gaat de islam en democratie samen ?

ik hoor sommige mensen zegen dat de islam en democratie niet samen kunnen gaan. van wegen de sharia, klopt dat ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In zekere zin klopt dat. Het accepteren van homosexualiteit is hier een van. Ook de vrouw heeft vaak een ondergeschikte rol. Zo mag een vrouw in Saudi Arabie geen auto rijden. Er zijn nog veel meer voorbeelden, maar daarvoor zou je de islam moeten gaan lezen. Toegevoegd na 1 minuut: Als vrouwen hetzelfde mogen als mannen zou de hele Islamproblematiek niet bestaan. Toegevoegd na 2 minuten: Democratie is ook open staan voor anders denkende. Iets dat bij de Islam vaak een groot probleem is.

Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg merkte in een arrest van 13 februari 2003 over de rechtmatigheid van een verbod voor de Turks-islamitische Refah partij op "dat de sharia niet verenigbaar is met de fundamentele principes van de democratie".[9]

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Sharia

Islam is een algemene naam voor het geloof van miljoenen mensen. net zoals bij christenen joden etc. je hebt mensen die zeggen dat ze moslim zijn maar de koran niet naleven. net als christenen die zeggen christenlijk te zijn maar geen regel uit de bijbel kennen. deze mensen zullen eerder openstaan voor dingen buiten het geloof dan mensen die volledig in hun geloof op gaan. want wat in het heilige boek staat is goed voor hen en alles wat niet overeen komt is niet goed. het antwoord op jou vraag is dat is niet te zeggen. omdat iedereen op haar of zijn manier geloofd en dat geloof op haar of zijn manier volgt. maar het wel onder hetzelfde hokje plaatst als die buurman die wel elke zondag naar de kerk gaat of naar de moskee gaat. Geloof zelf is zo een diep onderwerp dat je het niet ergens bij kan zetten je kan niet zeggen kan een geloof dit of dit. omdat het geloof bestaat uit miljoenen leden die het op hun eigen manier beleven en naar leven. niet alle mensen die hierbij horen gaan samen met democratie maar ook niet alle mensen gaan niet samen. Het is misschien een beetje vage uitleg omdat het een vrij groot onderwerp is er valt erg veel over te zeggen en er word ook veel over gezegt. toch hoop ik dat je wat kan met deze informatie en dat de mensen die dit lezen zich erin kunnen vinden. Omdat dit over geloof gaat wat nogal gevoelig ligt bij veel mensen hoop ik ook dat ik met mijn antwoord niemand heb beledigt of slecht heb benadrukt indien u dit vind of zo ervaart zo is dit antwoord niet bedoeld.

De vraag is: wat is democratie? Ieder democratisch land heeft een andere interpretatie van democratie. De Filipijnen zijn een democratisch land, maar je mag er niet scheiden. Frankrijk is een democratisch land, maar je mag op school geen zichtbare, religieuze symbolen dragen, Nederland is een democratisch land, maar heeft getrapte verkiezingen voor de Eerste Kamer, in de VS word je uit het leger gegooid als je uitkomt voor je homoseksualiteit, in Mexico mag je seks hebben met een 12-jarige... en ga zo maar door. De interpretatie van de islaam hoe een staat geregeerd moet worden, wordt sharia genoemd. De sharia verbiedt geen inspraak van het volk. Het geeft rechten en plichten aan de burgers van een land, ook zij die geen moslim zijn. Het verbiedt niet dat mensen stemmen, het staat godsdienstvrijheid voor. Het reguleert bepaalde wetten en handelen. Je kunt niet spreken van 'de democratie', slechts van democratie. In dat opzicht kan een islamitische staat dus ook democratisch zijn.

Dat klopt zeker. De islam stelt de moslim boven alles, ongelovigen zijn de slechtsten der schepselen en kunnen niet op gelijke behandeling rekenen. De moslim moet strijden tegen ongelovigen etc.

Bronnen:
http://ajnorge.0catch.com/Dutch/IslamVerbiedt.htm
http://ajnorge.0catch.com/Dutch/KoranNW.htm
http://ajnorge.0catch.com/Dutch/NietVertellen.htm
http://ajnorge.0catch.com/Dutch/Satanisten.htm

Geen enkele grote godsdienst gaat samen met democratie. Deze godsdiensten worden geregeerd door een almachtige figuur waarnaar je dient te luisteren (of anders!). De heilige boeken van deze religies stammen ook uit een tijd dat dictatuur nog redelijk werkte en een aantal praktische voordelen had. Dat geprobeerd is de scheiding van kerk (moskee) en staat in te voeren heeft goede redenen! Gelukkig negeert het grootste deel van de moderne aanhangers van de grote godsdiensten de onverdraagzame delen uit de bijbel tov vrouwen, homo's e.d.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100