Is het bestaan van Jezus Christus ooit in een ander document/boek dan de bijbel beschreven uit die tijd?

Is er een ander boek of verhaal dan(in) de bijbel uit die tijd waarin met over het bestaan van Jezus heeft geschreven?

Want als Jezus zo'n bijzondere persoon was, die zoveel mensen heeft laten geloven in een god, en zelf zoveel bijzondere dingen heeft gedaan zoals te lezen is in de bijbel, dan zou er toch minsten wel iemand anders geweest moeten zijn, voorstander of tegenstander die ook over deze man heeft geschreven. Het is niet zo dat er toen niet geschreven werd.

Want ook voor Christus waren er schrijvers, Plato, Aristoteles, Socrates, en over hen is wel geschreven door anderen. In de Periode dat Jezus Christus heeft geleefd zullen er toch ook wel mensen zijn geweest die hun mening over deze wonderlijk verschijning op schrift hebben gezet, buiten de bijbel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het boek Nag Hammadi gaat over geschriften over Jezus, anders dan die in de bijbel. Dezen zijn in 1945 pas ontdekt en bevatten geschriften die tot dan toe niet bekend waren (hoewel men wel wist dat die er moesten zijn geweest door verwijzingen in andere teksten.

Behalve de verschillende discipelen die van hem getuigden ( dit zijn meerdere boeken) zijn er ook bronnen van niet-gelovigen beschikbaar. Flavius Josephus ( zoals al eerder aangegeven ) De Romeinse historicus Publius Cornelius Tacitus beschrijft in zijn tweede grotere historische werk - Annales (116) - dat keizer Nero christenen vervolgde als zondebokken om het gerucht dat hijzelf de stad in brand zou hebben gestoken in de kiem te smoren. "Daartoe gaf Nero de schuld aan mensen die om hun schanddaden gehaat waren ('Christenen' noemde het volk ze), die hij met speciaal bedachte straffen tuchtigde. De man van wie deze benaming kwam, Christus, was tijdens Tiberias' regering door de stadhouder Pontius Pilatus terechtgesteld. Dit voor een ogenblik onderdrukte bijgeloof brak echter opnieuw uit, niet alleen in Judaea, het vaderland van dit kwaad, maar ook in de hoofdstad [Rome]. Thallus was een Samaritaanse historicus Hij verwees naar de drie uren durende duisternis die viel toen Jezus aan het kruis stierf; een fenomeen dat door Thallus op natuurlijke wijze werd verklaard door een zonne-eclips. In de Talmoed staat: Op de avond van het paasfeest werd Yeshu opgehangen. Lee Strobel, voormalig rechtbankverslaggever van de krant de Chicago Tribune, heeft een boek geschreven (1998) waarin hij onderzoekt of de verhalen over Jezus in de bijbel fabeltjes zijn of berusten op feiten. Hij ondervraagt 13 top wetenschappers over 'de zaak Jezus'. Bewijs genoeg... Wat is er feitelijk over Jezus bekend?