Zijn het Christendom en de Islam ontsaan uit het Jodendom?

Toegevoegd na 9 minuten:
Klopt het dat het Christendom en de Islam ontsaan zijn uit het Jodendom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het Christendom is denken de christenen een vervulling van het Jodendom. De Joden verwachtten een Messias en de Christenen geloven dat Jezus deze beloofde Messias was en aan het kruis is gestorven en opgestaan en terug zal komen. Bij het huidige Jodendom ziet men Jezus als een valse Messias en verwacht men de komende Messias dus nog steeds. Joden zijn nakomelingen van de lijn Abraham, Izak en Jacob De Islam is ingewikkelder. Mohamed was een nakomeling van Abraham, Ismael Alle profeten genaamd in de Koran, stammen af van de lijn Abraham, Isaac en Jacob, behalve hun profeet Mohamed. Mohamed stamt af van Ismael. Er is geen verwijzing in de Bijbel naar Mohamed te vinden, al proberen Moslims die wel te zoeken en geloven zij dat de Koran een correctie is op de foute Bijbel. Mohamed had een Joodse vrouw Safiya die afstamde van het priesterlijk geslacht van de profeet Aaron, de broer van Mozes en voormalig christelijke vrouw "Khadija bint Khuwaylid. Dat verklaard dat veel teksten ook in de Koran voorkomen. Het verband tussen de verering van de maangod in Mekka en de Islam kan ook worden aangetoond ( zie link voor de geintresseerden ) De Joden wilden niets van doen hebben met de profeet Mohamed.

Dat mag je zo stellen, de Tora is het oudste toen kwam de bijbel en daarna de koran. Je zal zien dat er heel veel overeenkomsten zijn, de namen kunnen verschillen maar bij doorlezen herken je de verschillende types. De invloeden die de diverse invloeden wensen zijn wel extreem verschillend, qua agressie om het geloof te verspreiden, te verplichten en de niet vergeving gevende mogelijkheden in sommige geloven. Als je de extremen weghaalt zal je zien dat de een uit de ander voorkomt.

zoekt en gij zult vinden, ze heten alle 3 "abrahamitisch" > dus naar de aartsvader abraham, die de moslims weer ibrahim noemen net als Isa (jezus) verschillen de namen soms maar het gaat om hetzelfde http://nl.wikipedia.org/wiki/Abrahamitische_religies Persoonlijk zie ik het zo (beetje simpel wellicht) de Joden hebben alleen het oude testament (de Tora) de Christenen hebben met de komst van Jezus het nieuw eraan vastgeplakt, tesamen met delen van de oude (dus niet hetzelfde als de Tora) een nieuw boek gemaakt dat ze bijbel noemden. Talloze wijzen/kerkraden/concilies hebben beslist welk boek er wel en niet in mocht. Later zijn de moslims (plm in het jaar 650) door hun profeet rechtsteeks geschreven de koran gaan lezen, persoonlijk vind ik de koran een soort uittreksel van voorgaande boeken met weer nieuwe profeten en ersonages erbij toegevoegd. Chronologisch is het een lastig boek, de koran, want er zit niet echt lijn in. De verzen zijn wel mooi, maar waar ze dan in een context vallen en hoe ze uit te leggen daar verschillen imams nogal over.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100