Is er een aan te wijzen oorzaak waarom Jezus de duivel niet uitdreef bij Judas?

Jezus wist dat Judas door de duivel bezeten was. Toch redde hij Judas niet om zich van het leven te beroven. Maar waarom deed Hij dat niet, Jezus kon toch duivels uitdrijven en deed dat toch ook?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk dat het belangrijk is te beseffen dat Jezus NIET op aarde kwam om mensen te genezen. Hij deed dat vooral om te bewijzen (zie Handelingen 2:22) dat hij de enige echte Messias/Zoon van God was (er waren er meer in die tijd die zich ervoor uitgaven). Hij deed dat meestal bij mensen met wie hij medelijden gevoelde. Er was geen reden om Judas te "genezen": Judas koos bewust om God's hand los te laten; daardoor was er alle ruimte voor Satan om bezit van hem te nemen. Dit in tegenstelling tot de nederige houding van de meeste mensen die Jezus wel had genezen. Ziedaar het verschil.

Jezus wist dat Hij moest sterven voor de zonden van het volk. Dat was de voornaamste reden waarom Hij door Zijn Vader naar ons was gestuurd.

Ik weet niet of er sprake van is dat Judas door de duivel bezeten was, maar goed.... In de bijbel staan -tig keer zinsneden als: ".....opdat vervuld zou worden, wat door de profeten gezegd is" of "Toen is vervuld geworden, hetgeen gesproken is door den profeet Jeremia" of iets in die geest. Het was dus voorzegd dat Judas een verrader zou worden maar God deed er niets tegen en hield zich afzijdig want de schriften moesten nu eenmaal vervuld worden, dwz de mensheid moest verlost worden. Toch had Judas de vrije keus maar God wist al van tevoren dat hij de verkeerde keus zou maken. Als Judas dat verraad niet gepleegd had, hoe had het verhaal dan moeten lopen om Jezus aan het kruis te krijgen? En hoe erg die moord ook was, God wist ook van te voren dat Jezus weer op zou staan uit zijn graf, wat de moord als het ware minder scherpe kantjes geeft.

Bronnen:
http://www.statenvertaling.net/concordanti...

God heeft alle mensen, en dus ook Judas, de vrijheid gegeven om keuzes te maken. Je kunt het vergelijken met de twee moordenaars die met Jezus aan het kruis hingen. De ene moordenaar had verkeerde dingen gedaan (zoals wij allemaal in het groot of het klein doen) maar kreeg spijt en koos op dat moment toch voor het goede, en de vergeving van Jezus. De andere moordenaar bleef volhardend over zijn slechte daden en was niet bereid om berouw te tonen in het verhaal. Met andere woorden, wij zijn zelf verantwoordelijk, en zelf vrij om keuzes te maken. Dat is een zeer groot goed was God ons gegeven heeft. God wil ook dat wij zelf keuzes maken, zelfs voor of tegen hem. Ook Judas was vrij en had keuzevrijheid. Helaas koos hij voor dit pad. De duivel kon hem helaas verleiden, maar de uiteindelijke keuze maakte hij nog altijd zelf. Nergens staat overigens dat hij dan ook bezeten was, alleen dat hij deze keuzes maakte. Het uiteindelijke oordeel dat hij krijgt na zijn dood, weet alleen God,.. gelukkig maar!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100