Bestaat het fenomeen 'WeigerAmbtenaar' óók in andere beroepsgroepen?

De weigerambtenaar beroept zich in de uitoefening van zijn/haar beroep op gewetensbezwaren vanuit 't geloof. Ik kan mij voorstellen dat dit gegeven voor meer (niet overheidsgerelateerde) beroepen kan gelden.....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

- Een arts die om principiële redenen niet meewerkt aan euthenasie - medewerkers in allerlei beroepen ( bijv. buschauffeur ) die niet willen werken op zondag ( dan weiger je maar een deel van je dienst natuurlijk ) - winkeleigenaren die op zondag hun deuren gesloten houden terwijl het koopzondag is

Jaren geleden, toen er nog dienstplicht was, zijn er dienstplichtweigeraars geweest om principiële redenen. Als pacifist wil je natuurlijk niet in het leger dienen. Vaak werd deze jongens een vervangende dienstplicht geboden in de vorm van werken in een tehuis o.i.d.

In het onderwijs zijn er nog steeds directeuren die een homoseksuele leerkracht niet aannemen vanwege zijn/haar geaardheid. Het gaat dan om zwaar christelijke scholen.

Het summum van weigeraar lijkt me de JG, die bloed weigert en dientengevolgen de pijp uit gaat. Hoewel ik niet weet of JG wel een beroepsgroep is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100