Waarom dienen moslims te trouwen met andere moslims en niet met iemand van een ander geloof?

Heb hierover mijn eigen theorie, dat het tijdens het ontstaan van het geloof ingevoerd is om zo het geloof in stand te houden..

Weet iemand waarom het zo is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Twee geloven op een kussen, daar slaapt de duivel tussen. Net zoals vroeger christenen alleen met christenen trouwden en joden met joden, zo ook moslims. Dit wil niet zeggen dat ze niet met een niet-moslim mogen trouwen. Het is wel moeilijk om je geloof te belijden, als je een partner hebt met een ander geloof.

weet niet of dit waar is een tijdje geleden zei een vriend van mij (een moslim) dat hij wel met iemand kon trouwen die joods of christelijk is zolang ze maar in 1 god geloven.(dus niet met hindoeisten boedisten etc.)

Geldt niet alleen voor moslims,zoals magicegidius al zei.

Ik denk eerder dat het gewenst is dan echt moeten ( al zullen er extremen zijn ) Nog niet zo heel lang geleden overigens was het in Nederland mensen met het katholieke geloof niet toegestaan bijvoorbeeld lid te worden van een protestantse voetbalvereniging en vica versa.

Je zou deze vraag ook kunnen stellen met christenen als voorbeeld, maar dat terzijde... Niet elke moslim is gelijk. Zoveel moslims, zoveel verschillende overtuigingen. Het is vooral makkelijker, ook wanneer je kinderen krijgt die je een bepaald geloof of opvoeding mee wil geven. Al ken ik persoonlijk (islamitische) mensen die het heel goed doen samen met hun partner met een ander geloof (en kinderen). Wat eltigre zei is inderdaad waar, wanneer je toekomstige partner in 1 God gelooft, is het minder belangrijk welk geloof daaraan hangt.

Volgens zo'n 448 soera's in de koran gaan anders- en ongelovigen naar de hel en zijn ze niet te vertrouwen. Zie www.ex-moslims.nl voor een overzicht. (Natuurlijk is dit klinkklare onzin, maar ja, het gaat om een 'heilig' boek dat nou eenmaal door moslims serieus genomen wordt)