Wat zijn uitverkorenen?

En ben je al uitverkoren of kun je alsnog uitverkoren worden?

Ik las net iets in een antwoord op een andere vraag over uitverkorenen. Moet ik me hierbij voorstellen dat god bepaalde mensen meer lief heeft en dat zij uitverkoren zijn boven anderen? Ik weet niet beter dan dat god ieder mens even liefheeft, hij heeft ze toch allemaal met liefde geschapen?

Please enlighten me :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

We zijn allemaal uitverkorenen! Er is immers geen goed of slecht wat veroordeeld wordt. We moeten zelfs slechte dingen ervaren om het goede te kunnen doen. Het 'Goddelijke' oordeelt niet!

In het religie van christus: Gods liefde is zo oneindig groot dat ieder mens, ieder volk, iedere geloofsgemeenschap die zich voor deze liefde openstelt zich bevoorrecht voelt; een uitverkorene van God! Hierdoor kan gemakkelijk het misverstand ontstaan dat anderen verder van God afstaan dan ik als "uitverkorene". Maar wat mensen niet kunnen kan God wel: een oneindig intieme, persoonlijke relatie onderhouden met ieder wezen. Iedereen mag zich dus een "uitverkorene van God" voelen, maar niet denken in een uitzonderlijke positie te verkeren. Gods liefde is in overvloed voor iedere mens beschikbaar. Onze naaste is dus geen rivaal die probeert onze positie van uitverkorene te veroveren, maar iemand waarmee we hecht verbonden zijn als uitverkorenen van de Ene God. http://www.furnee.nl/quakers/geloof/il017.html In het religie van LaMomma is iedereen gelijk. Dust to Dust, Ashes to Ashes, and the wind of eternity will take you around the world.

Het is gevaarlijk om uitverkoren te zijn, de joden waren ook het uitverkoren volk... Wat zijn dan uitverkorenen? De uitverkorenen zijn de mensen die het eerst geselecteerd worden bij keuzes... Net zoals op de basisschool en er groepen worden gekozen om te sporten, is de beste voetballer de uitverkorenen, want die wordt het eerste gekozen, gewoonweg omdat iedereen weet dat hij de beste is.... Uitverkoren zijn en het liefhebben van God heeft niets met elkaar van doen, integendeel zelfs, God heeft iedereen even lief...

Voor God is iedereen gelijk, maar de Joden zijn het uitverkoren volk, daardoor hebben ze veel te verduren vgl. Job op de mestvaalt.

nee uitverkoren zijn heeft niets met meer liefde of minder liefde te maken god heeft mensen uitverkorenvoor een bepaalde taak of doel

De Engelsen vonden in de 17-de eeuw dat zij het uitverkoren volk waren. De Fransen vinden dat nog steeds van zichzelf. De Nazi's vonden dat zij dat waren. En de Joden weten er ook wel raad mee., evenals de Amerikanen trouwens. Jezelf als uitverkoren beschouwen is een gevaarlijke tendens. en je moet je het ook niet laten opdringen. Het geloof daarin is al een beetje fascistisch allen lijkt het minder erg.

In de uitverkorene zie ik mensen die een rol speelde om het Christendom mee uit te dragen door de boodschap in woord en geschrift. Ook Maria was uitverkorene omdat zij werd verkozen zijn Moeder te zijn. God heeft iedereen lief ongeacht religie, kleur wat dan ook.

Ja je hebt uitverkorenen die gaan naar de hemel. En ja God houdt van alle mensen, het doet Hem dan ook veel verdriet als men niet wil geloven in Hem. Toegevoegd na 1 minuut: En ik wil je aanraden om de Bijbel te lezen en eventueel een dominee om raad vragen. Hij heeft ervoor gestudeerd en hij kan jou waarschijnlijk beter helpen.

We zijn allemaal uitverkoren maar niet iedereen is geroepen. D.W.Z. niet iedereen zal ervaren of hebben of krijgen of meemaken of zijn in een toestand die hij /zij verwachtte.

Het woord uitverkoren maakt vaak mensen bang. Ik wil geloven in God, ik wil graag een kind van God zijn maar stel ik ben niet uitverkoren wat dan? Er staat in de bijbel dat God van tevoren al heeft besloten wie er bij Hem mogen horen en wie niet. Maar als jij zoiets hebt van: Ik geloof, ik ben een kind van God, ik hoor bij Hem! Wees dan niet bang dat je misschien niet uitverkoren bent, want als je dat verlangen bent mag je erop vertrouwen dat God jou er ook bij wilt hebben! Iedereen die een kind van God wilt zijn mag er bij horen! En dat lijstje van uitverkorenen die God heeft is dan alleen maar een troost voor je. Als er dan achteraf in zijn lijstje kijkt: Wauw, kijk nou. Ik sta ook op dat lijstje! God bless you al <3

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100