Wordt een avondmaal weleens niet gevierd als er bijvoorbeeld een jong iemand van de gemeente is overleden een dag van te voren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heel onwaarschijnlijk dat het avondmaal niet wordt toegepast, het zijn de kerkelijke gang van zaken. Natuurlijk wordt c.q daar meer aandacht aanbesteedt, hoe dichter het in de gemeente van de kerk aangaat. Het kan wel dat het schema van de kerk veranderd, het kan zelfs zeer uitlopen. Maar dat is op zondag vaak het geval, waar het vrijwel altijd met een schema werkt. Op een andere dag kan de kerkraad besluiten zijn deuren open te doen, voor een bijeenkomst, dit doen ze voor de nabestaanden in overleg, en hun vrienden/kennissen, leden etc. , ter nagedachtenis van een overledene is het avondmaal niet zo gebruikelijk, misschien een openings- en slotgebed, lofliederen, kaarsen ontsteken is wel weer wat gebruikelijk.

Ja kan heel goed, alhowel de meeste mensen gewoon aan tafel gaan (elke avond) zonder festiviteiten. Maar uit respect voor de overledene een goed gebaar!

Het laatste avondmaal wordt niet gevierd, met het laatste avondmaal wordt de dood van Christus herdacht. Met het laatste avondmaal wordt herdacht dat Christus zijn leven gaf voor de vergeving van de zonden. Indien men het laatste avondmaal uit de dienst weg laat vervalt de gehele herdenking en is het geen dienst meer.