Zijn er kerken/geloofsgemeenschappen die het kerstfeest uit principe niet vieren?

Uit veel bronnen blijkt dat het kerstfeest een van oorsprong heidens feest is dat door de kerk is gekerstend (een christelijke betekenis gegeven). Ik kan me voorstellen dat er gelovigen zijn die moeite hebben met deze vermenging van christendom en heidendom. Toch heb ik nog nooit gehoord dat er gelovigen zijn die het kerstfeest niet vieren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn verschillende stromingen, hieroner enkele die me binnenvallen..... Christaldelphians https://christadelphians.wordpress.com/tag/kerstmis/ Gemeente van christus http://www.gemeentevanchristus.be/preken/Peter%20Vandebuerie/Individuele%20lessen/Kom%20laten%20we%20Jezus%20geboorte%20vieren.htm Gemeente van Gd http://www.home.zonnet.nl/gemeente.van.god/index.html Meer en meer christenen beseffen de werkelijke oorsprong van kerstmis en zullen naarmate de wederkomst van christus nadert, breken met de gewoonten van dit gekerstend feest. https://www.youtube.com/watch?v=h2oTIK5Nou4

Jehova's Getuigen vieren geen Kerstfeest. Zij geloven dat Kerstmis niet door God wordt goedgekeurd omdat de oorsprong ervan in heidense gebruiken en riten ligt (2 Korinthiërs 6:17). En niet-christelijke geloofsgemeenschappen vieren het ook niet. Joden, moslims, hindoes, en boeddhisten.

Bronnen:
http://www.jw.org/nl/jehovahs-getuigen/faq...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100