Wanneer maken we nu eindelijk eens een einde aan de waanzin die godsdienst heet?

Godsdienst brengt niets dan oorlog, ellende, onderdrukking, godsdienstwaanzin

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is misschien niet het bericht waar je op zit te wachten ... maar het tegenovergestelde vindt plaats. De aanhang van de diverse geloven is groeiende, vooral omdat in economisch opkomende landen als India, China en ook die in Zuid-Amerika, het aantal mensen dat gelooft toeneemt. Tel daarbij op dat gelovige mensen van oudsher meer kinderen krijgen, en het ziet er somber uit voor de niet-gelovigen (waaronder ik mezelf ook reken). Het enige wat je kunt hopen, is dat de groei van de welvaart, mensen ook meer aan het denken zet over het eventueel wel of niet bestaan van een god. Ik sluit me trouwens aan bij de antwoorden dat geloof een middel is om oorlog te voeren, en niet een doel. De diepere gedachte is vrijwel altijd een economische en politieke: het geloof wordt aangewend om het te 'rechtvaardigen'.

Zolang er gelovigen bestaan bestaat er geloof. Je zal het otch nooit kunnen uitroeien. Mensen zullen altijd een verklaring zoeken voor iets onverklaarbaars en als daar niet snel genoeg een antwoord op komt dan verzinnen ze zelf maar een realiteit. Het beste gewoon laten leven, geen ruzie zoeken, en hopen dat de mensen er ooit achter komen.

Ik ben bang dat als er geen godsdienst zou zijn, mensen wel een andere kapstok zouden vinden om onderscheid tussen mensen te maken... Don't get me wrong, zelf ben ik absoluut niet gelovig.

Volgens mij konden de germanen er ook wat van, zolang de ene mens over de andere mens wil heersen zal hij alle argumenten gebruiken om zijn doel te bereiken. Of dat nou godsdienst is politiek of geld

Wanneer weet ik niet. Wat ik wel weet is dat geloof voor de zwakkere is onder ons. Aangezien de zwakkere meestal ook niet de slimste zijn, zullen ze het niet zo snel uitpraten en eerder op de vuist gaan.

dat al nooit gebeuren denk ik omdat heel vroeger mensen al zijn begonnen met die godsdiensten. en het is vrij lastig om er dan vanaf te komen

Mensen willen iets hebben waar zich zich aan kunnen vasthouden. Dus het is niet zo gemakkelijk voor velen om dat los te laten..

Niet geloven in iets, is ook geloven maar dan in niets. Dus om een einde te maken aan godsdienst is hetzelfde om als te beweren dat je een einde maakt aan je haar dat groeit. Het is niet de godsdienst die mensen tot waanzin drijft. Het is de mens zelf die de religie misbruikt om een ander schade toe te brengen. Godsdiensten brengen niets dan oorlog, ellende en onderdrukking.. dat is een kant van de medaille. Ze brengen ook veel goeds in de wereld, kennelijk zie jij dat niet ? Maar net als met geld.. je kan er goede dingen mee doen en je kan er wapens mee kopen. Geld kan waardevol zijn als je er goede dingen mee doet en geld kan het slijk der aarde zijn als je er slechte dingen mee doet. En dat geldt voor alles eigenlijk..ook voor godsdienst. Het is de mens die handelt, die bepaalt wat de uitkomst is.

Godsdienst brengt niet alleen ellende, oorlog, onderdrukking en godsdienstwaanzin. Als we accepteren dat iedereen iets anders gelooft, elkaar respecteren komen we al een heel eind, maar ik geloof ook dat het geloof eenheid kan smeden. Kijk maar naar het baha'i geloof (http://www.bahai.nl) Dat geloof zet zich echt in voor de eenheid van de mensheid, accepteert en respecteert de andere religies, dringt haar godsdienst niet op, staat voor lief en gelijkheid...

Ik vind persoonlijk dat er niets mis is met welke godsdienst dan ook, zolang dit andere geen schade berokkend.Geloof in de letterlijke zin van het woord betekent niets meer dan de overtuiging hebben dat wat je geleerd hebt of je verteld is ook werkelijk zo is. Zo zijn er ook landen die een oorlog beginnen omdat ze geloven dat een ander land chemische en biologische wapens heeft. We zouden dus eens moeten gaan genieten van wat we zelf geloven zonder anderen het zelfde geloof op te dringen.Dat dit dan een godsdienst betreft is wat mij betreft wat minder relevant De vraag wanneer maken we nu eens een einde aan oorlog ellende en onderdrukking zou hier dan ook eigenlijk volstaan