Als God hemel en aarde schiep ... Waarom heeft hij er dan ook niet meteen bij uitgelegd hoe alles in elkaar zit?

Nu zoeken we alles uit via de wetenschap en komen er steeds meer achter dat hemel en aarde niet door een God kúnnen zijn gemaakt. Dan zou een eventuele God, die de mens - volgens zeggen - naar zijn evenbeeld heeft geschapen (dus ook de wetenschappers), zichzelf toch in de vingers snijden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja ik ben het met je eens inderdaad, wetenschappelijk bewijs toont toch wel aan dat de wereld niet geschapen is in 6 dagen..

Ha, die Vrouwdiaans; Zou wel een hele saaie boel zijn als je bij je geboorte een handleiding voor het aardse bestaan zou ontvangen en dat iedereen zich daar ook nog eens aan zou houden. Maar dat gaat niet werken, want die lees je toch pas als je er op eigen houtje niet meer uitkomt....

Alhoewel ik geen gelovige in een god ben, is je uitspraak in strijd met zichzelf. Je vraagt waarom 'hij' het niet uitgelegd heeft, als hij het gemaakt heeft. Daarnaast stel je dat de wetenschap per definitie uitsluit dat er een god kan bestaan en hij niet de veroorzaker van de realiteit kan zijn. In dit geval ga ik voor de duivel prediken: Het feit dat de wetenschap de regels van de realiteit vastlegt, sluit niet het bestaan van een hoger bewustzijn uit. Net als de woorden van een boek niet wetenschappelijk kunnen worden bepaald of deze vanuit zo'n (theoretisch mogelijke) entiteit afkomstig zijn, kunnen ze ook niet worden bewezen niet verkeerd te zijn geïnterpreteerd als woorden vanuit een contact met zo'n entiteit. (falsifieerbaarheid rings a bell?) Omdat we niet kunnen bewijzen dat deze entiteit wel of niet bestaat, onze eigen mentale vermogens per mens verschillen, waarbij de een de ander soms niet begrijpt omdat er een abstractie niveau mist, is het niet uit te sluiten dat er een bewustzijn bestaat dat zelfs de meest hoogbegaafde persoon ontgaat. Zijn wij immers niet ver boven het begrip van een bacterie of virus? De wetenschap zelf bepaalt al dat er een micro en macro universum bestaat waarbij gedrag zich verhoudt in vergelijkbare status op ander niveau. Dit houdt ook in dat wij de bedoeling van zo'n entiteit met ander bewustzijn wellicht niet kunnen begrijpen omdat hij/zij zich niet hoeft te houden aan de regels van onze realiteit. Daarnaast is ondanks het bestaan van een 'handleiding' vertaald op verschillende manieren, mogelijk door eigen wens anders geïnterpreteerd. Wie zegt dat die entiteit de realiteit heeft gemaakt om de 'mens' iets te laten leren? Misschien is de mens helemaal niet belangrijk in het geheel. Immers als zo'n entiteit op een ander niveau bewust is, kan dit net zo goed betekenen dat er een niet aan ons bewustzijn duidelijk te maken 'reden' is. Om alles af te ronden: Alle woorden die in godsdienst zijn gesproken of geschreven, zijn door de menselijke geest en menselijke handen gecreëerd. Dit betekent echter niet dat de entiteit waarover gesproken wordt wetenschappelijk kan worden ontkent. 'Omdat je niet begrijpt hoe een auto werkt, houdt niet in dat hij niet bestaat of kan rijden.'. Hetzelfde geldt voor lucht.

Misschien omdat het God er niet om ging dat wij zouden weten hoe alles werkte, maar dat we zouden leven. Adam en Eva konden dan ook kiezen tussen de boom van kennis (van goed en kwaad) en de boom van het leven.

wie zegt dat god ook werkelijk heeft bestaand

Indien God daadwerkelijk de hemel en aarde geschapen heeft, dan zou het ook saai zijn als de mensen een dik handboek erbij geleverd krijgen en er verder niets meer te doen valt. Op de manier zoals we het nu doen (reverse engineering) hebben wij het idee dat we controle hebben en keuzes hebben wat we doen en laten (vrije wil). Je kunt je voorstellen dat het niet echt motiverend is om elke dag iets te gaan doen als alles toch al bekend en voorgeschreven is.

Ik denk dat als ie een boek zou schrijven over hoe alles in elkaar zit dat ie misschien nu nog bezig is met schrijven... Of misschien heeft ie een writers block. Dus misschien moeten we nog even wachten en komt het boek binnenkort uit. Hopelijk zit er dan ook een gebruiksaanwijzing voor vrouwen bij, zou wel handig zijn.... Een andere verklaring zou kunnen zijn dat God simpelweg een creatie is van de mens in plaats van dat de mens een creatie is van God.

God had en heeft het beste met ons voor. Toen de mens geschapen werd had deze een mooie complete aarde. Maar door de zondeval zijn wij buiten het paradijs gesloten en moeten we het met deze aarde doen.