Heeft iedereen een beschermengel? en hoe kan je dat weten?

Vaak hoor je van mensen dat hun beschermengel ze hier en daar voor heeft beschermd. Veel mensen weten zelfs wie hun beschermengel is.
Hoe kom je hierachter?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja iedereen heeft een beschermengel . Het enigste wat je doen kunt is er open voor staan . En als het aan jouw bestemd zal je ooit deze hele mooie ervaring meemaken .

Je komt erachter door in sprookjes te gaan geloven. Als ze bestaan, sterven ze in deze contreien aan de lopende band.

Nee, ik heb er geen meer; die van mij is onlangs verongelukt.

er is een manier om te weten te komen wie je beschermengel is maar je moet er wel voor open staan. Trek je terug op een rustige plaats,zorg voor een zachte achtergrondmuziek en laat eventueel een kaars branden. Concentreer je op je ademhaling,rustig in en uit ademen,mediteer.Vraag dan steeds de naam van je beschermengel,niet luidop maar in je gedachten en je zal ziendat er na verloop van tijd een naam in je gedachten komt.Dat is de naam van je beschermengel

Zoals je gemerkt zult hebben zul je voor je vraag voor wat betreft de antwoorden hier, toch echt naar de Efteling moeten; daar komen de sprookjes immers tot leven! Ongeacht wie er wel of niet in gelooft; Bovenstaande is maar gekheid, ik maak uit je vraag op dat je antwoorden op het spirituele vlak verwacht. In contact komen met je beschermengel of 'persoonlijke gids' zou je kunnen doen door te oefenen met uittreden, meditatie of een bezoek aan een paragnost. Je zult er letterlijk en figuurlijk voor moeten open staan, en zoiets zal volgens de kenners veel oefening, tijd en geduld van je vragen. Verder zou je het beste even kunnen googlen op woorden als 'persoonlijke gids' 'beschermengel' etc. Als je je voldoende hebt ingelezen zou je sessies bij een paragnost kunnen afspreken en op die manier in contact kunnen komen met je persoonlijke gids. Lees een blad als de Paravisie, daar staan vaak 'betrouwbare' adressen in van personen die je verder kunnen helpen. Betrouwbare heb ik tussen aanhalingstekens geschreven, om een 'welles-nietes' discussie op GV te voorkomen over het al dan niet bestaan van persoonlijke gidsen. Op de onderstaande link vind je misschien meer info waar je wat aan hebt.

Bronnen:
http://home.orange.nl/henkhemelrijk/gidsen...

Ik denk dat veel mensen denken dat ze een beschermengel hebben om situaties te verklaren die ze niet begrijpen, terwijl er misschien wel een andere verklaring voor kan zijn. Stel je voor dat je altijd dezelfde route loopt en op een dag ineens 'zomaar' een andere route kiest, en er dan een ongeluk gebeurt op een weg waar je normaal precies op dat tijdstip langs loopt. Dan zou je kunnen denken dat je beschermengel hiervoor heeft gezorgd. Ik denk dat je onbewust signalen hebt opgepikt en bijna instinctief ervoor kiest om een andere route te lopen. Ook zullen er situaties zijn waar iets wat vreselijk uit de hand had kunnen lopen, toch goed gaat. Bijvoorbeeld wanneer je in de auto bijna een ongeluk krijgt. In zo'n geval denkt men misschien ook aan een beschermengel. Maar iedereen die vaak auto rijdt weet dat je tijdens elke tocht wel een paar situaties tegenkomt die maar net goed lijken te gaan. Dat is dan dus vaak een combinatie van toeval en oplettendheid van andere weggebruikers. Mijns inziens is het geloof in een beschermengel een prettige manier om het leven wat begrijpelijker en misschien ook wel wat veiliger te maken. Ik vind er dus absoluut niets mis mee, dat even voor de duidelijkheid, maar mijn persoonlijke mening is dat de beschermengel meer een instinctieve bescherming van jezelf is tegen gevaarlijke situaties.

Een beschermengel is te vergelijken met een staat van verhoogd bewustzijn. In de zin van een autonoom bestaande entiteit zijn daar géén wetenschappelijk onderbouwde bewijzen voor. Mogelijk ligt de verklaring voor het geloof in het bestaan van "beschermengelen" en "persoonlijke gidsen" in het feit,dat de mens i.h.a. streeft naar een hoger-intelligent "iets" om de eigen onkunde,onmacht en onwetendheid te kunnen compenseren.

ik vind de naam beschermengel een wat beknopte naam. Deze engel hoeft je niet alleen te beschermen, je kunt ze of hem of haar ook vragen je ergens bij te staan. Dus niet alleen maar beschermen. Trouwens de naam engel vind ik al vreemd. Wij schilderen engel af als een gevleugelde man of vrouw. Zo zien ze er niet uit. Ze zien er in wezen zo uit als jij graag wilt. En wat hier al staat...in meditatie kom je een heel end, maar ook dat moet je leren. Dat mediteren.

Hoe kom je hierachter? Door heel dicht bij jezelf te komen, zo dicht dat jij je gevoel kunt horen en kunt luisteren naar je ware intuïtie. Je zult dan merken dat deze via gedachten en beelden tegen je kan praten. Dit is je diepste zelf. Het gaat door naar een diepere dimensie waar jij ook een onderdeel van bent. Dit is een dimensie waar heel veel wijzen zijn. Als je dit bovenstaande te moeilijk vindt, kan je ook altijd naar een medium gaan.

Ik heb ooit mijn bescherm engel mogen ontmoeten . Ik heb haar 1 x gezien Sta er voor open maar dwing hem haar niet Als de tijd daar voor is zoek ze je op eg waar Het was een mooie ervaring Nu al een jaar of 30 geleden maar ik vergeet het nooit meer

Door hem persoonlijk te ontmoeten. Dat is wat mij als kind is overkomen.

Ik heb er zelf twee. Ook bij beschermengelen is het tegenwoordig, druk druk druk. Als er ééntje geen tijd heeft dan neemt die andere het gewoon even over. Voor mij een geruststellende gedachte.

Beschermengel, begeleider, spirituele gids, engelbewaarder, zijn allemaal namen voor het zelfde verschijnsel. Ieder mens heeft minstens een beschermengel, zijn vaste plaats is rechts, schuin achter je. Contact met je beschermengel of liever gezegt "gids", gebeurd via dromen, visioenen en vaak via je eigen gedachte. De meeste mensen kunnen geen contact maken of herkennen dit niet als contact maken, vaak moet er eerst iets dramatisch in je leven gebeuren, om contact te krijgen met je gids. Maar ook kan hij er ineens zo maar zijn, een stem uit het niets. Een gids heb je al vanaf voor je geboorte tot aan je dood. Dus jij hebt er ook een.

door je te concentreren, te luisteren en naar z'n naam te vragen. Als je er echt voor open staat, kun je met je beschermengel praten.

Hoewel ik alleen voor mezelf kan spreken, denk ik dat iedereen er een heeft. Het hoeft ook niet meteen zweverig te worden. Een jaar of 20 geleden was ik met de trein naar een voor mij onbekende stad gereden. Niemand wist ervan, en niemand wist wat ik er ging doen. Daar aangekomen besloot ik eerst koffie te drinken in de stations restauratie. Het was erg rustig, dus ik nam plaats aan een vrij lange grote tafel. Naast me komt vanuit het niets een keurige meneer zitten, en raakt met mij aan de praat. Hij stelde me gerust, en gaf een aantal adviezen over iets wat hij met geen mogelijkheid kon weten. Het was merkwaardig, maar zeker niet eng. Het ging ook niet over een zwaar onderwerp of zo. Pas jaren later begreep ik de hele situatie. Zelf denk ik dat deze keurige meneer mijn (of een) beschermengel was. Ik heb z'n adviezen toen echter niet opgevolgd, dus ik hoop niet dat hij boos is. Maar dat zal wel niet. In ieder geval is het verstandiger om er vanuit te gaan dat je geen beschermengel hebt. Stuk veiliger.

vraag jezelf af waarom je perse wilt weten wie het is. ik denk dat het belangrijker is te leren luisteren naar je gevoel, je intuitie en bepaalde tekens te leren zien. of in bepaalde heldere momenten die je ongetwijfeld hebt te luisteren naar wat er in je opkomt, bijv. als oplossing voor problemen. zelf maak ik weleens mee dat er iets kapot valt, of ik heb een onheilspellend gevoel, of een droom die me veel duidelijk maakt als ik die ga analyseren, ik geloof erin dat dat het werk is van mijn beschermengel. een boodschap voor mij. ik ben het ermee eens dat ontspanning, meditatie je zeker dichterbij die persoon kan brengen, maar dat is dan ook je onbewuste raadgever. de oefening die ik gebruik is deze: visualiseer dat je een wenteltrap afloopt, 10 treden, en tel af tot 0. dan loop je verder door naar beneden, weer 10 treden, maar die zijn omhuld door wolken. na 20 treden sta je aan de grond en kun je je vraag stellen. als je echt diep ontspannen bent, krijg je een antwoord op je vraag, dat je verder zult helpen, en normaal niet in je opkomt. dat is je onderbewuste, je intuitie, de stem, waar je naar kunt luisteren.