Vind jij dat Nederland mag beslissen of uithuwelijken verboden worden?

(Voor de moslims die in Nederland wonen)
Of vind jij dat Nederland daar niks over mag zeggen?
Waarom wel of niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, ik vind van wel. Het behoort tot de Nederlandse grondwet dat eenieder eigenaar is van zijn eigen lichaam en dat een huwelijk vrijwillig moet zijn voor beide partijen. Als dit niet het geval is heeft de overheid compleet het recht campagnes te ondernemen om dit tegen te gaan. Vrijheid van geloof gaat in dit geval niet op, omdat het niet een gebod in het geloof is om kinderen uit te huwelijken.

Als het meisje een nederlands paspoort heeft, mag ze niet eens uitgehuwelijkt worden, dus er valt nogal weinig over te vinden... En in het geval van een dubbel paspoort... aan haar de keus welk paspoort ze wil houden, en wat daar de gevolgen van zijn....

Ha, die Kimm; Ik vind op zich wel dat gedwongen huwelijken moeten worden uitgebannen, maar ik vrees dat je dat in de praktijk bijna niet voor elkaar krijgt. Pas als iemand er zelf aangifte van doet kun je iets beginnen en dan is het nog moeilijk om de bewijsvoering rond te krijgen. Bovendien mag eventuele wetgeving natuurlijk ook niet zo restrictief zijn dat goedwillende trouwlustigen erdoor in hun vrijheden worden beknot.

Natuurlijk ben ik tegen gedwongen huwelijk. Ik vind dat dit nauwletend in de gaten gehouden moet worden. Als buitenlanders in Nederland willen blijven moeten zij integreren en zich aanpassen aan de cultuur en gebruiken van ons land. En daar hoort zeker geen gedwongen huwelijken bij.