Waarom staat er in de Koran niks over boeddhistische mensen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waarschijnlijk, omdat het boeddhisme een leefwijze is, en geen religie, én omdat het nog 'maar' zo'n 800 jaar bestaat. Er is geen 'god' in boeddhisme, maar het streven een zo goed mogelijk leven te leiden, zodat je bij een volgende reïncarnatie iets minder hoeft te lijden dan in het huidige.

De Koran gaat over de islam en hoe Mohammed de profeet is. Het Boeddhisme is een heel andere religie, die in die regio helemaal niet voorkwam. De Islam en het Boeddhisme kwamen elkaar niet tegen. De Koran zegt ook niets over bijvoorbeeld Eskimo's en Papoea's. De bekende wereld was toen veel kleiner.

Boeddhisten worden niet expliciet genoemd, maar op een hoop geveegd met anderen (zoals hindoes en parsi's ), de zgn. kafirs. dwz. mensen die niet in de Enige Ware God geloven.

Volgens mij komt het doordat het boeddhisme tot voorkort een hele afgeschermde godsdienst was. Zij trokken er niet op uit, in tegenstelling tot de islam en het christendom. En als de islam of het christendom niet die kant op gingen, is het logisch dat ze elkaar niet ontmoetten. En daarom wordt er niet overgeschreven

In de H. Qur'aan staat het boeddhisme niet met naam genoemd. Vanuit de islaam worden mensen in drie categorieën gedeeld, waarin bij deze drie ook weer een onderverdeling gemaakt kan worden, in de 'goeien' en de 'slechten', zullen we maar zeggen. Dat oordeel ligt normaliter alleen bij God. De drie categorieën: de moslims, de monotheïsten en de zogenoemde ondankbaren. 'Ondankbaar' moet worden opgevat als dat zij ondankbaar zijn tegenover God en wat Hij de mensen heeft gegeven. Boeddhisten erkennen God niet. Hoewel hun levenswijze dus wel prijzenswaardig is, is het ondankbaar tegenover God dat zij Hem niet erkennen. Boeddhisme staat dus niet met naam genoemd, net zoals hindoeïsme niet, ietsisme, taoïsme, sikhisme, jainisme etc... In die gevallen kijk je dus naar of zij de ene God aanbidden; dan zijn het monotheïsten, zo niet, dan zijn zij volgens de H. Qur'aan ondankbaar (kafir).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100