als je in boeddhisme gelooft moet je dan iets doen voor je geloof?

moet je een speciaal iets doen als je in boeddhisme gelooft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Boeddhisme is geen geloof maar een levensstijl. "wie goed doet, goed ontmoet" je moet anderen altijd helpen zelfs ten koste van jezelf. Uiteindelijk zul je hiervoor beloond worden. Het mooie van boeddhisme is dat je zelf bepaald hoe strikt je je aan de regels wilt houden.

Boeddhisme is eigenlijk geen geloof maar als je dat toch maar een geloof vind moet je ervoor bidden op jou manier.

Leven naar de boeddhistische levensstijl, verder niets. Een geloof hoort ook eigenlijk iets te zijn wat je voor jezelf houdt. Zo kijkt het boeddhisme er ook naar. Doe goed naar anderen, maar focus je niet teveel op het geloof. Het boeddhisme is eigenlijk ook meer een levensovertuiging dan een geloof.

Ik ben Boeddhist / Taoist. Ik geef hier ook les in. Maar ik kan zeggen dat er veel stromingen zijn. Het Boeddhisme wat ik aanhang is het Chen Boeddhisme (wat voor de leek het meeste op het Japanse Zen lijkt) dit komt redelijk overeen met Taoisme en gaat iig erg mooi samen. Het 'populaire' Boeddhisme wat je vaak hoort en ziet is niet zoals het eigenlijk is. Als zelf de zanger Gordon al zegt Boeddhist te zijn denk ik dat mijn punt duidelijk is. In het Taoisme zijn wél veel geschriften die belangrijk zijn, zoals de Tao Te Ching, Lieh Tze en Zwang Tze. In het Boeddhisme is dit eigenlijk 'alleen' de leer van Boeddha. Ook deze heeft 'levens aanwijzingen' De 4 Edele Waarheden en het edele 8 voudige pad is het meest bekend voor veel mensen. Het is dus NIET zo als veel mensen denken dat het Boeddisme slechts een levensstijl is. Er zijn daadwerkelijk meerdere Goden en er zijn vele rituelen.

Wat een censuur hier... Mijn reactie WEER weg....

Neen je hoeft niet een speciaal iets te doen en het boeddhisme is ook geen geloof. Het is vooral een levensvisie en er wordt ook geen God aanbeden. In tegenstelling tot andere religies hoef je geen offers te doen of weesgegroetjes te bidden om de goden gunstig te stemmen. Het is wel belangrijk om ethisch te handelen, dus geen levende wezens doden (dus ook geen dieren), eerlijk te zijn, niet te liegen, geen drugs te gebruiken en anderen niet te misbruiken. Het zijn geen geboden maar adviezen die de Boeddha 2500 jaar geleden al gegeven heeft.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Boeddhisme

Volgens mij moet je het 8 voudige pad volgen die naar verlichting leidt

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Het_Achtvoudige_Pad

Zoals bij elk geloof zijn er allerlei stromingen en versies ontstaan in de loop der jaren. Het boeddhisme is meer dan 2,5 duizend jaar oud dus zijn er ook veel 'weergaven van de leer'. Er zijn boeddhisten die geloven in geesten, een leven na de dood of een opperwezen. Een groot deel van de boeddhisten is echter van mening dat het boeddhisme meer een levensfilosofie is dan geloof. En dat dus boeddha geen god is maar eerder een filosoof. Er 'hoeft' dus niets van het boeddhisme maar als je de filosofie van het boeddhisme bestudeerd kan het je wel helpen op je levenspad. Toegevoegd na 2 minuten: Naar aanleding van alle 'het boeddhisme is...." antwoorden deze link:

Bronnen:
http://www.bol.com/nl/p/niets-is-zo/100100...

Dat is het verschil tussen geloven en praktiserend geloven.