als je in boeddhisme gelooft moet je dan iets doen voor je geloof?

moet je een speciaal iets doen als je in boeddhisme gelooft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Boeddhisme is geen geloof maar een levensstijl. "wie goed doet, goed ontmoet" je moet anderen altijd helpen zelfs ten koste van jezelf. Uiteindelijk zul je hiervoor beloond worden. Het mooie van boeddhisme is dat je zelf bepaald hoe strikt je je aan de regels wilt houden.

Leven naar de boeddhistische levensstijl, verder niets. Een geloof hoort ook eigenlijk iets te zijn wat je voor jezelf houdt. Zo kijkt het boeddhisme er ook naar. Doe goed naar anderen, maar focus je niet teveel op het geloof. Het boeddhisme is eigenlijk ook meer een levensovertuiging dan een geloof.

Neen je hoeft niet een speciaal iets te doen en het boeddhisme is ook geen geloof. Het is vooral een levensvisie en er wordt ook geen God aanbeden. In tegenstelling tot andere religies hoef je geen offers te doen of weesgegroetjes te bidden om de goden gunstig te stemmen. Het is wel belangrijk om ethisch te handelen, dus geen levende wezens doden (dus ook geen dieren), eerlijk te zijn, niet te liegen, geen drugs te gebruiken en anderen niet te misbruiken. Het zijn geen geboden maar adviezen die de Boeddha 2500 jaar geleden al gegeven heeft.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Boeddhisme

Volgens mij moet je het 8 voudige pad volgen die naar verlichting leidt

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Het_Achtvoudige_Pad

Zoals bij elk geloof zijn er allerlei stromingen en versies ontstaan in de loop der jaren. Het boeddhisme is meer dan 2,5 duizend jaar oud dus zijn er ook veel 'weergaven van de leer'. Er zijn boeddhisten die geloven in geesten, een leven na de dood of een opperwezen. Een groot deel van de boeddhisten is echter van mening dat het boeddhisme meer een levensfilosofie is dan geloof. En dat dus boeddha geen god is maar eerder een filosoof. Er 'hoeft' dus niets van het boeddhisme maar als je de filosofie van het boeddhisme bestudeerd kan het je wel helpen op je levenspad. Toegevoegd na 2 minuten: Naar aanleding van alle 'het boeddhisme is...." antwoorden deze link:

Bronnen:
http://www.bol.com/nl/p/niets-is-zo/100100...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100