Hoe verklaren gelovigen dodelijke ziektes?

Is dit de wil van God?

Weet jij het antwoord?

/2500

De zondeval Toegevoegd na 2 minuten: Wat gebeurde er tijdens de zondeval? Wij kennen het verhaal uit de Bijbel over Eva die van de verboden vrucht, de appel, at. Volgens de slang zou Eva aan God gelijk worden door de kennis van goed en kwaad. Na het eten van de Appel waren Adam en Eva veranderd. Zij zagen alles met andere ogen en hadden hun bijzondere positie verspeeld, waardoor de paradijselijke toestand waarin zij leefden tot een eind kwam. Ik zal hierop niet verder ingaan. In de Bijbel vindt U hierover voldoende informatie.

Bronnen:
http://www.blijf-bij-uzelf.nl/religie/zond...

Yep, de wil van god.

ze verklaren t niet

Dat verschilt per geloof en gelovige, maar de kern is natuurlijk dat ze niks hoeven te verklaren. Net zoals wij 'ongelovigen' er niks aan kunnen verklaren, hooguit de link leggen tussen oorzaak en overlijden en het domme pech noemen Soms hoor je het verhaal dat mensen in de hemel 'harder nodig zijn' - wat ik persoonlijk erg cru vind - of, nog erger, dat God zoveel van iemand hield dat hij die persoon bij zich wilde hebben. En dat moet je als kind dan maar zoet houden - brrrrr. Persoonlijk ben ik opgevoed met het idee dat wij gewoon niet weten waarom God sommige mensen zo jong tot zich neemt, of vreselijke ziektes toestaat, en dat het ook niet aan ons als mensen is om te proberen dat te doorgronden. Ook wel een beetje slappe dooddoener eigenlijk. Juist mensen die sterk geloven dat God er wél een hand in heeft, lopen een grote kans van hun geloof af te vallen als het echt dichtbij komt of heel erg pijnlijk en onrechtvaardig is. Maar er zijn er wel degelijk bij die het zelfs betreffende hun eigen kinderen kunnen volhouden - en er zelfs troost uit kunnen putten. Het kunnen omgaan met leven en dood en ernstige problemen is natuurlijk één van de bestaansredenen van religie. Hoe mensen daar mee omgaan , voor zover er gene vastomlijnde dogma's voor zijn, hangt voor een deel af van de coping-strategieen van de gelovige.

Ik ben geen gelovige dus eigenlijk kan ik hier geen antwoord op geven. Maar ik denk dat gelovige mensen dat gewoon verklaren als iets wat je overkomt en waar je niemand de schuld van kunt geven.

Gelovigen hoeven ziektes niet te verklaren. Doen ongelovigen ook niet. Het is zo dat als je ziek bent en je bent gelovig, dat dit iets voor je te betekenen heeft. Maar dat kan ook zo verschillend zijn, net zoals bij ongelovigen. De een wordt boos en opstandig, voor de ander kan het juist zo zijn dat het je dichter bij God brengt, of dat je het gevoel hebt stilgezet te worden om iets daardoorheen te leren of te ontvangen. Mijn vriendin is gelovig. Zij heeft een vreselijke jeugd gehad. Ze mocht eigenlijk niet bestaan en voelde zich weggegooid. Ze kreeg kanker en ze leeft meer dan ooit, juist door haar geloof. Het leven is voor haar zoveel waard geworden. Dus er is niet een eenduidig antwoord te geven op je vraag hoe het voor gelovigen is. Net zo min antwoord als je de vraag zou stellen, hoe het voor ongelovigen is.

Nee niet de wil van God, maar de straf van god... Gelovigen geloven van alles... Dat is de aard van geloven namelijk... Weten is iets anders, weten weet en daarmee uit... Maar gelovigen veranderen van geloof of van feiten of van overtuigingen... En het maakt niet uit wat ze geloven, maar dat wat ze op dat moment geloven, daar willen ze voor vechten... Zo zit dat... En het volgende moment is er een ander geloof en dan gaan ze daarvoor en willen dan daarvoor vechten... Ik geloof het wel... Ik ben gestopt met geloven... Gewoon omdat het niets oplevert en een uiting is van niet-weten... En is het je ooit opgevallen dat gelovigen NOOIT, maar dan OOK NOOIT iets verklaren... ze geloven het en daarmee uit... Het hoeft zelfs niet bewezen te worden (wel herhaald steeds) en geloven doet de rest... Je kun toch in kwiebsels geloven, is het niet? Moet ik dan gaan verklaren wat kwiebsels zijn; nee toch, je gelooft toch al... Dat is genoeg... En als je dan in kwiebsels gelooft dan moet je er wel voor zorgen dat je niet trapt in draborzels... Want dat gaat niet samen, kwiebsels en draborzels... Enz enz... het is allemaal quatsch... Weten daar draait het om... . Het is de straf van God, geloof me maar...

Dat is een goede vraag, iig, voor mij dan. Ik ben vroeger ernstig ziek geweest, ik was toen net 16. Ik kreeg een kaart van iemand uit ons dorp (zogenaamd als steun?) Maar er stond op, het is gods wil wat er op deze aarde gebeurt, met andere woorden; het is gods wil dat jij nu kanker hebt!!! Nou sorry hoor maar ik heb 'm linea recta de vuilnisbak in gegooid, dit stuur je toch niet naar een kind? Sommige mensen willen hun geloof overbrengen op mensen die niet geloven. Ik denk dus niet dat dodelijke ziektes GODS WIL zijn, maar gewoon, de één gaat dood, de ander overleeft, kwestie van geluk hebben, ook al klinkt dat nogal vreemd. Ik heb geluk gehad en mag in mijn handjes klappen iig...

Verschillende geloven verklaren het op verschillende manieren maar wat zegt de bijbel, wat wat ik vind of een ander doet er niet toe het gaat erom wat de bijbel zegt toch.!? Wel Jah is een God van liefde dat kunnen we aan veel kenmerken zien die wij hebben gekregen , we zien , kleuren , proeven ruiken horen , en kunnen liefhebben. God wilt dat we gelukkig zijn dat was zijn plan. Gelukkige mensen op een paradijs aarde. Wel zoals een eerdere spreker mij al voorging , adam en eva hebben roet in het eten gegooit . Zij werden volmaakt geschapen, maar luisterde niet naar Jah zijn waarschuwing maar wel naar zijn tegenstander. Doordat adam en eva ongehoorzaam waren werden zij uit de tuin van Eden gestuurd en ( zo zegt de bijbel ) begonnen zij te sterven. In beginsel konden ze dus eeuwig leven dat had Jah voor ons in petto. Zij waren niet laanger volmaakt er was als het ware een deuk in een cake blik gekomen en als je een cake bakt in een cake blik met een deuk krijgen alle daaruit gebakken caken een gekke plek.Zo ook de mensheid adam en eva zijn onze voorouders en wij hebben dus ook een deuk op gelopen zijn onvolmaakt en worden ziek. Niet omdat Jah dat wil.! Ook heeft de mensheid natuurlijk een grote hand in het onverantwoord omgaan met de aarde .....milieu, daar worden we ook niet gezonder van . Kijk als je , rookt en op een gegeven moment longkanker, blaaskanker of vernauwde bloedvaten krijgt ligt dat niet aan de deuk van adam en eva maar aan jezelf. Volgende vraag is dan, is onze dood voorbestemd, was het iemands tijd.......nee het plan van Jah was dat we eeuwig zouden leven niet dat hij ons van het leven berooft , tijd toeval en omstandigheden legt de bijbel uit, zullen ons treffen. Hoop dat dit antwoord uit debijbel je vraag beantwoord. Toegevoegd na 6 minuten: Gelukkig heeft Jah zijn zoon als volmaakt Loskoopoffer gegeven zodat allen in hem zouden leven . Wat betekent dat ?! Wel dat wij hoop op eeuwig leven kunnen hebben door zijn offer . Jezus zegt verwondert u hierover niet dat allen die in de herrinerings graven zijn mijn stem zullen horen en tevoorschijn zullen komen . De rechtvaardigen zullen de aarde bezitten er eeuwig op verblijven. Ja logisch dat was ook het plan van Jah van het begin af aan , dat laat hij niet door een tegenstander en een paar ongehoorzamen mensen verpesten.Ik hoop dat de bijbel je vraag duidelijk beantwoord hebt. wil je meer weten ik praat graag met iedereen over wat de bijbel werkelijk zeg

Bronnen:
de Bijbel

Ze verklaren niks.! Hopen alleen voor een genezing. . .

Ik zie geen verschil in de manier waarop dodelijke ziektes verklaard moeten worden door gelovigen of ongelovigen. Wat ik wel zie is dat ongelovigen vaak op een provocerende manier aan gelovigen vragen hoe dat dan zit met die "God" als dit soort dingen blijven bestaan. Ieder mens is sterfelijk, dat weten we al vanaf onze geboorte. Er zijn helaas vele vreselijke manieren om dood te gaan en daaronder vallen ook dodelijke ziektes. Mijn vader is binnen hele korte tijd gestorven aan kanker, maar hij heeft van ons allemaal afscheid kunnen nemen, en er waren zelfs mensen die nog dingen met hem recht wilden zetten. Dat is toch mooi, dat zoiets nog kan? Want het is minstens zo erg als iemand plotsklaps uit je leven verdwijnt en je had net de dag ervoor ruzie gemaakt, en het nog niet goed gemaakt?

Het is het gevolg van de zondeval. Eva heeft gegeten van de "boom van kennis van goed en kwaad". Hierdoor verwierven ze kennis van goed en kwaad en werden zij onderworpen aan zonde en dood. Maar gelukkig is God genadig. Hij heeft zijn zoon aan ons geschonken en door zijn kruisiging en wederopstanding worden al onze zonden vergeven en verwerven wij als nog het eeuwige leven. Mist je in Jezus en zijn kruisiging gelooft. Niet voor niks zegt Jezus: Joh. 14:6-7 "Ik ben de Weg, en de Waarheid, en het Leven. Niemand komt tot de Vader, dan door Mij. Indien gij Mij gekend hadt, zo zoudt gij ook Mijn Vader gekend hebben; en van nu aan kent gij Hem, en hebt Hem gezien."

En God zag dat het goed was = En God vindt het wel goed zo.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100