Is het verbod op minaretten wel echt een belediging voor de Moslims?

Of is het een terecht signaal?

De landen die nu namelijk oproepen tot actie zijn juist landen waar niet-moslims eigenlijk totaal geen rechten hebben en bijv. in Egypte worden kerken eerder afgebroken dan dat ze bijgebouwd worden.

(geen pro contra wilders vraag dus laat die er aub buiten)

Toegevoegd na 12 minuten:
Nog even dit gezien de tweede reactie.

Ik vraag me ook af hoe de moslims hier zouden reageren als er ineens zoveel nieuwe, ik noem maar wat, Katholieke kerken bijgebouwd zouden worden in hun landen van herkomst, en de Paus zich met het dagelijkse leven daar zou gaan bemoeien.

Want dat is de situatie hier in Europa nu.

Tolorantie (eisen) heeft zijn grenzen blijkt nu.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik vind dit weer een nieuw dieptepunt in de intolerantie. Het beperken van iemands fundamentele rechten behoor je niet te doen als signaal. En je gaat geen landen tegen elkaar uitspelen over de hoofden van de bevolking. Als de Irakese regering een wet zou aannemen die Christelijke kerken zou verbieden (en dat met geweld zou handhaven) zou dat bijna een reden zijn om het land opnieuw binnen te vallen. Maar Zwitserland is een westers land, dus dan zien we het door de vingers. Wanneer komen we tot het inzicht dat *wij* het probleem zijn???

Dit is absoluut een terecht signaal... En het feit dat de kerken in Egypte wprden afgebroken is dat het Christendom, Katholisisme, et cetera daar verboden is door de Moslim regering. Hetzelfde dreigd in Turkije te gebeuren. En dit is waarom ik vind dat Turkije als overgrote deel Aziatisch land niet bij Europpa hoort... En om even een voorbeeld te geven. Nederland heeft genoeg van die torentjes voor 6 miljoen moslims. Terwijl er maar 1 miljoen moslim huishoudens zijn...

Een moskee prima, maar waarom minaretten van 25 meter hoog, in een niet Moslim land. Wat is de vervolg stap, dat vanuit de minaretten elke dag 3x geschreeuwd mag worden? Het zal niet zozeer zijn dat men bang is voor de minaretten, maar het is wel een signaal dat ergens een stop aan toleratie moet zijn. Tolerantie en intrigeren komen elkaar ergens tegen, beiden zullen nooit 100% zijn!

Vind het geen belediging wel een signaal. Waarom moeten er minaretten naast een moskee Is het doel van de moskee niet hetzelfde als van een kerk? Het samen komen van gelovigen. De vorm en uitstraling van het gebouw doet er toch helemaal niet toe. Er zijn vele, met name protestante kerken in Nederland die je als zodanig niet zou herkennen. Dus als het land waar in je als moslim woont aangeeft dat die minaretten niet wenselijk zijn, dan laat je ze toch weg. Het zou anders zijn als er een verbod op moskeën kwam, maar dit gaat alleen om het uiterlijk van een moskee.

Of het een belediging is kom ik zo op terug. Ten eerste het feit dat wij in Nederland en de meeste Westerse landen vrijheid van geloof en meningsuiting kennen. Waarom zou vrijheid van architectuur dan niet kunnen? Een moskee is niet meer dan een gebouw. Daarom schiet je ook niets op met een verbod op minaretten. Het gevoel is dat het land hiermee wordt overgenomen door de moslims. Als dit al echt zo is (wat ik niet geloof) hou je dit niet tegen met een verbod op minaretten. Hooguit versterk je hiermee de wederzijdse antipatie. En of het een belediging is? Ja, natuurlijk. Als voor jou een minaret van belang is (en waarom zou je die anders bouwen) en dit wordt je verboden dan voel je je hierdoor aangetast in je rechten. Wanneer dit niet in een specifiek geval (met specifieke redenen gebeurd) maar als algemene regel dan voel je je niet alleen beledigd dan wordt je beledigd. De vergelijking met wat er in islamitische landen gebeurd gaat niet op. Het gedrag van iemand anders is nooit een excuus voor je eigen gedrag.

Ik verwijs naar het antwoord van Sonja D. Zwitserland had ook kunnen kiezen voor een meer respectvolle manier, door bijvoorbeeld een maximum te stellen aan het aantal minaretten, gerelateerd aan de omvang van de bevolkingsgroepen, uitgaande van de huidige dichtheid van de christelijke kerktorens. Thans bijv. 1 kerktoren per 1000 christelijke Zwitsers, dan ook maximaal 1 minaret per 1000 moslim Zwitsers. Dan zou blijken, dat het aantal minaretten misschien kan vertienvoudigen. En dat is n.m.m. een fraai gezicht

Als we minaretten gaan verbieden zou ik zeggen dan ook de kerktoren verbieden. want die roept ook op tot gebed door middel van het luiden van de klokken Daar weet men in Tilburg alles van, daar luide de pastoor elke ochtend de kerkklokken al rond 7 uur. Als we samen willen leven zouden we allemaal wat water bij de wijn moeten doen. Zo is dat ook in een goed huwelijk. Want elk mens of hij nu molslim, jood, christen is heeft recht op zijn eigen geloof. Door elkaar te respecteren zoals hij of zij is, kunnen we veel beter met elkaar leven.

Ha, die Nietdetuinman; Dat die Zwitsers bang zijn voor de Grote Boze Islam? Ach, dat is de goegemeente hier ook, maar als je denkt de groei van een religie te kunnen tegengaan door hun symboliek te verbieden is dat wel ongelooflijk naïef. Werkt volgens mij ook alleen maar averechts. Ik zie overigens niet in waarom wij in het westen de vrijheid van geloof zouden moeten beperken omdat islamitische landen die vrijheid niet kennen.

in heel europa is het de moslim die voor problemen zorgt dat valt niet te ontkennen . ze leven volgens hun geloof en hun geloof steld dat niet moslims ongelovige zijn en ongelovige moeten of moslim worden of ,laat ik het netjes zeggen,het veld ruimen. iedeereen loopt op zijn tenen om maar niets discriminerends te zeggen . en de reden dat ze hier mogen verblijven was onder bepaalde voorwaarden ,dat ze zich naar de nederlandse cultuur aanpassen ,maar we zijn hard opweg om het tegenover gestelde te doen en dat gebeurt in bijna elk eu land . krijgen ze hun zin niet dan slaan ze aan het terroriseren. vergeet niet dat er een ongesproken wet is die steld dat als de moslim in de meerderheid is dan zijn hun heer en meester en denk maar niet dat ze dan net zo tolerant zijn als wij.

Ik kan me voorstellen dat sommige moslims beledigd zijn. De minaret heeft een functie: namelijk het oproepen tot gebed, net zoals de klokken in de kerk. Een minaret is niet noodzakelijk hiervoor, natuurlijk zijn er ook andere manieren om deze functie te vervullen. Of het een terecht signaal is kan ik niet zomaar zeggen. Het ligt eraan waarom mensen geen minaretten willen. Als het is omdat ze ze lelijk vinden of omdat ze er niet aan herinnerd willen worden dat er ook moslims in Zwitserland wonen dan vind ik dit een slechte reden. Het maakt niet uit hoe moslims reageren op christelijke symbolen in landen die de Islam als staatsgodsdienst hebben, Nederland is verantwoordelijk voor Nederland en Zwitserland voor Zwitserland. Natuurlijk vind ik dat men over de hele wereld tolerant moet zijn naar alle religies, maar dat dat in sommige landen niet gebeurt vind ik geen reden om de tolerantie in Europa ook maar af te schaffen. In een seculier land als bv Nederland of Zwitserland mag plaats zijn voor alle religies en ook voor hun religieuze gebouwen. Niet voor het extremisme, maar om dat tegen te gaan hebben we al een hele verzameling aan middelen tot onze beschikking.

Het is discriminatie.!

Wat u niet wilt dat u zelf geschied doet dat ook een ander niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100