wat is het verschil tussen een atheïst en een anti-theïst?

graag met uitleg

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Atheïsme is de afwezigheid van geloof in één of meerdere goden, of de aanname dat er geen god(en) bestaan of kunnen bestaan. In het eerste geval is atheïsme het tegenovergestelde van theïsme. Het verschil tussen deze twee definities kan tot verwarring leiden, in het bijzonder als ze door elkaar gebruikt worden.[4] In de filosofie wordt traditioneel meestal de tweede definitie gehanteerd[5], in het dagelijks spraakgebruik wordt vaak de eerste definitie gehanteerd. Het woord atheïsme komt van het Grieks: het voorvoegsel 'α' (a) betekent 'niet' en het woord 'θεος' (theos) betekent 'god' of 'godheid'. Anti betekent tegen, dus een Anti Theist is Tegen God.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Athe%C3%AFsme

De eerste gelooft niet in het bestaan van God. Is niet gelovig. De andere is tegen godsdienst en het geloven.

Een atheïst gelooft niet in een god of een religie. Een anti-theïst gaat verder daarin. Die gelooft dat religie slecht is voor mensen, de maatschappij, de politiek, de cultuur, etc.

Een atheïst is iemand die gelooft dat god niet bestaat... Een anti-theïst weet zeker dat god niet bestaat...

Iemand die zich niet met theisme bezig houdt wordt _door theisten_ een atheïst genoemd. Iemand die zich wel bezig houdt met theistme en er negatief tegenover staat noemt _zichzelf_ een atheïst, of om spraakverwarring te voorkomen een anti-theïst.

Ongeveer dezelfde als met boter en ham...