geloven geeft veel verplichtingen klopt dat wel?

veel mensen denken dat geloven veel verplichtingen hebben. is dat wel zo? of zijn die 'verplichtingen' er met reden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Geloven geeft verplichtingen, da's nou onzin. Geloven op zich geeft geen enkele verplichting. Als je gelooft, en wilt laten zien dat je gelooft, dan wordt het anders. Als je bij een geloofsgemeenschap wilt horen, zul je je toch aan de regels van die gemeenschap aan moeten passen. Als je Christen bent, Heb God lief boven alles en uw naaste als u elf. Als je je aan die verplichting houd kan er weinig meer mis gaan. En ik neem aan dat elke religie wel een basis regel heeft. Voor de rest, in elke kerk heb je je eigen verantwoording.

Geloven op zich geeft geen verplichting. Toegevoegd na 52 seconden: Het is wel zo dat groepen gelovigen samen afspraken maken. Als je bij zo'n groep wilt horen lijkt het mij logisch dat je je ook aan de afspraken houdt.

Elk geloof geeft verplichtingen mee, maar het is aan jou de keuze om je daaraan te houden. Je kunt iemand niet zomaar een religie opleggen dus aan jou de vrije keus om te kiezen aan welke verplichtingen je je wilt houden. Een geloof hoort ook vrijheid mee te geven, je leven te vergemakkelijken en je gelukkig te maken. Doet dit het niet, dan zou je toch even bij jezelf na moeten gaan wat er veranderd moet worden aan jouw manier van geloven. Verder is een geloof "uitoefenen" prive en iedereen gelooft anders. Er zijn net zoveel verplichtingen als jij wilt.:)

Geloven is een vrijwillige zaak. Echter, wie gelooft in God of Allah , verbindt zich in wezen ook met opdrachten die samenhangen met dit geloof. Anders is het tweeslachtig. Wie gelovig is en de opdracht " samenkomen in een tempel' invulling geeft, krijgt ook te maken met kerkelijke bijdragen en eventueel de verwachting goede werken te doen , regelmatig te komen en deel te nemen aan sacramenten zoals het avondmaal, doop en dergelijke.

Geloof is iets voor jezelf. Bijna elk geloof komt op hetzelfde neer; een goeie leefwijze. Niet roken, niet drinken etc. Dit is om gezond te leven! Verder is bijna elk geloof ook hetzelfde, maar de profeten verschillen van elkaar. Zo is Jezus de zoon van god in het Christendom en Jezus een profeet (Isa) in de Islam. En niemand komt tegenwoordig meer de verplichtingen na, zo loopt meer dan 50% van de moslims met een tattoo, terwijl dit verboden is van het geloof? -------------- De Koran (Islam) zegt ook ; je moet je aanpassen aan de tijd waarin je leeft, de 21ste eeuw dus.