een Engel waar God veel op vertrouwde en waar hij evenveel kracht aan gaf als dat hij zelf had. Alleen de mogelijkheid van leven en dood kreeg die Engel niet. De Engel wou echter alles hebben maar kreeg het niet en is toen als ware in opstand gekomen tegen God. Zo heette de in opstand gekomen Engel ineens Duivel. De Duivel kan nooit vanuit het niets iemand of iets het leven ontnemen en kan ook niemand of iets tot leven wekken. dat kan God alleen. Daarom is hij ook de Almachtige. Toegevoegd na 55 seconden: Doordat de Duivel in vorm van een slang Adam en Eva verleide tot het eten van de verboden vrucht in het paradijs en ze elkaar de schuld gaven kreeg de mensheid een soort straf dat ze niet meer in het paradijs mochten zijn en dat ze moesten werken voor het eten en drinken omdat er nu zonde op aarde was. De slang kreeg als straf dat hij altijd door het stof moest kruipen. Met deze straf heeft hij ook gezegd dat de mensheid zelf moet kiezen voor hem of voor de Duivel. In andere woorden hij wou van ons geen marionetten maken zodat we ons eigen leven konden leiden. Al leefden wij natuurlijk niet het leven zoals hij voor ogen had door de vele zondes die we begingen. Toegevoegd na 1 minuut: zo kan ik nog wel veel verhalen vertellen over de 10 geboden en dat er allemaal afgoden ontstonden zonvloed, enz enz. maar uiteindelijk stuurde hij zijn zoon Jezus op aarde om het voorbeeld voor de mensen te zijn. Jezus leefde alle 10 geboden perfect na. Toch ontstemde dit mensen omdat hij zei dat hij een zoon van God was en vonden dat hij gekruisigd moest worden. Op het moment dat Jezus sterft gaat hij een gevecht met de Duivel aan om als ware een weg vrij te maken tussen de mens en God in de Hemel. Jezus wint dit 3 dagen later en komt weer tot leven. Jezus brengt nog een boodschap aan zijn discipelen en vertrekt naar de Hemel. Toegevoegd na 1 minuut: Op dit moment laat hij de Heilige Geest op aarde los. De Heilige geest zie ik als een communicatiemiddel tussen de mensheid en God. De Heilige geest krijg je als je er voor open stelt. Toegevoegd na 2 minuten: Door de heilige geest kun je met Jezus en God praten en kun je ook signalen van hun krijgen mocht het nodig zijn. Toegevoegd na 3 minuten: Het verhaal zit nog iets uitgebreider en complexer in elkaar maar vond het voor zo'n site eerst wel uitgebreid genoeg.

"Waarom kan God de duivel niet vernietigen?" Als god de duivel vernietigt, dan vernietigt god zichzelf; God is immers het ene én het andere, de schepper én de vernietiger; en als men van de Bijbel uitgaat, dan kan men daarin in lezen dat god zelf zegt: "Ik formeer het licht, en schep de duisternis; Ik maak de vrede en schep het kwaad. Ik, de HEER, doe al deze dingen." (Jesaja 45:7)

Bronnen:
http://www.statenvertaling.net/kanttekenin...

God zou dat wel kunnen. Omdat God Almachtig is. De duivel (meerdere want zijn naam is ook wel legio) is al verslagen, hij weet dat en hij weet ook dat hij straks (als Jezus terug komt) voor eeuwig naar de hel gaat. Hij zal er ook echt alles aan doen om zoveel mogelijk mensen met zich mee te krijgen naar de hel. (in de Bijbel staat: dat hij rond gaat als een briesende leeuw, zoekende wie hij kan verslinden)

Als god en de duivel daadwerkelijk bestaan,dan heeft god toch een klein foutje gemaakt.Ze zeggen dat god hemel en aarde heeft ontworpen,dus ook de duivel.En waarom zou je iets vernietigen wat je zelf hebt gemaakt? Ik vraag me alleen af...wie heeft god gemaakt?Heeft hij ook een vader en een moeder?

Als die er niet is valt er ook niets te vernietigen.

Profetisch ligt het vast in de bijbel dat dit zal gebeuren: (Openbaring 20:10) 10 En de Duivel, die hen misleidde, werd in het meer van vuur en zwavel geslingerd, . . . Maar waarom nu nog niet? Omdat er in het begin van de schepping van de mens vragen door hem werden opgeworpen die alleen na verloop van een bepaalde tijd konden worden beantwoord!

Waarom zou hij? En waarom verwacht jij dit van hem? Het is niet zijn taak. Het is jouw taak, als een mens. Als je God ziet als een ideale beeld waarnaar je streeft, dan is duivel dat wat je remt en van God verwijdert. Anders gezegd, duivel functioneert binnen God door middel van je negatieve gedachten, woorden en daden. Enige kracht in de universum die "opstand kan komen tegen God" is ego. God vernietigt het zowiezo. Vroeg of laat, op een of de andere manier. Punt is, dat jij het zelf moet doen. "Zij ziet het met je ogen, spreekt met je woorden, doet met je handen"

De duivel zit in jezelf, in onder andere je eigen negatieve gedachten. Je kunt de duivel elke dag opnieuw vernietigen, dit hoeft God niet voor je te doen. Dus bij het horen van een duivels stemmetje, heb JIJ de keus om ernaar te luisteren of het te negeren. Het is maar hoe sterk je bent of wil zijn/worden.

Dat kan God wel, God is Almachtig (volgens div. heilige geschriften en anders zou het God niet zijn). Lucifer is ooit goed geweest en is een gevallen machtige engel die in opstand kwam tegen God (volgens div heilige geschriften). Ik persoonlijk denk er het mijne van.

Ik geloof dat Hij dat wel kan maar het niet wil zodat de gemaakte keuze tussen Hem en de duivel vaste voet zou hebben!

Zowel een god als een duivel zijn menselijke verzinsels. Voor de dramatiek van het verhaal kan de één de ander niet vernietigen...

Pas op met fantasie en realiteit. zoveel jaar geleden was het nodig op die tijd en die plaats. De duivel bestaat niet (meer). Onze ziel, geest waren toen in een ander stadium dan nu. Als je een kind op voed, dan leert een kind normen en waarden door jouw gedrag. Straf en beloning. In ieder antwoord hier zit een kern van waarheid. Maar de enige waarheid die universeel klinkt is God zelve. God leert ons door zijn manifestaties zuiver leren te zijn waardoor je de mogelijkheid krijgt om goed en kwaad te onderscheiden. Rechtvaardig te zijn. Iedereen krijgt die kans. Je hebt je hele leven de tijd. De duivel staat voor onze gevoelens. Het is aan ons om die te verslaan. Thou shalt not kill! Hou je niet met een ander bezig vanuit je gevoel, wraak, lust, onrecht, jaloezie, verdriet, angst. Kijk naar wat je zelf kan doen om deze gevoelens te elimineren en elkaar vriendschap te bieden. De ander zal dan zelf zijn/haar keus kunnen maken. Alleen God kan bepalen wat er dan gebeurt. Als diegene je de rug toekeert, laat het dan aan God, vertrouw Hem. De zielen die dit bereiken zullen de liefde van God ontvangen. Anderen zullen stil blijven staan in tijd en niet verder groeien. De Hel is een fantasie wereld gebaseerd op goed en kwaad, beloning en straf, ying en yang. Het een kan niet bestaan zonder de ander. Dit zit in ons zelf, dat is ons mens zijn, onze fantasie, hoe wij denken door onze opvoeding, wat we leren op school, boeken die we lezen, gevoelens die we ontwikkelen terwijl ons juist wordt geleerd om die te elimineren. Wij mogen nooit een ander beoordelen of veroordelen op religie, afkomst, uiterlijk, gedrag. God zal ons niet rechtstreeks antwoorden omdat we dat niet aan kunnen. Maar door het verbond en universele waarheid en gerechtigheid zal de duivel niet meer bestaan. Demonen: Als je sterk bent van geest, dan zul je er niet mee te maken krijgen. Verloren zielen/energie, plaatstijd herinneringen die ontstaan zijn door oer gevoelens: Haat, jaloezie, begeerte, lust, wraak, anti God. Zielen die niet verder kunnen groeien op dat moment, tijd en plaats. Bewijs: God hoeft zich niet te bewijzen.