moslim verraadt broeder nooit, dit stond vandaag in de spits, mag dat ? zie uitleg.

ik schrok er een beetje van. ik lees de spits dagelijks en ik zie een reactie staan bij de reply2all. pagina 15, 11 mei 2011,
ik vraag me af of dit zo gezegt mag worden?

dit is de reactie,

Moslim Verraadt Broeder Nooit,
Pakistan laat onderzoeken hoe bin laden ongestoord in het land heeft kunnen wonen. geen pakistaan zou ooit bin laden's verblijfplaats tippen aan de amerikanen. daarom woonde bin laden daar ook. nooit gaat een moslim een andere moslim aan een ongelovige amerikaan uitleveren. wie dat denkt is naief.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ach dit zijn maar simpele woorden van Bashir IBN Salah. Dit schijnt een nieuwe trend te worden,waarbij het de bedoeling is om alle "niet-moslims" te tonen,dat hun geloof zal overwinnen. Op Uw vraag of dit mag,heb ik maar één antwoord en dat is : NEE,dit zou niet moeten mogen,ondanks het feit,dat ik de beslissing van de redactie van Spits wel begrijp. Als men dit soort "inhoudsloze brieven " zou weigeren,bestaat de kans,dat een medestander een soortgelijke brief instuurt,nét zo lang tot het wel wordt geplaatst. Kortom het is een slimme zet,om het gewoon te plaatsen,zodat er verder weinig of geen aandacht meer aan zal worden besteed. Uiteindelijk zijn er in het land-dat door M.Rutte aan ons,Nederlanders zal worden terug gegeven- véél belangrijkere onderwerpen om ons druk over te maken. Welke dat allemaal zijn ,kunt U vast bedenken bijvoorbeeld pensioenleeftijden etc..stuk-voor-stuk onderwerpen,die zijn onstaan ná ? ..vul zelf in !! Groet:Zoekertje

natuurlijk mag dat. waarom niet? er wordt toch niemand beledigd ed? Dat is de mening van de persoon die regaeert, en wellicht klopt het ook wel grotendeels.

Mensen doen dit ook uit angst. Had iemand gezet waar hij zat en aanhangers van bin laden kwamen er achter wie dat had gedaan, dan had die gene een groot probleem.

vind alleen de laatste zin een vooroordeel en nergens op slaan, maar blijkbaar mag het wel. vrijheid van meningsuiting heet dit. uiteraard zal niemand Bin Laden verraden, je kan jezelf dan net zo goed gelijk van kant maken. bovendien geef je je eigen volk niet de schuld als deze lijnrecht tegenover iets staat wat zo wordt afgekeurd. overigens denk ik zelf dat het een subtiele manier is van 'stemmen aan je kant zien te krijgen' is. net als dat hier ineens bepaalde film en documentaires opduiken, dingen nog eens onderstreept worden door de media etc. allemaal niet in het voordeel van een andere natuurlijk. de onrust binnen Europa begint ook een beetje in de politiek zichtbaar te worden. dat dit verhaal een staartje krijgt is wel duidelijk. wat is er logischer dan jezelf indekken en dingen op anderen afschuiven zoals een klein kind dit doet? alleen is hier de ellende dat het geen kinderspel is.

Dat is dus wat mij ook zo dwarszit. Het lijkt soms dat bepaalde moslims de visie hebben dat "Alles goed is zodra het maar moslim is" Dus dat een persoon goed of afgekeurd wordt, niet aan de daden die hij/zij verricht maar vanuit het geloofspunt. Dat vind ik zo krom. Volgens mij is dat de reden waardoor al die extremistische leiders het land meekrijgen. Gewoon de mensen volstoppen met al die onzin en bangmakerij. Als je toch gelooft dat Allah barmhartig is, zou je toch zo inzien dat die extremistische leiders allemaal slecht bezig zijn?

Ja dat kan. Men kan het in algemene zin het 'moslim zijn' ,een 'n beetje vergelijken met het Katholiek en Protestant zijn. Bij de laatsten hebben er ook weinigen destijds Hitler verraden,en broedermoord vierde hoogtij gedurende de wereldoorlogen. Hutu's en Tutsi's waren allebei hoofdzakelijk katholieken. Zo is het ook bij moslims dat broedermoord moet kunnen en dat men 'de oorlog mag heiligen'.

'Nooit' is erg zwaar. Ik denk wel dat er om bepaalde redenen minder bereidheid zou kunnen zijn om in dit geval Bin Laden uit te leveren aan Amerika. Laat ik duidelijk stellen, dit antwoord staat los van de islaam of van hetgeen ik denk. De VS trekken al jarenlang onder het mom van vredesmissies of operaties bepaalde landen binnen. De afgelopen 20 jaar gaat het dan om landen met een overwegend islamitische populatie. Vervolgens bepalen de Amerikanen het reilen en zeilen van een dergelijk land. Natuurlijk worden er voor de beeldvorming wat lokale bestuurders naar voren geschoven die de Amerikanen welgezind zijn. De bevolking heeft zodoende niet het idee nog baas te zijn in eigen land. In het geval van Pakistan, regelmatig bombarderen drones, waarbij zeker ook burgers zullen omkomen. De bestuurders van de drones zitten veilig in Amerika achter een besturingscomputertje, dus doden vallen er alleen aan Pakistaanse zijde. Echt geïnteresseerd zijn de westerse landen ook niet als Pakistan in 2010 overstroomd. Het enige dat interessant is, is de medewerking om Al-Qaida op te sporen. terwijl de lokale bevolking feitelijk geen last heeft van Al-Qaida. De impact van aanslagen van Al-Qaida is veel minder dan de arrogantie die de VS ten toon spreiden door onbemande vliegtuigen in te zetten of bijvoorbeeld even ongevraagd wat elite-troepen Pakistan in te sturen. Ik kan niet inschatten hoe groot deze groep is, maar er is een bepaalde hulpeloosheid tegenover de dominantie van westerse landen. Voor die mensen is Bin Laden niet meteen geweldig, maar in ieder geval (voor hun gevoel) de enige die in ieder geval iets tegen die dominantie doet. Sterker nog, hij heeft laten zien dat hij er ook tegen vecht, beter dan de laffe regeringen van de meeste Arabische landen die meedeinen om wat Amerika wil, bang om uit het zadel gewipt te worden. Nogmaals: niet mijn opvatting, maar de redenering die sommigen volgen. Om die reden is de bereidwilligheid dan niet groot om Bin Laden te verraden. De islamitische wetgeving verbiedt het uitleveren aan andersgelovigen of niet-gelovigen niet. Er wordt in sommige gevallen wel onderscheid gemaakt, maar niet wat dit betreft. Als het klopt dat de Pakistani iets achter hielden, is het in ieder geval niet op basis van de islaam.

Ik ben moslim en zover ik weet heeft die man gelijk Als je binladen bijvoorbeeld zou verraden zou je echt buitengesloten(Doodgeschoten) worden.