Kan ik in Nederland/Belgie mezelf tijdelijk in een klooster laten "wonen" om tot rust te komen zonder hele hoge kosten?

Ik heb het echt even nodig om tot mezelf te komen.. Ik ben niet religieus en wil er ook niet heel lang bljjven.. Een week of1/2 zou fijn zijn

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat kan. Zo'n korte periode om tot rust te komen heet een retraite. Op http://retraite.startpagina.nl/ staan allerlei retraites vermeld met prijzen vanaf € 15,- per etmaal tot prijzen boven de € 65,- per etmaal. Je hoeft voor een retraite niet te kiezen voor een klooster, maar je kan ook terecht in een speciaal daarvoor opgericht retraitecentrum. Zie de informatie op http://www.hoedoe.nl/maatschappij/levensbeschouwing/boeddhisme/hoe-ga-ik-in-retraite.

Bronnen:
http://retraite.startpagina.nl/
http://www.hoedoe.nl/maatschappij/levensbe...

In de Kempense bossen langs de grens tussen Nederland en België vind je de Abdij van Postel. Hier vinden Norbertijner broeders al eeuwenlang inspiratie in de schoonheid van het goddelijk bestaan. Je kunt een kijkje nemen op het terrein, kaas, kruiden, bier kopen en een dienst bijwonen in de Romaanse kerk. Maar je kunt ook blijven logeren en nader kennis maken met de levenswijze in deze biddende gemeenschap.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/spirit...