Waarom zou Romney's geloof een struikelblok zijn?

Ik hoor nooit iets slechts over Mormonen. Afgescheiden Mormoon-achtigen als W. Jeffs reken ik niet mee.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Afgezien van het argument dat Joseph Smith een zgn. 'con-man' was, en dat de mormoonse kerk erg veel kenmerken vertoont van een sekte, houdt het Boek van Mormon er wat vreemde ideeën na die sociaal minder geaccepteerd worden. Dit gaat dan bijv. over het kunnen trouwen met meerdere vrouwen, maar wat schokkender zijn de zaken die over mensen met een donkere huidskleur, met name negers, maar niet alleen negers, concreet gezegd worden. Er kan concreet gesteld worden dat het Mormonisme de superioriteit van blanken predikt. Zie http://mormoninfo.org/ voor de verschillen tussen het Christendom en het Mormonisme. Er wordt gelinkt naar de betreffende passages uit het boek op de officiële site van de beweging. Zie de bron voor wat concrete passages. Nu staan in de heilig boeken van met name de Abrahamitische religies ook zaken waar we vandaag de dag wat vreemd tegenaan kijken. Maar die zaken zijn in een ander perspectief te plaatsen (bijv. een oorlogssituatie of verschillende mitsen en maren) en nimmer zo concreet. Verder kennen de overige religies (voor zover het Mormonisme als een religie erkend kan worden) een aanzienlijk grotere mate van openheid.

Bronnen:
http://christiandefense.org/mor_black.htm

Ha, die Holle; Lijkt me op zich ook geen probleem; oud-president Jimmy Carter was ook mormoon.

Dat een niet-Christen een topfunctie bekleedt in de politiek, is al lang een gegeven, maar als er een figuur opduikt die door de massa worden beschouwd als Christen terwijl hij of zij dat absoluut niet is, is het tijd om hierover duidelijkheid te scheppen. De overtuigingen van de Mormonen zijn behoorlijk bizar: De religie van de Mormonen werd gesticht door Joseph Smith, die 50 vrouwen had, een oplichter was, zich bezighield met hekserij en stierf tijdens een lynchpartij nadat hij gearresteerd was in Carthage, Illinois, in 1844. Volgens Smith was zijn kerk de "de enige ware en levende kerk op de hele wereld ...". Hij verkondigde dat, "God zelf ooit was zoals wij nu zijn, en een verheven mens, die daarginds in de hemelen op de troon zit!". Verder is God slechts een van miljoenen goden, die een hemelse vrouw heeft die betrokken was bij de conceptie van Jezus. De Mormonen stellen dat je alleen gered kunt worden door geloof EN de werken die je volgens de kerk moet doen. De belangrijkste leringen van de Mormonen zijn: Mensen hebben de mogelijkheid om zelf goden te worden en over hun eigen wereld te regeren. Joseph Smith, en niet Jezus, bezit de sleutels met betrekking tot de laatste dingen. De Heilige Geest is Spirtueel (geestelijk), maar God de Vader en Jezus hebben beiden lichamen van vlees en bloed. Stellen die in een Mormoonse tempel ceremonie zijn getrouwd, zijn voor eeuwig getrouwd. Wanneer hun eigen Mormoonse archeologen vragen stellen bij het Boek van Mormon, en deze weerleggen, worden ze simpelweg door de kerk ontslagen, en blijft alles zoals het is. Het Mormonisme is een ideologische beweging gebaseerd op een fabel.Diit alles zet Mitt Romney wel in een ander daglicht. Hij en zijn familie hebben een lange historie in de hoogste gelederen in de tempel in Utah. En hoe hoger je komt in deze kerk, iets dat vele jaren kan duren, hoe geheimer en occulter de ceremonies en rituelen worden. Dit is de reden waarom Romney's geloof een struikelblok kan zijn voor zijn kandidatuur voor president van de Verenigde Staten.

Het is wel een wat bizarre stroming, die nogal afwijkt van de gebruikelijke christelijke geloofsleren. De interpretatie van afgelegen volkeren als verspreide stammen van Juda doet wat 19e eeuws aan en is alles behalve bevestigd door de moderne wetenschap. Aangezien het een geloofsleer betreft doet dat er eigenlijk niet meer toe. Zou het een wetenschappelijke theorie geweesr zijn dan was hij na enige tijd en nader onderzoek al verworpen. Het slechte nieuws dat naar buiten komt betreft vooral mannen uit richtingen die veelwijverij toestaan. Logischerwijs vallen er veel mannen buiten de boot en die worden dan vaak als sinner buiten de kerk gezet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100