Wie weet een bijbels dagboek met teksten erbij uit de Herziene Statenvertaling?

De meeste bijbelse dagboeken citeren uit de 'gewone' NBV-bijbel, maar ik zoek eigenlijk een dagboek met daarbij teksten of verwijzingen naar de Herziene statenvertaling.

Weet jij het antwoord?

/2500

Er is het boekje 'Sprankelend' van Esther Visser, maar deze is wel speciaal voor vrouwen. Ook het dagboek 'Een handvol koren' van de GZB gebruikt de herziene statenvertaling: http://www.boekencentrum.nl/shop_details.php?productId=23527 Verder blijken de meeste boekjes inderdaad de teksten uit de NBV te gebruiken.

Je moet eens naar de site van uitgeverij De Banier gaan. Is gespecialiseerd in allerlei lectuur voor de zgn. "gereformeerde gezindte". http://www.debanier.nl/ De kans dat er daar dagboeken te koop zijn, die citeren uit de NBV is bijna uitgesloten, en je moet zelf alleen nog even uitzoeken of de citaten uit de gewone of herziene Statenvertaling komen. Als je een beetje thuis bent in de reformatorische kerken, zul je zelf ook wel weten welke kerkgenootschappen/predikanten niet zoveel moeten hebben van de herziene statenvertaling, en dat maakt het zoeken al een stuk makkelijker. Bij alle boeken op deze site kun je enkele bladzijden inzien, en dus zelf controleren welke vertaling precies wordt gebruikt. Hier een paar voorbeelden: Dagboekkalender http://www.debanier.nl/theologie/dagboekkalender-20121/ Bijbels dagboek: http://www.debanier.nl/theologie/wegwijzer/ Dagboek W. Harinck: http://www.debanier.nl/theologie/geloven-en-belijden/ Hier vind je er nog een stuk of 12: http://www.debanier.nl/theologie/geloven-en-belijden/ Mocht je er toch niet uitkomen, neem dan even contact op met De Banier. http://www.debanier.nl/contact/ Ze zullen je graag verder helpen. Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100