Is alcohol drinken door de Bijbel toegestaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja. Naast de al genoemde argumenten staat er een fraaie passage in het Nieuwe Testament in Handelingen 2. De apostelen kunnen daar opeens in allerlei vreemde talen spreken. Mensen in het publiek roepen spottend "ze zullen wel dronken zijn". Maar Paulus antwoord "Deze mensen zijn niet dronke, zoals jullie denken, wan het is pas 3 uur na zonsopgang". Hij zegt dus niet, dat ze niet dronken zijn omdat ze nooit alcohol drinken, of dat alcohol verboden is. Het is gewoon nog te vroeg om dronken te zijn. De dag is nog jong. Toegevoegd na 26 seconden: Handelingen 2 13 Maar sommigen zeiden spottend: ‘Ze zullen wel dronken zijn.’ 14 Daarop trad Petrus naar voren, samen met de elf andere apostelen, verhief zijn stem en sprak de menigte toe: ‘U, Joden en inwoners van Jeruzalem, luister naar mijn woorden en neem ze ter harte. 15 Deze mensen zijn niet dronken, zoals u denkt; het is immers pas het derde uur na zonsopgang. 16 Wat hier nu gebeurt, is aangekondigd door de profeet Joël: Toegevoegd na 30 minuten: En...als Jezus echt tegen alcohol gekant was geweest, dan had hij op de bruiloft in Kana niet het water in wijn veranderd, maar de wijn in water.

ja want in de bijbel staat dat jezus de wijn pakte van de tafel en zij dit is mijn bloed

Alcohol is goedgekeurd, zefs aanbevolen door Jezus. Hij veranderde zelfs water in wijn. Ook in de Heilige Mis wordt wijn gedronken.

Ja, maar dronkenschap niet.

Alcohol drinken opzich is geen zonde, maar het zet vaak wel aan tot het doen van zonde. Dus het ligt helemaal aan jezelf...

Ik denk het wel. Jezus veranderde dat water in wijn op die bruiloft. Noë lag ergens z'n roes uit te slapen en werd uitgelachen door zijn zoons. Niets menselijks is de bijbel vreemd.

alcohol drinken en de bijbel gaan goed samen, maar geniet en drink met mate, zodat er geen zonde gepleegd worden. Grofweg drinkt Jezus bij het laatste maal ook wijn, dus kan het volgens de bijbel ook niet verboden worden

Meer dan toegestaan, het werd zelfs aanbevolen door b.v. Paulus die tegen Timotheus zei dat hij wat wijn moest drinken voor zijn voortdurende ziekte. Er staat niet dat we met mate moeten drinken anders gaan we zondigen. Juist wordt het drinken van wijn en het feesten gestimuleerd omdat we mogen leren om van harte vrolijk te zijn en gelukkig te leven. Geen moralisme en miezerig gedoe.

Behalve dat in de bijbel door Jezus zelve wijn gedronken en gedeeld wordt.. is het wellicht goed om te weten dat de wijn uit die tijd veel minder alcohol bevatte dan tegenwoordige wijn.

Er wordt een groot bruiloftsfeest gehouden in Kanaan, met heel veel genodigden. Ook Jezus is gekomen met zijn leerlingen. Maar halverwege het feest blijkt dat de wijn op is. Er zijn meer gasten gekomen dan verwacht en er is meer gedronken. Wat nu? De moeder van Jezus port Hem om iets te doen, maar Jezus gaat er niet op in. Dan fluistert zijn moeder de bedienden in dat ze Hem moeten gehoorzamen, moeten doen wat hij zegt. En Jezus zegt tegen de bedienden op het feest; ‘Vul de vaten met water’. Er stonden zes grote vaten waarin de onversneden wijn bewaard werd. En ze vulden ze met water tot de rand. Toen zei hij; ‘Schep er wat uit en proef‘. Het water bleek wijn geworden te zijn. En het feest werd een enorm succes, want de "beste" wijn werd tot het laatst bewaard.

Jezus veranderde zelf water in wijn. Paulus schreef:(1 Timotheüs 5:23) . . .Drink niet langer water, maar gebruik wat wijn ter wille van uw maag en uw veelvuldige ziektegevallen.

Neen in geen een heilige boek staat dat alcohol toegestaan is. In de geschiedenis drinkte mensen wel een soort alcohol maar de druivensap. Dat werdt genoemd als drank, en geen alcohol. die dronken als drank op, en dat drank deed niks aan je hersen. zoals alcohol verdooft je hersenen. Maar dat drank dus niet. daar vandaan is die toegestaan. verdovende middelen is absoluut verboden.!

Volgens mij wel want Jezus dronk ook wijn.

Begin jij nu ook al? De pausen en priesters lusten er wel soep van, dus zal het wel zijn toegestaan, want zij hebben de bijbel immers geschreven!

In het boek Spreuken en Prediker staat er ook wat over: Spreuken 20,1 De wijn is een spotter, de sterke drank is woelachtig; al wie daarin dwaalt, zal niet wijs zijn. Prediker 9,7 Ga dan heen, eet uw brood met vreugde, en drink uw wijn van goeder harte; want God heeft alrede een behagen aan uw werken.

"Is alcohol drinken door de Bijbel toegestaan?" Ja, dat mag volgens de Bijbel; Denk maar aan Jezus, die water in wijn veranderde; (Johannes 2:7/ 2:11) maar wel drinken met mate; er staat immers ook in de Bijbel geschreven: "...dronkenschappen, brasserijen, en dergelijke... dat die zulke dingen doen, het Koninkrijk Gods niet zullen beërven" (Galaten 5:21).

Bronnen:
http://www.cai.org/nl/bijbelstudies/wat-ze...
http://www.statenvertaling.net/kanttekenin...
http://www.statenvertaling.net/kanttekenin...

Alcohol drinken is zeker toegestaan, wat je wel vaak hoort is dat dronkenschap niet toegestaan is. Volgens de Bijbel moet je controle houden over je eigen lichaam en er goed voor zorgen. Dit betekend dat je dus niet dronken mag zijn, want dan raak je de controle over je eigen lichaam kwijt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100