Worden er negroide mensen beschreven in de bijbel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit hele artikel geeft het antwoord op de vraag: http://sites.google.com/site/eeuwoutvanderlinden/Home/artikelen/black-is-beautiful

Nee, maar ook geen blanken.

koning salomon

ik heb mij laten vertellen dat Jezus zwart was maar of dat zo is moeten we nog uitvogelen

Als ik het me goed herinner was Jafet de stamvader van de negers dus zal hij zelf ook wel een neger geweest zijn.

Koningin van Sheba, was een van de vrouwen van koning Salomo

In die tijd en plaats waren de mensen van nature al een stuk donkerder van kleur dan hier in het westen. Lijkt me logisch dat er niet over negroide mensen geschreven werd toen.

Nee, ik ben er niet een tegengekomen.

Ja. In Handelingen 8 wordt de apostel Filippus naar een negroïde man gestuurt om een thoragedeelte uit te leggen. Het gaat om een Ethiopiër, een eunuch, een hoge ambtenaar van de kandake, de koningin van Ethiopië, die belast was met het beheer van haar schatkist.

Bronnen:
Biblija

Ja, in Hooglied 1 : 5 - 6 bijvoorbeeld "Meisjes van Jeruzalem, donker ben ik, en mooi, als de tenten van Kedar, als het doek van Salomo's tenten. Kijk niet op mij neer omdat ik donker ben, omdat de zon mij heeft gebrand." Dit stukje heb ik uit de krant. In de bron (de statenvertaling) wordt zelfs 'zwart' genoemd.

Hangt er vanaf waar je de bijbel leest. In afrika zijn er muurschilderingen van alle figuren uit de bijbel afgebeeld als zwarte mensen. In de bijbel wordt namelijk meestal niet uitdrukkelijk over zwart of wit geschreven

Ja zeker. Denk aan de moorman van Candace. Die bezocht Jeruzalem toen Jezus gekruisigd werd. En Philippus kreeg de Goddelijke opdracht zich bij hem te voegen om hem te onderwijzen. Ook wordt er van een van de vrouwen van koning Salomo een Numibische wordt genoemd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100