Zouden gelovige kinderen anders worden opgevoed dan kinderen met ouders die niet ''geloven'' in een bepaald geloof?

Ik ben benieuwd of kinderen die gelovig zijn opgevoed, of ze ook anders worden beloond en/of gestraft dan kinderen die niet gelovig zijn opgevoed.
Met andere woorden, welke rol heeft het geloof bij het belonen en straffen binnen een opvoeding?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat er wel verschil is. want je voedt je kinderen op met een bepaalde gedachte denk ik en eventueel dingen uit de bijbel. of het ook echt invloed heeft op het straffen weet ik niet maar ik denk wel dat mensen er anders over nadenken over wat ze doen. hiermee wil ik niet zeggen dat er altijd verschil. want er zijn vast ook mensen die gelovig zijn en mensen die niet gelovig zijn toch hetzelfde opvoeden ongeveer. als je gelovig bent denk je er wel over na: hoe zou God het willen en dat soort dingen volgens mij.

Gelovig is een erg breed begrip er zijn zoveel verschillende geloven met net zo veel verschillende regels. Wat voor mij het verschil was dat als ik iets had gedaan wat niet mocht, dan waren niet alleen mijn ouders boos, maar ik had ook iets gedaan wat van God niet mocht en dat maakte het nog wel iets erger.

Normen en waarden kunnen verschillen tussen gelovigen en niet gelovigen. Deze Normen waarden kunnen ook verschillen tussen gelovigen onder elkaar, en ook tussen niet gelovigen onder elkaar. Dus ja, men kan er vanuit gaan dat er verschil is in opvoeding van kinderen van gelovigen en niet gelovigen. Toegevoegd na 8 minuten: De mate waarin het geloof een rol kan spelen, dit vanuit christelijk stanpunt, kan dan weer afhankelijk zijn in hoeverre een christen bijbelse maatstaven toepast in zijn gezin. Een christen die echt fanatiek is in zijn geloof zal waarschijnlijk heel anders reageren bij het straffen en belonen van zijn kinderen dan een doorsnee christen.

Er zijn zulke grote verschillen in manieren van opvoeden, tussen het ene gezin en het andere, tussen mensen met verschillende culturele achtergronden en verschillende geloven. Volgens mij kun je niet zeggen dat er een bepaald verschil is tussen gelovigen en niet-gelovigen in hun manier van straffen en belonen.

Ik vermoed dat het straffen niet zozeer anders is maar wel waarvoor gestraft wordt en met welke reden. Zo zou een kind van een ongelovige niet gestraft worden als het 'godverdomme' zegt. Een kind van een gelovige die hetzelfde doet zal echter wel gestraft worden omdat hij de naam van de Heer op een verkeerde manier gebruikt. De redenen waarvoor gestraft wordt zullen per geloofsovertuiging of per cultuur ook verschillen.

als aanvulling:ik zie bij ons geen verschil met straffen en belonen omdat we geloven,maar wel met troost en ondersteuning.Als de kinderen bang zijn voor iets, dan helpen we ze en ook geven we het advies om God om hulp te vragen en ze rust te geven,zodat ze bv.weer lekker kunnen gaan slapen.

Als het goed is worden kinderen van gelovige of niet gelovige ouders opgevoed met bepaalde normen en waarden . is mi niet altijd afhankelijk van het gelovig zijn .

Je opvoeding ligt altijd helemaal aan de principes en gedachten van de ouders. Dit geld natuurlijk voor gelovige ouders, maar ook voor andere. Een boer zal zijn kinderen waarschijnlijk compleet anders opvoeden dan een advocaat (om maar een voorbeeld te noemen) en iemand die in het Noorden woont ook anders dan iemand die in het Zuiden woont. Dit komt doordat ouders dat wat ze zelf gewend zijn doorgeven aan hun kinderen. Hoe ze hun kinderen belonen en straffen kan met het geloof te maken hebben, maar ik denk dat het eerder ligt aan hoe ze zelf zijn opgevoed, met welke vormen van belonen en straffen, en wat de tijdgeest is. Ik hoop je vraag een beetje te hebben beantwoord.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100