Kun je ergens 'de Schrift' integraal lezen die zo vaak in de Bijbel vernoemd wordt en zo ja, waar dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Over de Schrift wordt in de Bijbel vooral geschreven in de boeken Johannes, Romeinen en Galaten. Bijvoorbeeld Johannes 13 vers 18b: Wat in de Schrift staat zal in vervulling gaan: ”Hij die at van mijn brood heeft zich tegen mij gekeerd”. Met de Schrift worden de boeken uit het Oude Testament bedoeld zoals de Joden in de tijd van Jezus die kenden. Het zijn de Wet (Tora, de eerste 5 boeken van het O.T. die aan Mozes worden toegeschreven) en de Profeten (Nevieiiem). De Wet bestaat uit de boeken Genesis, Exodus, Leviticus, Numeri en Deuteronomium. De Profeten bestaan uit de vroege en de late profeten. De vroege profeten zijn: Jozua, Richteren, Samuël en Koningen. De late profeten: Jesaja, Jeremia, Ezechiël en de twaalf ‘kleine profeten’. Deze boeken kan je gewoon in de Bijbel zelf lezen. Online bijvoorbeeld op http://www.biblija.net.

Bronnen:
http://www.kerkzoeker.nl/bijbelboekeno.t.html

Met "de schrift" wordt de bijbel zelf bedoelt.

De Nieuwe-Wereldvertaling van de Heilige Schrift is een vertaling van de Bijbel die gebruikt wordt door Jehova's getuigen en wordt uitgegeven door het Wachttorengenootschap. De vertaling hanteert de protestantse canon.

Je kan de bijbel of de H.Schrift online lezen. http://www.biblija.net/biblija.cgi?lang=nl http://www.hispage.nl/bijbel/index.php http://www.watchtower.org/e/bible/index.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100