Als iemand niks weet van het bestaan van de koran of Allah, gaat hij dan naar de hel als die persoon dood gaat?

Ik had de discussie met mijn moslim broer, (ik ben geen moslim) hij wist geen antwoord te geven op de vraag: Als iemand niks weet van het bestaan van de koran of Allah, gaat hij dan naar de hel als die persoon dood gaat?

Hij wist wel te vertellen dat mensen die niet geloven, maar hun hele leven goed zijn geweest, toch naar de hel gaan. is dit dan ook waar?

bij voorbaat dank

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Allereerst, in de islaam wordt er vanuit gegaan dat iedereen als moslim geboren is. Je opvoeding en je omgeving maakt echter wie je uiteindelijk bent. Word je opgevoed met het idee dat God bestaat, word je verteld dat God niet bestaat, word je verteld dat God een zoon heeft etc. Uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk na het begin van je puberteit of je gaat nadenken en tot de conclusie komt dat God bestaat en je doet wat Hij wil (dus volgens de islaam). Mocht je nu ergens wonen waar geen kennis is van de islaam, dan kun je alleen hetgeen doen dat je kan. Je kan beredeneren dat er een Schepper is en dat Deze aanbeden wil worden. In principe heeft weliswaar ieder volk een profeet gehad, maar je bent niet verwijtbaar als die kennis verloren is gegaan en je deze niet kan vinden, omdat je bijvoorbeeld in een diep oerwoud woont. Deze persoon heeft mijn inziens islamitisch gezien nog mogelijkheden om tot de Hemel toegelaten te worden. In principe kan je stellen dat je in Nederland mogelijkheden genoeg hebt om kennis te nemen van de islaam. Toch kunnen er bepaalde zaken tegenwerken, bijvoorbeeld als je geboren wordt in een zeer gesloten gemeenschap. Alleen God weet of je de mogelijkheid hebt gehad Hem op de juiste manier te aanbidden of dat Hij ook hetgeen accepteert dat je deed, omdat je gesloten gemeenschap dat ook zo deed. Er zijn moslims die per definitie al zeggen dat deze mensen naar de hel gaan. Beter lijkt het mij om vanuit de islaam te zeggen dat God beslist. Dit laatste geldt ook voor mensen die hun hele leven goed hebben gedaan. Vanuit de islaam gezien worden goede daden niet beloond als je niet allereerst moslim bent. Feitelijk is de islaam de sleutel en de goede daden de baard van de sleutel. Als je als moslim geen goede daden verricht heb je geen baard om het slot te openen, als niet-moslim heb je alleen een baard, maar je mist de sleutel waarmee je de baard kunt draaien in het slot. Beiden betreden volgens de kennis die we nu hebben de Hemel niet. Als je als niet-moslim goede daden verricht en duidelijk op de hoogte bent van de islaam, dan kun je alleen maar hopen op de genade van God. De vraag is dan waarom je namelijk de islaam niet geaccepteerd hebt. Er is overigens nog sprake in soera De Kantelen 46 van de kantelen tussen hel en Hemel waarop mannen zich begeven. Naar mijn weten gaat het om 'mannen' zonder dat het specifiek om moslims gaat. Zij worden uiteindelijk door Gods genade in de Hemel opgenomen.

Dat weet alleen God/Allah. Toegevoegd na 12 minuten: Wij, als mensen , kunnen op deze vraag geen antwoord geven.

Nee hoor. Het heet niet voor niets een 'geloof'. De een gelooft totaal iets anders dan een ander. Zo heeft ieder zijn mening en ideeën over een leven na de dood. De een gelooft in God, de ander in Boeddha, Allah of Shiva. Het is niet aan de mens om te oordelen. Als je een geloof hebt, moet je ook ruimdenkend zijn en het goede van ieder mens waarderen, of hij moslim is, christen of atheïst. Als er een God of Allah bestaat, dan zou die toch niet zo hardvochtig zijn om mensen naar de hel te verbannen als ze goed geleefd hebben?

Iedereen die niet gelooft gaat naar de hel. Of dat ook geldt voor mensen die niet in de hel geloven weet ik helaas niet.

De hemel of de hel bestaat alleen voor wie daarin gelooft. Vergelijk het maar met Sinterklaas. Die bestaat ook alleen voor wie in hem gelooft. Gelovigen (of het nou christenen of moslims zijn, uiteindelijk is het allemaal hetzelfde) denken dat je naar de hemel of hel gaat. Niet-gelovigen denken dat je na je dood gewoon niet meer bestaat. Dit thema wordt ook als grapje door Stef Bos gebruikt in zijn lied Papa: "Jij gelooft in God Dus jij gaat naar de hemel En ik geloof in niks Dus we komen elkaar na de dood, na de dood nooit meer tegen"

ik had ongeveer dezelfde vraag als jou,namelijk: http://www.goeievraag.nl/vraag/gebeurt-zielen-christus-gestorven-gedoopt.288432 maar ik denk na de antwoorden dat iemand die nooit van God of voor moslims Allah heeft gehoord dat diegene zal geoordeeld worden op zijn daden,maar ik weet niet eens of de hel bestaat,maar dan krijg je daar een discussie over,want waarom zou God die van iedereen houdt diegene de hel insturen? ik denk ook dat de hel niet voor altijd er is en dat mensen daar alleen gestraft worden en daarna naar de hemel kunnen,maar dat is mijn mening. Toegevoegd na 1 minuut: sorry voor de komma's er ging iets verkeerd met mn toetsenbord.

"Hij wist wel te vertellen dat mensen die niet geloven, maar hun hele leven goed zijn geweest, toch naar de hel gaan. " Jaja, natuurlijk... En iemand die WEL gelooft maar zijn hele leven een slecht mens is geweest, gaat dan zeker wel naar de hemel? Wat een ongelofelijke lariekoek.* Een oneerlijke God bestaat niet; en als die wel bestaat heb je er niks aan want dan kan je hem niet vertrouwen en slaat het geloof in zo'n God ook nergens op. *: Als mensen zo'n geloof aanhangen, dan is dat uit angst. Geloven uit angst is waardeloos voor de betreffende God (tenzij het een kwade God is i.p.v. een goede God. En voor een kwade God heb ik sowieso geen sympathie, laat staan dat je er in zou kunnen geloven). Bovendien is het helemaal geen geloven, maar doen alsof. "hij wist geen antwoord te geven op de vraag..." Het feit dat ie daarop geen antwoord weet, geeft al aan dat ie totaal niet weet hoe zijn eigen geloof in elkaar zit. En om dan zo'n uitspraak durven te doen over het naar de hel gaan als je niet gelooft... Jouw moslim broer dient zich diep te schamen. Persoonlijk zie ik trouwens geen verschil met het geloven in een God en het geloven dat een goochelaar* wonderen doet (i.p.v. truuks). *: Incl. charlatans die doen alsof ze wonderen kunnen verrichten. De hel bestaat niet, maar als iemand naar de hel zou moeten... Dan is 't wel die groep oplichters. Maar ook die oplichters gun je geen hel waarin je eeuwig zou moeten branden o.i.d. Weet je wel hoe lang eeuwig is?? En trouwens, na 1 minuut branden ben je al dood hoor. De hel is gewoon lariekoek (net zoals de hemel trouwens. Als je in de hemel wilt zijn, moet je het gewoon hier op aarde getroffen hebben).

Ik ga er vanuit dat je een onderbouwd antwoord wilt krijgen. Wel, bij deze: Geloof is een verzinsel dat is ontstaan vanuit een algemene angst, namelijk de angst voor het onbekende: de dood. Het soort geloof en het geloof in leven na de dood, is afhankelijk van de plek waar je geboren wordt en de ouders die je opvoeden. Jouw voorouders zijn toevallig geboren in een gebied waar de Islam gepredikt wordt. Het is verder aan jou of je afstand kunt en wilt nemen om de realiteit onder ogen te zien. Stel je voor dat ALLEEN de islam het werkelijke geloof zou zijn, en dat ALLEEN islamieten naar de hemel zouden gaan, dat zou dus betekenen dat ALLE joden, oergodgelovigen, jehova's, mormonen, boeddhisten en wat er nog meer allemaal aan geloven bestaat, regelrecht naar de hel zouden gaan. Om van attheisten maar te zwijgen. Het is absurd om te denken en te geloven dat het hiernamaals op deze manier in elkaar zou steken. Draai jezelf geen rad voor ogen! Probeer in het NU een liefdevol en vriendelijk mens te zijn voor jezelf en anderen: Mocht er al leven zijn na de dood, dan is deze levenswijze absoluut de enige manier om 'verder' te komen na dit leven. Als ik dan toch ergens in geloof, dan is het dit: God is liefde! In de meest letterlijke zin van het woord, en bovenal in het NU!

Dat geloofden de katholieken vroeger ook. Op het kerkhof van ons dorp was een apart stukje grond waar bv baby’s die voor hun doop al gestorven waren werden begraven; ze mochten niet bij de gelovigen liggen. Mijn ouders waren tenminste zo vriendelijk te verklaren dat god over die kindjes later, bij het einde der tijden, wel zou beslissen. Er is een spreekwoord "Wat niet weet, dat niet deert". Dus als je niets van allah en de koran weet kan je ook niet vastgepind worden op wat dat geloof verkondigt. Het antwoord op deze vraag weet niemand. Allereerst is er de vraag of god, de hemel en de hel echt bestaan. Maar goed, laten we ervan uitgaan dat ze bestaan. Gelovigen zeggen altijd dat god liefde is. Als god zoveel van je houdt waarom stopt hij je dan in de hel terwijl je niets anders "verkeerd" hebt gedaan dan niet te weten dat hij bestaat? Dat is onlogisch. Het "niet weten" kan mijns inziens nooit een zonde zijn en zeker geen zonde die met de hel bestraft moet worden. Een dergelijk geloof is verkeerd op dit punt, volgens mij, of het nu de islam of het christendom is. Gods wegen zijn ondoorgrondelijk."

Onwetendheid is geen verontschuldiging voor dwaling of zonde. Maar het is geen zonde als je niet van iets afweet, dat moet je worden verteld door profeten of andere gelovigen. Dus nee lijkt mij , omdat je geen zonde begaat. Maar iedereen bekijkt het anders

Volgens mijn overtuiging (vanuit ervaring) hoef je niet in een God, koran of Allah geloven en/of je hoeft er geen weet van te hebben om toch beloond te worden in verhouding tot jouw eigen inbreng in het leven. Uiteraard is het koffiedik kijken wat er na de dood gaat gebeuren maar het lijkt me logisch dat áls er leven is na de dood dat je ook daar verder geconfronteerd wordt met de gevolgen van jouw bewuste daden in het hier en nu. Ben je hier bewust wraaklustig dan zal je ook hier reeds jouw leven als een hel ervaren en dus zal je ook na de dood in jouw zogenaamde volgend leven met de gevolgen van jouw huidige daden moeten leren omgaan. En dus ja, als je hier slechte intenties koestert tegenover anderen dan zal je na de dood jouw leven als een hel ervaren. Probeer gewoon zelf logisch na te denken en let eens wat vaker op de gevolgen van jouw eigen intenties die je via gedachten, woorden en daden mee uitstuurt. Dan wordt er vanzelf veel meer duidelijk. Tracht niet klakkeloos af te gaan op hetgeen godsvrezenden onder het mom van godsgelovigen verkondigen. Er valt helemaal niets te vrezen als je bewust je best blijft doen om het beste met iedereen voor te hebben. Of je daar in slaagt of niet maakt niet zoveel uit. Het is de intentie om wel goed te willen doen die lonend werkt voor jezelf en anderen. Liefs en Succes ermee!

Dat hang er van af aan welke moslim je dat vraagt. Izmo geeft een min of meer orthodoxe/rechtzinnige opvatting weer. Volgens mijn mystieke beleving zijn hemel en hel metaforen voor toestanden die we in dit leven kunnen ervaren. Uiteindelijk gaat er helemaal niemand naar de hel, en worden we uiteindelijk allemaal verenigd met de Al-ene. als druppels water in de oceaan. Toegevoegd na 1 minuut: Maar uiteindelijk weet ik het ook niet en overstijgt het Goddelijke de grenzen van onze logica en ons verstand.

God, Allah, hemel en hel bestaan alleen in de fantasie (het geloof). Volgens mijn geloof komt niemand in de hemel, en niemand in de hel. Als je dood gaat, ben je daarna dood. Punt uit.

Nou Mac, dat leerde ik vroeger ook: iemand die geen christen was (ik werd gereformeerd, dus christelijk, opgevoed) kwam in de hel, ook al was dat nog zo'n goed mens geweest. En iemand die wel christen was kwam in de hemel want, ook al was hij een misdadiger, dan was Jezus al gestorven voor zijn zonden... Dat vond ik altijd maar moeilijk te begrijpen. Ik ben me er dan ook in gaan verdiepen en begrijp inmiddels wel dat dit ook een manier is om religieuze macht uit te oefenen over bepaalde groepen gelovigen: *als jij ons geloof niet aanvaardt, dan kan je nog zo goed zijn maar je komt toch in de hel..."* Dus je kijkt wel uit om je in een ander geloof te verdiepen of niet meer te willen geloven want dan ben je dus verdoemd. Zeker weten doe je het niet maar je loopt liever het risico niet, want de hel is geen pretje. Op een moedige dag ben ik toch voorzichtig verder gaan kijken en heb in de loop der jaren een andere visie ontwikkeld. Even onbewijsbaar als de andere visies. Voor mij is het zo dat mensen na hun dood, na het afleggen van hun lichaam, in een sfeer terechtkomen waar ze zich thuis voelen. Iemand die in het leven een liefdevolle houding nastreeft zal dus niet in een sfeer terechtkomen waar men elkaar buiten sluit, dat past gewoon niet qua frequentie, die energie past niet, diegene zou zich daar ook niet thuis voelen. Iemand die zijn leven liefdeloos heeft geleid zal zich weer niet thuis voelen in een omgeving waar men elkaar met veel liefde en respect benadert. Die sfeer past hem/haar niet. Ik vermoed dat echt iedereen, gelovig of niet, precies daar terechtkomt waar zijn eigen energie zich moeiteloos mengt met het type energie dat bij hem past in het hiernamaals/buitenaardse (of hoe je het ook noemen wilt). Het gaat vanzelf. Men kan zich ook in de sferen verder ontwikkelen en zich daardoor na verloop van tijd niet meer thuis voelen in de sfeer waar men oorspronkelijk naar toe getrokken werd, net na het overgaan. Je spreekt in deze visie dan ook niet over goed of kwaad, hemel of hel. Je spreekt dan over Thuiskomen.

Zelfs als je af weet van het bestaan van koran, ga je NIET naar de hel! Het bestaan van Allah (swt), daar weten zelfs de Moslims niets van af, daarom is het ook een GELOOF. Ze geloven in zijn bestaan en ze geloven dat koran zijn woord is. (met nadruk op geloven). Hier kan niemand een goed antwoord op geven omdat het allemaal om GELOVEN draait! Ik geloof zelf bijv. NIET in Islam en ik geloof ook niet dat bijv. Geert Wilders naar de hel gaat, sommige zullen mij hiervoor minnen maar zelf hebben ze ook geen beter antwoord. Uiteindelijk is het aan de gezonde verstand van het individu zelf om daar een mening over te vormen.

gelukkig hangt dat van God af. Als Hij niet wil dat je naar de hel gaat, zal Hij er voor zorgen, maar daar gebruikt Hij meestal de Bijbel voor en niet de Koran... Toegevoegd na 1 uur: God heeft de Bijbel zelfs Zelf geschreven.

Bronnen:
Bijbel

Het bestaan van hemel en hel hangt niet af of wij daarin geloven. Het hangt af wat de Bijbel, God Zelf er van zegt en daar lezen wij overduidelijk van hemel en van hel. Helaas voor de niet gelovende, dat doet niets af van het feit dat hel en hemel bestaan. God zegt het, Hij kan alles, behalve liegen! Het staat geschreven! Voor wat Koran en Allah betreft, er is maar één ware God, wat hebben Moslims nodig, net als iedereen? Dat zij als zondaar tot Jezus de Zaligmaker, de redder van zondaren vluchten en in Hem leren geloven en rust en zekerheid vinden. Er zijn veel overeenkomsten met christenen en Moslims, maar het crusiale verschil is dat zij niet in Jezus als Zaligmaker geloven. Niet geloven dat God Zijn Zoon naar deze verloren wereld heeft gezonden om voor ons de zonden te betalen. Daar gaat het om. Geloven is niet een geloof hebben, het geeft niet wat, maar geloven in de Zoon van God, Jezus, de Zaligmaker.

Antwoord is: "nee". Bewijs uit het ongerijmde: Stel dat het antwoord "ja" zou zijn, dan volgt daaruit dat de Islam een godsdienst is die zo arm is aan inhoud dat ze niet waard is om er in te geloven. Daaruit volgt dus dat het geen verschil maakt of je in de Islam gelooft of niet. Waaruit op zijn beurt volgt dat de toestand na je dood er niet door beïnvloed wordt. Wat te bewijzen was. QED.

Dat zou betekenen dat alle atheïsten naar de hel gaan. Vooropgesteld dat er zoiets als een hel bestaat (wat ik betwijfel, maar dit terzijde) zou het daar erg erg druk worden. Wat is eigenlijk geloven? Geloven in God=Allah=Yahweh? Er zijn ook nog heel veel agnostici. Zijn die goed, zijn die fout? Ik weet het niet (ben het zelf geweest, dus ik kan het weten... heel filosofisch...), eigenlijk kan niemand daar een klip en klaar antwoord op geven, een imam niet (vermoed ik, maar je broer zou het aan zo'n terzake deskundige naar we mogen verwachten, kunnen vragen), ik durf te beweren zelfs de paus niet en die is volgens zeggen 'onfeilbaar'). Er zijn mensen die beweren dat er nog zoiets bestaat als het 'vage vuur'. Wie je daar in het hiernamaals tegenkomt zou ik graag van iemand vernemen. Samengevat: Uit welke bron heeft je broer geput dat hij weet waar mensen heen gaan zonder het te vragen? Je hebt een behoorlijk arrogante broer met alle respect. Ik heb niets tegen islamieten, maar als ze zo praten als die broer van jou begin ik iets van gedachten te veranderen zonder fan van Geert W. te worden, maar dit terzijde.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100