Zouden Jozef, Maria en de baby Jezus nog steeds in de stal bivakkeren toen de wijzen/koningen arriveerden?

Volgen veel gelovigen kwamen de wijzen 8 dagen na de geboorte van Jezus aan. (Volgens sommigen nog veel later.) Ik kan me niet voorstellen dat ze toen nog in de stal woonden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Neen. Lees eventjes het volgende: (Mattheüs 2:11)  En toen zij het huis waren binnengegaan, zagen zij het jonge kind met zijn moeder Mari̱a, en neervallende, brachten zij het hulde. . . . Dus Jezus was toen geen baby meer maar een jong kind, en hij lag niet meer in een kribbe in een stal maar woonde met Jozef en Maria in een huis! Dus geen sprake meer van een grot of een stal!!!

Bronnen:
http://wol.jw.org/nl/wol/d/r18/lp-o/201388...

Een kraamvrouw die net een baby gebaard heeft, krijgt ook nu nog een bedrust voorgeschreven van zo'n 8 dagen. Het lichaam van de vrouw miet herstellen. Wanneer er te snel weer druk op de bekkenbodem komt kan dat vervelende consequenties hebben. In die tijd was reizen een zware klus. Het lijkt me logisch dat ze nog een tijd in de stal ( of grot) verbleven. Alle herbergen waren nog steeds bezet. Toegevoegd na 1 dag: Dit is een mogelijke medische verklaring. Wanneer dit minnen waard is, ( nu al 6 ) hoor ik ook graag waarom. Toegevoegd na 3 dagen: Is dit een vraag voor de bijbelkwis? De vraagsteller stelt: 3 wijzen, ( niet bijbels ) stal ( niet bijbels) Jozef erbij ( niet bijbels ) . De vraagsteller vraagt niet : " wat zegt de bijbel over ........ "

In Lukas 2 vers 7 staat dat er geen plaats was in de herberg. De Bijbel zegt het volgende over de wijzen en de verblijfplaats. Matteus 2 vers 10 - De ster ging voor hen uit en bleef stilstaan boven het huis waar het kind woonde. 11 Zij gingen naar binnen en vonden het kind en Zijn moeder Maria. Eerbiedig knielden zij voor Hem neer. Zij gaven Hem kostbare geschenken: goud, wierook en mirre Op de achste dag vond de besnijdenist plaats Lucas 2 vers 21 Het lijkt erop dat de wijzen pas na de besnijdenis zijn gekomen, anders had Lucas in hfst 2 dit wel beschreven in zijn gedetailleerd verslag tot de 8ste dag na de geboorte Het lijkt er daarom op dat de Here Jezus in een soort aangrenzende grot of soort verblijf is geboren, omdat er geen plek meer was in de herberg. Mogelijk was er wel plek nadat de telling had plaatsgevonden en konden zij dus gebruik maken van het gastverblijf met hun kindje Jezus. Maar letterlijk wordt dit dus niet beschreven.

Nee. Toen waren ze waarschijnlijk al lang naar een andere plaats . Jozef wordt niet eens meer genoemd in het bezoek dat de Wijzen brachten. Naar verwachting zijn de Wijzen ongeveer twee jaar onderweg geweest. Dit is af te leiden uit de moord op alle jongetjes tot twee jaar die koning Herodes liet plegen toen hij ontdekte dat de Wijzen hem niet meer hadden bezocht na hun bezoek aan Jezus. Zo wilde Herodes er zeker van zijn dat Toegevoegd na 55 seconden: ook Jezus gedood zou zijn.

Maria en Jozef waren nog wel in Betlehem maar of zij nog in de stal waren ten tijde van het bezoek van de wijze staat niet beschreven Lees in de bijbel Mattheus 2 er maar op na ,nadat de wijzen weer vertrokken waren bij Maria en Jozef werd Herodus bang en boos en had de bedoeling om alle kleine kinderen te vermoorden op de hoop dat hij het Kindeke Jezus ook zou gedood hebben ,maar op dat moment krijgen Maria en Jozef van God de opdracht om te vluchten voor Herodus naar Egypte ,dus pas nadat de wijzen bij hen geweest waren in Bethlehem.. Dit is dus allemaal terug te lezen in Mattheus 2 Juist de ongelovige Herodus was hier een moordlustige heerser waar Maria en Jozef en het Kindje Jezus voor moesten vluchten nadat de Wijzen niet terug gekomen waren bij Herodus om hem aan te zeggen waar Jezus in Bethlehem precies was ,omdat God de Wijzen bekend had gemaakt dat Herodus het Kindje Jezus niet wilde gaan aanbidden maar Hem wilde laten doden. Bron : de bijbel. Mattheus 2

Voor de hoofdvraag. Er zijn ook mensen die niet geloven dat hij in een stal geboren is. Maar dat ze een kleine grot moesten gebruiken om te schuilen. Dus kon hij ook niet meer in de stal zijn toen de wijzen op bezoek kwamen. Nu kan je gaan schermen met de bijbelverhalen wat het instaat van wel... maar dat is een keuze. Die verhalen zijn ook opgelapt door de jaren heen. De datum alleen al is ter discutie. Als we naar de ster gaan kijken,... dan is er een komeet geweest in die tijd. Maar niet in december en niet exact in het jaar 1. De dag van de geboorte heeft men gewoon samen gezet met de midwinterfeesten. Men vierde op 21 december het feest van het licht. Keizer Constantijn ( vierde eeuw ) heeft toen 25 december gekozen om Jezus Koning van het licht te vieren. Dus een stalletje, sneeuw, kerstboom,... allemaal extra voor de mensen. Dus koningen die aankomen bij de stal,... ook niet. Verder, In een jaar overloopt de kerk al de gebeurtenissen uit het leven van Jezus. 25 december geboren begin januari vlucht naar Egypte ergens in maart (ongeveer) vasten in de woestijn april (ongeveer) Palmzondag, witte donderdag, goede vrijdag, stille zaterdag, Pasen juni (ongeveer) Pinksteren ( voor de apostelen ) Daar zit ook nog een Ten hemelopneming, toch naar Emaeus,... eerste wonder op de bruiloft, Christus Koning zo veel meer is er nog. Dat is allemaal in een kerkelijkjaar gezet. In het echt ging het hier ook over een dikke 30 jaar. Dus die 2 weken tussen geboorte en bezoek van de wijzen zal ook wel gerekt mogen worden. Ik sluit me persoonlijk aan bij het idee dat de koningen later aankwamen, toen ze al terug thuis was en Jezus al een iets groter kind was. Zie het antwoord van aimeeTje. Henkaren om je vraag in de reacties te beantwoorden De stal is idd later pas erbij gekomen. In 1223 dus heel veel na de gebeurtenis zelf. Franciscus van Assisi ging die gebruiken om het een 'beter begrip, betere kijk' te geven voor de gewone mensen. Het meer bevattelijker te maken wat er gebeurde. Dus dingen die ze kenden uit de natuur ( want hij deed een mis in de vrije natuur met kerstnacht ) met in de stal geen beelden maar levende mensen en dieren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100