Is er een on line versie van het oude testament , en zo welke, die geschikt is voor het gebruik door (jonge) kinderen?

Taalgebruik in het oude testament is te ingewikkeld voor kinderen.

Weet jij het antwoord?

/2500

de nederlandse online bijbel http://www.biblija.net/biblija.cgi?l=nl veel vertalingen maar geen kinderbijbel Toegevoegd na 5 minuten: een mooie offline versie http://boeken.marktplaats.nl/godsdienst-en-theologie/605727753-anne-de-vries-kinderbijbel.html?return=eJwtjVEKgzAQRO8i6KfGSKFGpNibRJNimpgs2WhLS%2B%2FetfbrvdkZWClq8TaCdSjqlosMtYzT

Ik weet het, het is geen antwoord op je vraag, maar wél een alternatief, omdat ik geen online versies kon vinden. Ik heb zelf het boek "mijn eerste bijbel". Het heeft een witte voorkant, en een goude kaft. Het is heel simpel, levendig en duidelijk geschreven. Mijn kinderen in de leeftijd van 6, 7 en 11 jaar houden niet zo van bijbelverhalen, maar toen ik hierin begon wilden ze bijna dat ik alles voorlas, dus dat alleen al zegt genoeg. Zoals bijgevoegd de voorkant, en de eerste pagina van het boek. De rest van deze bijbel is op dezelfde simpele manier geschreven, heel helder en heel duidelijk. ISBN 978-1-4054-0091-6 O.A. hier te koop http://s.s-bol.com/imgbase0/imagebase/large/FC/7/0/6/9/1001004002089607.jpg ik heb hem zelf gevonden bij een boekhandel waar ze boeken verkopen voor weinig, ik noem hem de "witte boekenwinkel", ook wel Boekvoordeel, omdat deze een witte voorkant heeft.. http://www.boekenvoordeel.nl/mijn-eerste-bijbel.html Deze winkel heeft 150 winkels in heel nederland. http://www.boekenvoordeel.nl/stores/pages/view/

Een link naar de online versie van het oude testament is al gegeven in de andere antwoorden. Je vraagt ook of er een is die geschikt is voor gebruik door (jonge) kinderen. Er bestaat geen versie van het oude testament die geschikt is voor kinderen, zeker niet jonge kinderen. In het oude testament staan veel gruwelijke verhalen over genocide, kindermoord, incest, bigamie. De god uit het oude testament is wreed, jaloers en gewelddadig. Onze kinderen kwamen geschokt terug van de kleuterschool toen ze voor het eerst de verhalen hoorden uit de bijbel. Bij ons op school begonnen ze helaas met het oude testament. Als je het toch belangrijk vindt om je kind christelijk op te voeden dan adviseer ik je om te beginnen met het nieuwe testament. Daar wordt de boodschap verteld dat god liefde is. De lessen van Jezus zijn voornamelijk lessen van vrede, verdraagzaamheid, vergeving enz.

De NBG vertaling is een goede en prima bijbelvertaling voor kinderen. De bijbel moet iemand niet willen censureren. Het oude testament heeft toch vele prachtige verhalen, ook voor jong kinderen. Wie kent nou niet de heldenverhalen van Simson en Gideon en Mozes en koning David. Deze maakten vroeger een enorme indruk op mij. Ik vond dat geweldig. Het is juist goed dat kinderen weten dat we niet in een ideale wereld leven, als we ons zeer protectief gaan opstellen richting kinderen, krijgen ze te maken met emotionele problemen. Het is beter dat kinderen de verhalen uit de bijbel leren kennen dan veel programma´s die ze op TV zien en ook veel computerspellen. Alle verhalen uit de bijbel hebben uiteindelijk een positiefs boodschap, het is nooit goed om je kinderen een ideale wereld te laten voorhouden want die is er niet, ze moeten weten dat mensen een eigen wil hebben gekregen en dat daaruit de ellende in de wereld is voortgekomen.

Bronnen:
http://www.biblija.net/biblija.cgi?Bible=B...

www.wol.jw.org

Bronnen:
www.wol.jw.org

Inderdaad is de bijbel niet altijd even eenvoudig om te lezen. Zeker voor kinderen niet. Nu weet ik dat er een goede online bijbel beschikbaar is die zelfs wordt voorgelezen op: http://www.jw.org/nl/publicaties/bijbel/ Maar een mooie kinderbijbel met audiofiles is zelfs beschikbaar op: http://www.jw.org/nl/publicaties/boeken/bijbelverhalen/mijn-boek-met-bijbelverhalen/ hier zitten zelfs MP3 bestanden bij die het boek voorlezen. Een gratis gedrukte versie kun je ook via de website aanvragen. Dus neem eens een kijkje!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100