Heeft de Heilige Rita een verband met de Bijbel?

Dat de Heilige Rita betrekking heeft tot het christendom is overduidelijk te vinden, maar heeft iets van betrekking met de Bijbel?

Toegevoegd op 11 februari 2020 20:04: subcategorie

Weet jij het antwoord?

/2500

Heilige Rita is geboren in 1381. Ze was heel gelovig en zou in 1442 en 1447 wonderlijke dingen hebben meegemaakt. Maar ze speelt geen rol in de Bijbel. Het geloofd speelde een rol in haar leven. Ze bad veel, was gehoorzaam, ging in het klooster ...

Niet rechtstreeks. Maar je zou kunnen zeggen dat Matteüs 27:29, Marcus 15:17 en Johannes 19:1-5 met deze Rita te maken hebben. Want daarin staat beschreven dat soldaten een kroon van doorntakken vlochten en die op het hoofd van Jezus hadden gezet. De weduwe Rita van Cascia zou wonderbare tekenen van verbondenheid met de lijdende Christus hebben ontvangen. Tijdens haar gebed zou een stekel van Zijn doornenkroon gesprongen zijn en haar in het voorhoofd hebben verwond. De resterende vijftien jaar van haar leven droeg ze daar inderdaad een litteken. Merkwaardigerwijs verdween het vanzelf, toen ze op bedevaart ging naar de paus. Maar op de terugweg kwam het weer terug.

Bronnen:
http://www.heiligen.net/heiligen/05/22/05-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100