Als je gelooft in god en je gelooft in leven buiten onze planeet, geloof je dan dat we god "delen"?

Of denk je dat elke planeet een eigen god heeft? Want de bijbel zegt volgens mij niets over aliens??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je geloofd in God geloof je niet in leven buiten onze planeet.

Er zijn genoeg mensen die in de Bijbel wel stukken interpreteren als gaande over buitenaards leven. Het begin van Ezechiel wordt in dit verband heel vaak aangehaald. Voor het hele stuk tekst: zie de link. Maar een paar zinnetjes: (Ez. 1:15-1:19) "Opnieuw keek ik naar de wezens, en ik zag bij elk van de vier een wiel op de grond staan, aan de voorkant. De wielen glansden alsof ze gemaakt waren van turkoois en ze hadden alle vier dezelfde vorm: ze leken op een wiel midden in een ander wiel. Ze gingen met de vier wezens mee, zonder om te draaien. Hun velgen waren angstwekkend hoog, en elk van de vier velgen was afgezet met ogen. Als de wezens zich bewogen, gingen de wielen mee, en als de wezens opstegen van de aarde, stegen ook de wielen op." (Link gaat naar de Nieuwe Bijbelvertaling online, Ezechiel 1:4-1:24.)

Bronnen:
http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Ezech...

Toen de westerse landen de wereld gingen exploreren werden de ontdekkingsreizigers door inheemsen ook als god gezien dus wat maakt een god een god? Daarnaast is er voor alles een begin dus kan ik het bestaan van een schepper ook niet ontkennen, maar mocht deze al in een dusdanige vorm bestaan dan delen we deze god.

je deelt god op aarde toch ook met velen? Of je het nu deelt met een miljard medemensen, of een miljard medemensen EN een paar miljard aliens, dat maakt toch niet uit?

Het aliens gebeuren werd al gegeven. Zelfs hier op aarde geloofd men in diverse goden. Nou geloven de Christen en de Moslims in de zelfde God. Ik kan me moeilijk voorstellen dan de god van een Alien de zelfde zou kunnen zijn van het Abrahamnisme.

Wat heeft het woord god te maken met god? Kun jij je dorst lessen met het woord water? Als god alles is, dan is god alles, omvat alles, dus ook allah, brahman, de vader, de duivel, ik, jij en de rest... De waarheid, want daar vraag je naar is er overal en altijd... God is dus ook waarheid natuurlijk... Als je sterft, bepaalt dan het lidmaatschap van een religie naar welke hemel dat je gaat? Mooi niet... Het geld voor iedereen, om het even welke religie of welke thuisplaneet je hebt... Zij zouden er een andere naam aan kunnen geven, maar dat maakt niet uit, je kunt je dorst niet lessen met het woord water...

Ik geloof niet in het delen van God, ik geloof dat we God zijn. Samen.. in eenheid, in synergie. Dat alles wat is, hoort tot energie en bewustzijn die in voortdurende schepping is, en daarmee voortdurend van vorm verandert. In de Bijbel staat niet voor niets dat "wij geschapen zijn naar Zijn evenbeeld". Wij zijn medescheppers omdat wij onlosmakelijk verbonden zijn met datgene wat God is. Ik ben een druppel in een oceaan van Water. Ik hoef dat niet te delen om Water te zijn of Water te hebben. Ik ben Water en andere druppels zijn dat ook. En samen vormen we een Oceaan of een Meer of een Wolk of een Sneeuwvlok..whatever ;)

Get a life...