hoe start je een eigen geloof op?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een geloof kan je al in je eentje oprichten, als jij bijvoorbeeld gelooft dat wij afstammelingen van kroppen sla zijn die uit de kern van de aarde komen en je bent er echt overtuigt van dat dat de universele realiteit is dan heb je je geloof al opgericht. Er zullen dan altijd mensen met een andere levensbeschouwing zijn van alle hoeken die jou zullen beoordelen vanuit hun visie maar vanuit jouw geloof ben je gelijkwaardig in de maatschappij. Heilige boeken, rituelen en historische feiten/verhalen zijn eigenlijk bijzaken voor je geloof en dienen als communicatiemiddel om je concept van de realiteit te verspreiden en duidelijk te maken zoals elk andere levensbeschouwing. Toegevoegd na 29 seconden: En studieboeken natuurlijk om het toch objectief te houden ;)

Een geloof is gestart zodra jij er in begint te geloven, daarom heet het ook geloof. Mocht je religie bedoelen, dat is het werk van eeuwenlang mensen proberen te overtuigen dat hun geloof waarheid is. Toegevoegd na 22 minuten: Anders geformuleerd voor de duidelijkheid: voor een religie heb je volgelingen nodig. Onder religie wordt gewoonlijk een van de vele vormen van zingeving, of het zoeken naar betekenisvolle verbindingen, verstaan, waarbij meestal een hogere macht, opperwezen of god centraal staat.

Je kunt een heilig boek verzinnen ( Joseph Smith, mormonen "het boek van mormon" of Hubard " Danetics" , scientology kerk). Daarna ga je met list, bedrog en fraude dit als waarheid in de wereld zetten. Je krijgt altijd wel een paar gekken mee en voor je het weet heb je een godsdienst.