mogen moslims acteurs worden?

Hoi. ik ben zelf een moslim en ik wil graag een actrice worden. mag dat ik de islam, ik weet van me zelf wel dat het niet verstandig is om bijvoorbeeld een rare rol te nemen. Maar het is wel mijn droom om actrice te worden

Weet jij het antwoord?

/2500

Er worden in Iran films gemaakt. Dus denk ik niet dat het verboden is, want daar zijn ze nogal streng in dat soort zaken. Toegevoegd na 17 uur: Ik had het wel gecontroleerd maar vergeten te melden, er spelen ook actrices in die films.

In 2011 won de islamitische acteur Nasrdin Dchar een Gouden Kalf voor Beste Acteur voor zijn rol in de film Rabat: Van die avond een deel van het verslag van deze website https://www.volkskrant.nl/film/-ik-ben-een-moslim-en-ik-heb-een-fucking-gouden-kalf-in-mijn-hand~a2938400/ : "21.33 uur: Nasrdin Dchar wint een Gouden Kalf voor Beste Acteur, voor zijn rol in Rabat. 21.36 uur: Uitzinnig van vreugde is Nasrdin Dchar. ‘Tegen minister Verhagen zou ik willen zeggen, en tegen Wilders en al die anderen: Ik ben een Nederlander. Ik ben trots op mijn Marokkaans bloed. Ik ben een moslim en ik sta hier met een fucking Gouden Kalf in mijn hand.’ Dchar maakt zijn dankwoord langer dan de bedoeling is, maar het wordt hem gegund." Dus ja, het mag. Er zijn ook andere islamitische acteurs zoals bijvoorbeeld Maryam Hassouni. In films als bijvoorbeeld Shouf Shouf Habibi!, Het schnitzelparadijs en Rabat spelen vast meer moslimacteurs en -actrices. Toegevoegd na 2 uur: In de islam zijn er zoals in iedere religie verschillende stromingen, strenge en minder strenge. In de praktijk is waarschijnlijk vooral van belang wat de moslims in jouw directe omgeving van de keus vinden. Ook jouw eigen houding is belangrijk. Sommige rollen kan je weigeren als jou dat de beste keus lijkt. Kritiek van strenge(re) moslims zal je waarschijnlijk altijd krijgen, met name (anoniem) op internet. Of jij je daar iets van aantrekt is ook een keus die je zal moeten maken. Je kan er -om kritiek te voorkomen- bijvoorbeeld voor kiezen om niet in publieksfilms te spelen, maar alleen in bedrijfsfilms, dus voor een klein publiek. Een beroemd actrice word je dan niet, maar je bent wel actrice. Er zijn dus verschillende moslimacteurs maar die zullen ieder voor zich hebben bepaald hoe ze bij de uitoefening van hun beroep omgaan met de -soms beperkte- mogelijkheden die hun religie hun biedt.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Nasrdin_Dchar
https://nl.wikipedia.org/wiki/Shouf_Shouf_Habibi!
https://www.volkskrant.nl/film/-ik-ben-een...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100