Is er een betekenis verschil tussen mohammedaan en moslim?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik knip en plak: "Vroeger gebruikte men in Europa vaak het begrip "mohammedaan" (een volger van Mohammed) om een aanhanger van de islam aan te duiden. In de twintigste eeuw is deze term in onbruik geraakt. Omdat "moslim" in godsdienstige en filosofische zin "iemand die zich overgeeft aan God en Zijn wet volgt" betekent, heeft deze term tevens de voorkeur van moslims zelf. Een mohammedaan echter refereert aan iemand die Mohammed volgt, maar moslims geloven dat zij God volgen en Mohammed is slechts Gods boodschapper." http://www.nikhef.nl/~a17/emails/MOHAMW.HTM Andere woorden voor moslim zijn "islamiet" en het verouderde woord "muzelman".

Nee, beide hebben indirect met elkaar te maken Gelovigen van de islamitische godsdienst zijn zijn dat bv. En/of bezoekers van de moskee zijn mohammedanen.

Er wordt hetzelfde mee bedoeld, maar mohammedaan is geen officieel woord. Je kunt moslim gebruiken, of eventueel islamiet.

Mohammedaan suggereert dat moslims Mohammed (vzmh) aanbidden, maar hij is slechts een boodschapper van Allah. Foute term dus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100