Waarom geeft de kerk altijd de tijd weer?

Wat heeft de kerk of liever gezegd het geloof nu precies met de tijd te maken, (buiten het feit om dat het erg handig is) daar kerken vrijwel altijd de tijd weergeven.

Toegevoegd na 32 minuten:
Is het niet zo dat de kerk vroeger te allen tijde geopend was? En ik neem aan dat de kerk al bestond voordat de tijd werd bedacht. Dus ik ga er vanuit dat er een extra reden is om klokken te plaatsen op de torens.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

dat dateert van vroeger de kerk stond in het midden van het dorp of gemeenschap en hadden mensen niet allemaal een horloge dus keek men naar t hoogste wat toen in het dorp stond, dat was vaak de kerktoren en kon men de tijd zien

Weet je altijd wanneer de mis begint. Deze klokken stammen uit een tijd dat bijna niemand een horloge had. Op deze manier konden ze toch afspraken maken. Of de kids een tijd mee geven voor het eten. Daar er zo veel kerken waren was er altijd wel een klok in de buurt.

Vanouds werden kerkklokken gebruikt om de mensen op te roepen voor het gebed of de kerkdienst - in sterk kerkelijke landen en streken kan men soms nog zien dat de mensen hun huis uit komen zodra de kerkklok begint te luiden; elders geschiedt het luiden alleen uit traditie. Ook wordt de klok gebruikt om de tijd aan te geven

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100