Je mag van de bijbel niet op zondag werken. Waarom is dominee dan een betaald beroep?

Weet jij het antwoord?

/2500

Fout in de bijbel mag je op zaterdag niet werken de sabbath en dat is van de vrijdagavond en eindigt met de zonsondergang van zaterdagavond.” De katholieke kerk geeft andere leer , door de verandering van de sabath naar zondag door de romeinen is dit overgenomen door de katholieke kerk. Echt bijbels is het zaterdag Maar om te antwoorden op de vraag: sabath is en dag waar men niet werkt maar de heer dient (zondag of zaterdag), de dominee dient de heer door de mis te geven en mensen te leiden.

In de bijbel staat: 6 dagen zult gij arbeiden en al uw werk doen enz. Op zondag doe je alleen het werk wat nodig is. Koeien moeten gemolken worden en zieken verpleegd e.d. Een dominee gaat voor in de gemeente om uit Gods woord te vertellen. Hij krijgt voor zijn patorale hulp betaald. Dat lijkt mij logies. Hij kan niet van de lucht leven. Dit is overigens geen baan maar een roeping.

Voorde joden was de sabbat, de zaterdag dus, de rustdag, nergens in de bijbel staat dat dat zondag is geworden. de zwaar vervolgde christenen hebben het in de derde eeuw op een akkoordje gegooid met "'de wereld" . de vervolgingen waren voorbij, maar de zuiverheid ging verloren....Zo kan het natuurlijk nooit zo zijn dat een keizer die vrouw en zoon afslachtte in het PC symbool een overwinningsteken ziet en hierin de hulp van Christus gebruikt om met het zwaard volken te onderwerpen.Jezus is geen warlord, maar Vredevorst.sinds die dagen is het christendom doorspekt geraakt van heidense invloeden. Denk aan ritueel kinderdoop,kerstmis, mensenverering, hierarchie etc

De bijbel zegt helemaal niet dat je niet op zondag mag werken. In de bijbel staat wel dat je 1 rustdag moet nemen. dat is dus voor de dominee een andere dag dan de zondag.