Waar komen de 72 maagden in het moslimparadijs vandaan?

Als elke moslimman 72 maagden krijgt, moeten er 72 x meer vrouwen in de hemel zijn. Waar komen al die maagden dan vandaan? Bij een exponentiele groei van shaheed moet de moslimhemel werkelijk overbevolkt zijn met maagden. Maar waar komen de nieuwe maagden dan vandaan als de eerste "lichting" ontmaagd is, want die is dan niet meer "bruikbaar".

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is maar zeer twijfelachtig of er 72 maagden in het paradijs te verwachten zijn. Los van mogelijke vertaalfouten is de toezegging ook nog eens maar op één plaats te vinden. Daarnaast wordt er nergens vermeld wanneer de maagden tot beschikking komen en is het überhaupt onduidelijk wanneer een martelaar in welke vorm of op welke wijze dan ook in het hiernamaals terecht komt om van zijn verdiende loon te gaan genieten. Voor een uitgebreide beschouwing, zie de link. Een open punt dat daar wordt aangegeven is het martelaarschap van vrouwen. In de tijd dat deze schriften en ideeën vorm kregen was het ondenkbaar dat vrouwen martelaar konden worden. Daar is niets over geschreven en je kunt je dus afvragen op basis van welk beloningsidee vrouwen nu die rol op zich nemen. Een ander punt wat mij persoonlijk altijd verbaasd heeft is, wat heb je nu aan 72 maagden als je de eeuwigheid hebt? Er komt een moment dat je op allemaal bent uitgekeken (en andersom zeer zeker ook) en nergens wordt beschreven dat je ze kunt inruilen. In breder verband kun je je ook afvragen wat je aan een eeuwigheid in de hemel hebt. Voor sommige, waaronder mijzelf (in goed gezelschap van Arie Boomsma ;-), is de eeuwigheid ergens doorbrengen in een hiernamaals alles behalve een aantrekkelijk idee. En om je vraag te beantwoorden. Allah als schepper van hemel en aarde zal er geen probleem mee hebben om een eindeloze rij maagden te scheppen, naar behoefte.

Bronnen:
https://ghurabalbayn.wordpress.com/2011/05...

Er is op geen enkele plek in de koran (of andere islamitische geschriften) terug te vinden dat hen 72 maagden zitten op te wachten. Deze uitspraak wordt door niet-moslims gebruikt om te kunnen bevatten waarom moslims zulke daden uitvoeren. En eigenlijk ook omdat het vrij hilarisch is. Er is wel ooit een imam geweest die zoiets geroepen heeft, maar zonder duidelijk bewijs. Datzelfde geldt ook voor het feit dat ooit (in de middeleeuwen) een imam zei dat de aarde plat is. Sindsdien wordt dat nog steeds aangehaald door niet-moslims om te 'bewijzen' dat moslims in fabeltjes geloven. Ik hoop dat deze hoax-en ooit de wereld uit worden geholpen, opdat we kunnen nadenken over zaken die er wel toe doen.

Bronnen:
http://www.cie.ugent.be/bogaert/bogaert32.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100