Zegt de islam iets over werken?

Uit een eerdere vraag heb ik begrepen dat je volgens de islam je bezittingen moet delen met hen die het minder hebben. Je moet dus bedelaars regelmatig een aalmoes geven.

Zegt de islam ook dat je moet voorkomen dat je zelf bedelaar wordt? Dus dat je moet werken als je daartoe in staat bent?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja. Hoofdstuk 53, vers 40-41: 40. En dat zijn streven spoedig zal worden opgemerkt. 41. Dan zal hij er volledig voor worden beloond. Hoofdstuk 78, vers 9-11: 9. En hebben Wij uw slaap niet tot rusten bestemd? 10. En hebben Wij de nacht niet als een mantel gemaakt. 11. En hebben Wij de dag niet voor (het zoeken) naar levensonderhoud gemaakt? Hoofdstuk 67, vers 15: 15. Hij is het Die de aarde aan u onderworpen heeft; wandelt dus op haar paden en geniet van haar gaven. En tot Hem zal de Opstanding zijn.

Bronnen:
http://digiboek.50megs.com/koran/koran053.html
http://digiboek.50megs.com/koran/koran067.html
http://digiboek.50megs.com/koran/koran078.html

Ja, ook binnen de Islam geldt: "In het zweet des aanschijns zult gij uw brood verdienen". De Islam vindt, dat als je gezond bent, je dus moet werken. Zo bestaan er ook spreekwoorden als: 'Ijzer wat niet werkt, zal snel roesten' 'Luiheid is de grootste verspilling van het leven' enz. enz.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100