In hoeverre is de standaarduitleg van de openbaring (overlevering) gekleurd door de geschiedenis van een bepaalde periode of plaats?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Of de uitleg van een profetie de juiste was,kan men eigenlijk het beste zeggen wanneer de tijd zo ver gevorderd is dat de profetie is vervuld. Denk bv aan de 70 jaarweken in het boek Daniël. De gebeurtenissen uit het boek Openbaring speelt zich grotendeels af "in de dag des Heren". (Openbaring 1:10) . . .Door inspiratie geraakte ik in de dag des Heren, en ik hoorde achter mij een krachtige stem als van een trompet, De vraag is wanneer is dit of was dit? Jezus zei ook dat een bepaalde groep mensen zouden worden aangesteld over al zijn bezittingen:Mattheüs 24:45-47 http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mat+24&id42=0&id37=1&pos=0&l=nl&set=10 De uitleg van het boek Openbaring staat of valt met het herkennen of niet herkennen van deze mensen.

100 % Toegevoegd na 3 minuten: Iedere interpretatie staat in een specifieke context en wordt gekleurd door waarden, normen, mythen, denkbeelden, conflicten, verwachtingen etc. van een specifieke tijd en plaats,

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100