waarom moeten mannen gescheiden van vrouwen zitten in een Orthodoxe synagoog voor joden ?

Weet jij het antwoord?

/2500

In orthodoxe gemeenten vervullen vrouwen meestal geen rol in de synagoge dienst. Zij hebben hun taak thuis. Daar zorgen zij voor de joodse sfeer en voor de opvoeding van hun kinderen. Vrouwen mogen wel aanwezig zijn in de synagoge, maar dan zitten zij apart van de mannen achter een hek of een gordijn, of op een speciale vrouwengalerij. Dit is een gewoonte uit de tijd van de vroegere tempel, waar een speciale grote ruimte voor de vrouwen was.

Bronnen:
http://www.scholieren.com/werkstukken/4492

Dat vrouwen en mannen gescheiden zitten in de synagoge heeft niets te maken met ongelijkwaardigheid maar is een verschil in functionele gelijkheid. Juist doordat mannen en vrouwen verschillen kunnen ze elkaar completeren. Er zijn biologische en psychologische verschillen. Alleen de vrouw is bijvoorbeeld in staat kinderen te baren. Zou ze dezelfde verplichtingen hebben als de man dan wordt ze zwaarder belast. De man is verplicht om in de synagoge aanwezig te zijn; de vrouw is vrijwillig in de synagoge aanwezig.

Bronnen:
http://mens-en-samenleving.infonu.nl/relig...

In islam moeten vrouwen en mannen ook apart het is gewoon simpel als de vrouwen bijv allemaal voorin zitten en de mannen zitten achter hun dan zullen ze afgeleid worden van die vrouwen die hele tijd bukken en dan krijg je vieze gedachtes terwijl je aan god denkt

-De oorsprong heeft meer te maken met dat men een vrouw als bezittelijk voorwerp zijn gaan beschouwen. -Niemand anders zal van haar mogen genieten in daad of gedachten. -De paringdrang bij gezonde mannen als vrouwen hebben vaak hele koninkrijken verwoest. -Door dit in wetten of religieuze regels te verwerken en daar ook de benodigde straffen voor vast te stellen, heeft men dit daarmee grotendeels opgelost. -Afhankelijk van wat nog natuurlijk of logisch is, kan het niet nakomen van een regel met zijn bijbehorende straffen héél terecht of waanzinnig zijn. -Om orde te kunnen handhaven kan men niet zonder regels ten nutte van allen. Dit om chaos proberen te voorkomen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100