vraag over de hel (zie uitleg)

mensen zeggen toch dat de duivel slecht is en dat je in de hel zult lijden? Mijn vraag is dus waarom zou de duivel(die zelf slecht is) slechte mensen straffen door ze te laten lijden. Zou hij juist niet trots op ze zijn?

Toegevoegd na 14 minuten:
mocht de hel bestaan dan

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tja. Jouw vraag is het bewijs dat de het hele verhaal van duivel, hel en verdoemenis onzin is. Om de mensen er 'onder' te houden, heeft de kerk alles in het werk gesteld om ze angst aan te jagen met de hel en de duivel. Het is een verzinsel van de kerk, zogenaamd te bewijzen door passages uit de bijbel aan te halen en die naar eigen willekeur te interpreteren. Zo behield de kerk haar zieltjes (en de centen), en waren de mensen als de dood voor de hel en de duivel. Gelukkig worden mensen steeds minder afhankelijk van de kerk, en zijn mensen steeds meer heel wel zelf in staat om te bepalen wat goed en slecht is. De duivel bestaat niet, de hel ook niet. Je bent je eigen duivel, je creert je eigen hel. Net als andersom.

Als je in een omgeving bent waar de duivel is ( die slecht is) en de hele omgeving is slecht, dan kan jij het niet goed hebben, dan zul je lijden.

De duivel en hel. Leuke combo. Deze zijn verzonnen om mensen in de Middeleeuwen te onderwerpen aan de grillen van de kerk. Als je deze vraag hypothetisch bedoeld, ik denk dat dan de duivel genot zal ervaren uit het lijden van anderen. Slechte mensen zal hij dan manipuleren om daarmee door te gaan

In het Christendom wordt hij ook de tegenstander genoemd. Dat dit volstrekt onjuist en onbijbels is, mag duidelijk zijn. Het christendom heeft hierdoor satan gelijk gesteld aan God, immers als je over een tegenstander spreekt, zou je denken dat je toch van gelijke kracht moet zijn, anders ben je geen tegenstander van elkaar. En mocht het christendom gelijk hebben dat satan zo'n persoon is, hebben zij hem - als tegenstander van God - op gelijke hoogte met God gesteld. Een vorm van afgoderij, precies zoals de christelijke satan het wenst. Satan (duivel) heeft de taak gekregen om de mensen te 'testen.' Satan is een aparte entiteit, die de mens beproeft, ons aanklaagt, en hij wordt eveneens als de verpersoonlijking van de Engel van de dood beschouwd. De Satan is niet meer dan een goede Engel met een lullige baan. Dat God achter de acties van Satan staat, blijkt helder uit de bijbel. En Satan is gewoon een losse entiteit; God kan hem terechtwijzen indien de satan zijn werk niet goed uitvoert; indien God het niet met de acties van satan eens is. De satan is namelijk geen tegenstander van God, maar een medestander. Satan is de tegenstander van de mens. En door deze 'beproevingen' leren wij op God te vertrouwen. Door deze beproevingen horen wij ervan te leren.

De duivel is slecht te rijmen met de almacht van God, dat God (een liefhebbende god) ook een hel zou willen hebben duidt op gering inzicht, laat staan dat hij die aan de duivel in beheer zou willen geven. De duivel zou als een goed maffiabaas de slechterikken ruim belonen, misschien wel met 666 maagden of drugs die beter zijn dan de Aardse. Het bestaan van een duivel en een hel duidt op perverse trekjes van de almachtige God.

Wellicht is de duivel zelfs zo gemeen, dat hij zelfs de slechte mensen straft (die het beste met hem voor hebben gehad) en is hij op helemaal niemand trots :)

De duivel is een uit de hand gelopen parabel die gebruikt was om een diep spiritueel concept uit te leggen in een wereld die nog geen effectieve systeem kende om diepgaande ideeën te communiceren en te bewaren. Een wereld waarin de eerste filosofen worstelden om een vorm en naam aan hun bezigheid te geven. Hoe anders communiceer je een idee van interne goed en kwaad? Of van de gevolgen van een kwade ego gestuurde daad aan de menselijk ziel? En hoe bewaar je zo'n idee?

Nou ik geloof dat de duivel al weet voor 100% dat hij straks de hel in gaat. Hij is dus boos, en wil zoveel mogelijk mensen met hem meelokken. Hij zit ook altijd in de kerk om mensen van God af te trekken, hij wil liever dat mensen naar hem luisteren, dan dat ze in God geloven.

De hel is een plaats waar God niet is. De duivel moet daar als ongehoorzame engel naar toe en probeert zoveel mogelijk mensen van God vandaan te houden en dan met hem in de hel zullen komen.

Het is hetzelfde als op het aardse niveau. Ben je een crimineel die zijn dagen vult met moorden en verkrachten, dan is de gevangenis jouw deel, waarin je met gelijkgestemden bent. Verder gaat daar ook een preventieve werking vanuit. Nu een antwoord op hemels niveau. Je gaat naar een plek wat het beste bij je past. De mensen die jij vermoord hebt en verkracht hebt, zullen tegen je pleiten, en daardoor zul jij ondergaan, wat hun ondergaan hebben. Alle daden zullen gevolgen hebben, wie zaait zal oogsten. Laat het liefde en mededogen zijn.

even paar dinges verduidelijken : Ten eerste is de hel een strafplek voor de duivel en al zijn volgelingen dus ook de mensen. De duivel is niet in de hel maar op aarde, dat zie je genoeg rond je.... Op de aarde probeert hij continu meer volgelingen te krijgen en mensen naar de hel te slepen omdat hij gods creatie ook mee naar de ondergang wil doen. Aan het einde van de wereld zogenaamde Apocalypse wordt er een vonnis gegeven door de heer zogenaamd het laatse oordeel daar wordt gekeken of je naam in het boek des levens voorkomt zo niet ga je naar de hel samen met al de andere volgelingen. matheus 25:41 En tegen hel zal hij zeggen "ga weg van mij vervloekten naar het eewige vuur dat aangelegd is voor de duivel en zijn engelen" Hij zegt het is aangelegd het is dus klaargemaakt als straf voor alle de duivel en zijn volgelingen. weet niet of je gelovig bent maar hopelijk heb je er wat aan.

Maar dat is juist het duivelse aan hem! Hij beloont zijn volgelingen niet!

Mooi verhaal. De duivel was ooit een engel. Toen god meerdere engels creerde werd de toen nog enige engel kwaad en jaloers, waarop god hem bestrafte door hem zijn vleugels en krachten af te nemen. De duivel beloofde god dwars te zitten en probeerde mensen in hem te geloven. Het hel verhaaltje is verzonnen door god, omdat hij zijn zin in principe niet heeft gekregen. Ik persoonlijk geloof dat de hel en hemel op aarde zit. Er zijn heel veel voorbeelden te geven. Kijk naar veel mensen in ontwikkelingslanden. Plekken waar Tsunamis voorkomen. Plekken waar je in een oorlog terecht komt wanneer je net geboren bent en ermee sterft. Er zijn ook landen zoals Nederland :) dit is eigenlijk een hemel.

De duivel kent geen liefde en ook geen vrede.

Er was eens een man, die dood ging en naar de hel moest.. Hij kwam er binnen, ging aan de bar zitten en dronk een biertje.. In de verte zag hij vlammen boven een muur uitkomen, en vanachter de muur klonk een hoop gegil en geschreeuw, oftewel uitingen van pijn en angst. De man vroeg aan de barman, 'Wat is dat daar?' De barman antwoorde: 'Oh dat is het gedeelte van de hel dat is bestemd voor de christenen.. Die willen het zo!'

Als 'god'in je leeft is er geen plek voor de duivel. De duivel is gewoon het "slechten"wat je steeds probeert over te halen . Bv alcohol drugs schelden ruzie maken iemand iets aan doen . Dan laat je je vangen door de duivel zeggen ze . Als je weet van wie al die dingen komen weet je ook wie de duivel is . Die duivel komt zelfs bij je binnen via de tv

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100