In welke religie wordt god goed omschreven?

Toegevoegd na 1 uur:
Met omschrijven bedoel ik wat god is.

In welke religie wordt over hem verteld wat hij is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In Sikhism wordt god omschreven. Bekijk dit hier in staat wat god is. http://www.youtube.com/watch?v=0xEKlBKB7s8 vahuguru betekent god. Toegevoegd na 25 minuten: Het is in het Engels

God is in Islam zo omschreven dat het het mooiste is wat je ooit zal zien. Hem zien is dan ook het grootste genot wat je in de Hemel zal meemaken. Hij is trouwens niet het evenbeeld van de mens wat in de bijbel ooit veranderd is door mensen.

Alles wat aanbeden wordt kan als een god worden aangeduid, aangezien de aanbidder het vereert. Wat JHWH de God van de christenen betreft, Hem kun je het best leren kennen door Zijn Woord te lezen. De bijbel omschrijft Hem als een liefdevolle en rechtvaardige God, een Rots en toevlucht voor wie Hem ernstig zoeken. Wij aanbidden hen men Vader, maar hij nodigt ons ook uit zijn vriend te zijn. ;-) De persoonlijk band die jij met deze God zou kunnen hebben, kan geen enkele religie beschrijven. ;-)

Bronnen:
Eigen ervaring

Iedere religie weet zijn God in heilige schriften te omschrijven. Of je nou de Koran of de bijbel openslaat, de Tenach of de Veda's: Elke religie weet zijn God (of Goden!) nauwkeurig te omschrijven, zelfs qua uiterlijk (kijk bv eens naar het Hindoeisme) Kortom: Een omschrijving van het begrip 'God' is in vele verschillende religies terug te vinden via de heilige schriften die voor die religie gelden.

Niet in specifiek in 1 religie, maar wel in de vele mystieke stromingen binnen religies, of ze nu joods, christelijk, islamitisch of hindoeïstisch zijn.

Als je op zoek bent naar de substantie of uiterlijke verschijning God, ben ik bang dat je helaas teleurgesteld zal wordtden. In allen Heilige geschriften staat namelijk dat God op geen wijze afgebeeld mag worden (niet dat sommige stromingen hier zich ook maar iets van aantrekken en laten hun fantasie aardig op hol slaan: Volgens Da Vinci zou God eruit hebben gezien als een gespierde blanke atleet met een baard, wat natuurlijk onzin is, want anders hadden ze hem allang wel op zijn wolk met spijs en ambrozijn, omringt door engelen, zien zitten met een Hubbe-telescoop o.i.d.). God word in de drie monotheïstische godsdiensten (ervan uitgaande dat je dat bedoeld en niet de aziatische religies als boeddhisme (die trouwens geen enkele God centraal heeft staan) en het Hindoeïsme, en de kleine volksreligies) beschreven zoals hierboven staat; liefdevol, vergevend, rechtvaardig, overweldigend. Een substantie als een lichaam(svorm) komt niet ter sprake tenzij er een natuurelement in verweven zit. Tegenwoordig wordt vooral van deze eigenschappen uitgegaan en is de katholieke Da-Vinci-God, net als de egyptische, griekse en romeinse goden, naar de achtergrond verdwenen. God is dus een substantieloze (energie)bron met heel belangrijke moralistische eigenschappen. Zonder daadwerkelijk een uiterlijk. Dit betekend niet dat je God niet kunt vinden in uiterlijkheden, want het tegenovergestelde is het geval: God kun je vinden in.. hoe zal ik het zeggen.. Een lach, bijvoorbeeld, of in een zware onweersbui.. in de band tussen moeder en kind, in muziek, noem maar op. Je moet alleen je ogen kunnen open voor deze bijzonder 'magische' dingen.