Is er ook maar iets van bewijs van het onststaan van de bijbel tora of koran ,

Weet jij het antwoord?

/2500

Het bewijs is toch overduidelijk : Ze bestaan.

Van die boeken zijn oude geschriften gevonden, denk aan de Dode Zeerollen van Jesaja, dus die boeken zijn wel echt geschreven, in oude tijden. Of de boeken authentiek danwel geloofwaardig zijn is weer een hele andere vraag.

Nee. Het grootste probleem hierbij is natuurlijk dat de gelovigen graag willen zien dat de verschillende boeken door een wonder zijn ontstaan, en elk stukje informatie wat tot een ander beeld zou leiden wordt afgedaan als onwaar. Toegevoegd na 27 seconden: Dat ze bestaan is een feit. Hoe ze zijn ontstaan is onduidelijk.

Bij Drukkerij Berne in Heeswijk is genoeg bewijs.

Bronnen:
http://www.drukkerijberne.nl/dundruk.html

De bijbel tora of koran word gewoon bij een drukkerij gedrukt en gebonden en daarna gewoon in de kiosk of boekhandel verkocht. Maar Als je doelt op de inhoud van de verhalen dan zeg ik ja. Alleen niet qua materiaal zoals fosielen of wat dan ook maar meer door onderzoeken die gedaan zijn door bijvoorbeeld mythbusters. David en Goliath bijvoorbeeld. Dat is gewoon een bijbels verhaal over een kleine jongen die de grote reus Goliath doodde door middel van een heel klein steentje en een katapult. UIt onderzoek is gebleken dat goliath inderdaad kon sterven door 1 klein steentje Goliath leidde aan een groeistoornis en Goliath leidde aan een tunnel effect. Dat hebben de onderzoekers allemaal af kunnen leiden en ontdekken aan de hand van het bijbelse verhaal. En zo zijn er nog wel meer bijbelse verhalen die onderzocht zijn op werkelijkheid en daarwerkelijk op waarheid konden worden gebasseerd. Alleen zijn de meeste bijbelse verhalen echt wel aangedikt (hoe dat zit met de tora en koran dat weet ik niet want die ken ik verder niet , maar geheid dat voor die inhoud ongeveer het zelfde geld

Bij geschiedenis is hard wetenschappelijk bewijs sowieso niet mogelijk omdat je geen herhaalbare experimenten kunt doen.

Een aantal thema's waaronder de zondvloed komt al voor in oudere geschriften, zoals het Gilgamesh-epos. Dat is op kleitabletten geschreven. Is ongeveer 5600 jaar oud.

De oorspronkelijke geschriften van de bijbel werden met de hand op vergankelijke materialen zoals papyrus en perkament geschreven; voor zover bekend is, bestaan er thans geen oorspronkelijke geschriften meer Kort nadat de oorspronkelijke geschriften waren opgetekend, begon men afschriften te maken. De afschrijvers gingen uiterst zorgvuldig te werk om de tekst nauwkeurig over te leveren; de masoreten telden zelfs de letters die zij afschreven Er bestaan thans handschriften van vroege vertalingen zoals de Septuaginta (een uit de 3de en 2de eeuw v.G.T. daterende vertaling van de Hebreeuwse Geschriften in het Grieks) en Hiëronymus’ Vulgaat (een vertaling van Hebreeuwse en Griekse teksten in het Latijn, oorspronkelijk vervaardigd omstreeks 400 G.T.) Door een vergelijkende studie van honderden voorhanden zijnde bijbelhandschriften hebben geleerden tekstuitgaven of standaardteksten vervaardigd. Bijbelvertalers gebruiken thans gewoonlijk tekstuitgaven in de oorspronkelijke taal om hedendaagse vertalingen te vervaardigen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100